Tapparalle kauden ensimmäinen tappio Kärpille

Kärpät – Tappara       2-0 (1-0, 0-0, 1-0)

Tappara kärsi ensimmäisen kerran tällä kaudella tappion kahdessa peräkkäisessä pelissä, kun se tänään Oulussa hävisi Kärpille 0-2. Kamppailussa runkosarjavoitosta se sai kuitenkin “torjuntavoiton”, kun sen pahimmat takaa-ajajatkin jäivät tänään ilman sarjapisteitä.

Illan runkosarjakamppailu oli kovin erikoinen, sillä Tappara joutui Ouluun taistelemaan sarjapisteitä täysin varamiehisellä kokoonpanolla, kun loukkaantumisten lisäksi maajoukkueet olivat verottaneet ryhmästä viisi pelaajaa. Ilman kahta kentällistä normaalikokoonpanon miehiä Tappara kuitenkin esitti erittäin miehekkäitä otteita ja oli kentällä täysin tasaveroinen, oikeastaan jopa hallitsevampi kuin ilman maajoukkuerasitteita peliin päässyt kotijoukkue.

Tapparan miehistössä nähtiin täysi liigadebytanttiketjukin, kun A-nuorista oli nostettu mukaan kolmikko Jere-Matias Alanen, Rasmus Smedberg ja Viktor Nestrasil. Vaikka juniorit joutuivatkin pelin toisen takaiskun tililleen ottamaan, heidän esityksensä oli oikein mukavan ennakkoluuloton.

Ilman kolmea tehokkainta pelaajansa – koko Liigan tehokkaimpiin kuuluvia pelaajia – Tapparan maalintekopeli oli kuitenkin vaikeuksissa. Hyviä laukauksia oli siinä missä Kärpilläkin, mutta tolppaa lähemmäksi tänään ei päästy. Jussi Rynnäs sai nimiinsä nollapelin 26 torjunnalla.

Kuvan Ville Leskinen syötti Kärppien maalit. Arkistokuva.

Perjantai 10.2. VS.

2 - 0
(1-0, 0-0, 1-0)

Antti Kalapudas pelin ainoa maalintekijä

Pelissä nähtiin vain kaksi maalia, joista kummastakin vastasi Kärppien Antti Kalapudas. Avauserässä hän pääsi Kärppien ylivoimahyökkäyksessä tinttaamaan takamiehen tontilta kiekon ohi Dominik Hrachovinan. Kolmannessa erässä Kalapudas sai maalin edestä kammettua irtokiekon sisään.

Avauserä oli Kärppien, osin myös siksi, että se sai melko heppoisella vihellyksellä itselleen puolentoista minuutin ajaksi kahden miehen ylivoiman. Tappara kuitenkin kesti tuon ahdinkotilanteen pelin ollessa silloin 1-0. Toinen erä oli Tapparan, samoin kolmaskin, vaikka Kärpät erän ainoan maalin tekikin.

Tapparalta puuttuivat tänään Henrik Haapala, Veli-Matti Savinainen, Jukka Peltola, Alexander Bonsaksen, Martin Røymark, Jan-Mikael Järvinen, Jere Karjalainen, Valtteri Kemiläinen ja Tapio Sammalkangas. Lisäksi joukkueen uusi pakkihankinta Blake Parlett ei vielä tänään ollut mukana.

Seuraavaan peliin Tappara saa takaisin jo ainakin maajoukkuemiehensä. Se pelataan ensi tiistaina KalPaa vastaan Hakametsässä. Kyseessä on siis kärkiottelu!