fbpx
Otteluraportin tarjoaa:

Tapparalle kauden neljäs voitto Ässistä

  • Raportti
  • Galleria

Tappara – Ässät       4-3 (1-0, 1-0, 2-3)

Liigajumbo Ässät kävi lopettelemassa kauttaan Hakametsässä Tapparan vieraana runkosarjan viimeisillä kierroksilla. Pudotuspeleihin jatkava Tappara piti sen verran ryhtiä, että otti kauden neljännen voittonsa porilaisista. Tällä kertaa maalilukemat olivat 4-3.

Puolustaja Teemu Suhonen keräsi tehot 1+2 tehden kauden 10:nnen maalinsa, joista kolme on syntynyt Tappara-paidassa. Kristian Kuusela teki kauden 18:nnen maalinsa ja pysyi pistepörssin voittokisassa mukana syöttämällä toisen osuman. Niin ikään 1+1 keräsi Tomáš Záborský; maali oli kauden 16:s. Niko Ojamäelle tämäniltainen oli jo kauden maali numero 22. Jarkko Malinen sai kaksi syöttöpistettä. Maalissa torjui Niklas Bäckström, joka pelasi kaikki kauden Ässä-pelit.

Odotetusti Tappara vei peliä, vaikka Ässilläkin toki oli muutama makoinen laukaus, joissa Bäckström joutui tekemään töitä. Tapparasta pakit Teemu Suhonen ja Veli-Matti Vittasmäki kumpikin kilisytti ylärimaa Ässä-vahti Kasperi Kotkaniemen mailakäden olkapään yllä. Niiden kilistelyjen välissä Kuusela teki erän ainoan maalin Jarkko Malisen esityöstä.


Kristian Kuusela iskee pelin avausmaalin Kasperi Kotkaniemen taakse.

Toisessakin erässä kilisivät ylärimat, nimenomaan monikossa, kun osumia tuli molempiin päätyihin. Tapparasta putkeen laukoi Elias Fälth, Ässien kilautus taas tuli kummallisesta kimmokkeesta, joka onneksi ei osunut muutamaa senttiä alemmas. Noiden välissä taas nähtiin maalikin, joka syntyi Tapparan pelatessa ylivoimalla. Puolustaja Suhonen odotti viivalla maskin maalivahdin eteen ja vippasi sitten kiekon ranteella sisään.

Tappara sai toisen erän lopussa pelin ensimmäisen jäähynsä, joka jatkui vielä kolmanteenkin erään. Pian sen päätyttyä tuli toinen alivoimatilanne, jonka aikana Ässät onnistui kaventamaan, maalin tekijänä Niklas Appelgren. Vain reilua minuuttia myöhemmin Ojamäki vei kotijoukkueen uudelleen kahden maalin johtoon Suhosen tarjoillessa paikan putata tyhjiin. Ja siitä vain reilu puoli minuuttia myöhemmin Ässien Otto Kivenmäki teki taas maalin, jonka Tappara haastoi. Tilannehuone ei ole ollut oikein Tapparan kaveri tällä kaudella, ja tarkistuksen jälkeen tämäkin osuma hyväksyttiin.

Ottelun viimeisen kympin alettua Záborský räväytti etuyläkulmaan ja Tappara oli taas kaksi maalia edellä. Minuutti ennen loppua Ässät sai ylivoiman ja otti maalivahdin pois, ja kun parikymmentä sekuntia myöhemmin boksiin istutettin toinenkin kirvesrinta, niin Ässillä pelasi kuudella kolmea vastaan kun 47 sekuntia oli jäljellä. Peter Tiivola onnistui kaventamaan nopeasti ja vieraille jäi vielä 37 sekuntia aikaa hakea tasoitustakin. Siinä se ei kuitenkaan enää onnistunut. Tappara vei kolme pistettä.

Sarjataulukossa Tappara ylitti jälleen kerran sadan pisteen rajan ja nousi myös uudestaan toiselle sijalle kahdella pisteellä ohi TPS:n. Kummallakin joukkueella on vielä kolme ottelua jäljellä runkosarjassa.

Tapparan runkosarjan viimeinen kotiottelu pelataan ensi viikon tiistaina, vastassa silloin HIFK. Liput peliin Ticketmasterista. Sitä ennen Tappara käy kuitenkin perjantaina pelaamassa Kouvolassa KooKoota vastaan.

Kuvat: Miikka Jääskeläinen

Ottelun tilastot

Liiga 6.3.2019
Tappara – Ässät       4-3 (1-0, 1-0, 2-3)

1. erä:
16:19 1-0 Kristian Kuusela (Jarkko Malinen, Tomáš Záborský)

2. erä:
30:19 2-0 Teemu Suhonen (Kuusela, Malinen) yv

3. erä:
44:06 2-1 Niklas Appelgren (Mikael Saha, Jouka Juhola) yv
45:30 3-1 Niko Ojamäki (Suhonen, Jan-Mikael Järvinen)
46:07 3-2 Otto Kivenmäki (Peter Tiivola, Kasperi Kotkaniemi)
50:55 4-2 Záborský (Veli-Matti Vittasmäki, Suhonen)
59:23 4-3 Tiivola (Lenni Killinen, Aki Juusela) 2yv im

Jäähyt:
Tappara 4 x 2 min
(Mäntylä, Záborský, Jasu, Kuusela)
Ässät 2 x 2 min

Maalivahdit:
Niklas Bäckström, Tappara 8+7+11=26
Kasperi Kotkaniemi, Ässät 7+6+10=23, pois 58:53-59:23 ja 59:39-60:00

Erotuomarit: Kimmo Laakkonen – Petri Lindqvist

Yleisöä: 4235

Alumnien tähdet:
1. tähti: Suhonen, Tappara
2. tähti: Kuusela, Tappara
3. tähti: Vittasmäki, Tappara

Ottelun kokoonpano

Záborský-Malinen-Kuusela
JM.Järvinen-M.Järvinen-Ojamäki
Erkinjuntti-Jasu-Karjalainen
Luoto-Rauhala-Levtchi

Blood-Kemiläinen
Vittasmäki-Suhonen
Utunen-Mäntylä
Fälth

Bäckström
(Heljanko)

Uusimmat

Suosituimmat