fbpx
Otteluraportin tarjoaa:

Tapparalle kolmas peräkkäinen Decens Tampere Cupin voitto

  • Raportti
  • Galleria

Tappara – HIFK      4-0 (3-0, 0-0, 1-0)

Tapparan harjoituspelikausi jatkui tänään toisella ottelulla toiseen päivään, kun se kohtasi Decens Tampere Cupin finaalissa HIFK:n. Tapparan kolmas peräkkäinen turnausvoitto tuli loppulukemin 4-0. Ennen muutaman vuoden välitaukoa aina vuodesta 1989 saakka pelattu “vanha” Tampere Cup mukaan lukien Tappara on voittanut turnauksen yhteensä viidesti.

Ensimmäisen ottelunsa Tappara-maalissa pelasi 40-vuotias Niklas Bäckström, joka sai vastaansa viime kausien joukkueensa, jossa viime kaudella asiat eivät menneet toivotulla tavalla. Nyt Bäckström oli Tapparan voiton tukiranka torjumalla 35 kertaa ja pelaamalla heti nollapelin!

Konkarimolarin lisäksi kirvesrinnat peluuttivat tänään paljon nuoria pelaajia. Mukana kokoonpanossa olivat ensimmäistä kertaa puolustaja Miska Kukkonen sekä hyökkääjät Kristian Tanus ja Matias Lehtonen. Eilen muutaman minuutin pelannut Sami Moilanen oli nyt mukana koko pelin. Varsinaisesti liigakonkareiksi ei voi kutsua myöskään Otto Mäkistä tai Toni Utusta.


Sami Moilanen pääsi tuulettamaan maalia jo ensimmäisessä kokonaisessa pelissään.

Joukkueen maaleista Juhani Jasu iski kaksi, Joona Luoto keräsi 1+1, ja Moilanen onnistui nopeasti ensimmäisen maalinsa teossa. Tanus ja Lehtonen pääsivät myös tehopisteille heti ensimmäisessä pelissään.

Avauserässä Bäckström Tappara-maalissa torjui peräti 18 kertaa, kun HIFK:n Markus Ruusu torjui vain kolmesti – mutta samaan aikaan verkko myös pöllähti kolmesti Ruusun takana. Jasu teki erässä kaksi maalia, ensin omasta reboundistaan ja myöhemmin ylivoimalla ohjaamalla Kristian Kuuselan syötön sisään. Maalien välissä nuori Sami Moilanen teki ensimmäisen maalinsa Tapparan paidassa debytanttiketjukaveriensa Kristian Tanuksen ja Matias Lehtosen esityöstä.

Ensimmäisen erätauon molemmin puolin Tapparalla oli yli minuutin mittainen kahden miehen ylivoima, mutta siitä ei lisämaalia syntynyt. Kummallakin joukkueella oli lisääkin ylivoimaa, mutta tässä vaiheessa kautta ei vielä natsannut. Erä jäi maalittomaksi, vaikka Tapparasta Niko Ojamäellä ja Anton Levtchillä oli erinomaiset paikat.

Kolmannessa erässä nähtiin vielä yksi lisämaali, kun Joona Luoto polki tuulispäänä IFK-puolustuksen ohi ja vippasi läpiajostaan kiekon ylänurkkaan. Viimeiset minuutit jännitettiin vain Bäckströmin nollan pitävyyttä. Ja pitihän se.

Tapparan harjoituspelit jatkuvat ensi viikolla Salossa, missä se kohtaa TPS:n torstaina. Champions Hockey Leaguen alkuun on vielä reilut pari viikkoa ja Liigan alkuun kuukauden verran.

Kuvat: Saana Hakala

Ottelun tilastot

Decens Tampere Cup 11.8.2018
Tappara – HIFK      4-0 (3-0, 0-0, 1-0)

1. erä:
08:35 1-0 Juhani Jasu (Joona Luoto)
09:47 2-0 Sami Moilanen (Kristian Tanus, Matias Lehtonen)
16:08 3-0 Jasu (Kristian Kuusela, Otso Rantakari) yv

2. erä:
Maaliton

3. erä:
48:05 4-0 Luoto

Jäähyt:
Tappara 4 x 2 min ja Tanus 10 min
(Levtchi, JM.Järvinen, Rautanen, Tanus)
HIFK 5 x 2 min ja Micke-Max Åsten 10 min

Maalivahdit:
Niklas Bäckström, Tappara 18+6+11=35
Markus Ruusu, HIFK 3+10+1=14

Erotuomarit: Timo Favorin – Tommi Niittylä

Yleisöä: 2458

Ottelun kokoonpano

Záborský-JM.Järvinen-Kuusela
Luoto-Jasu-Levtchi
Rauhala-Mäkinen-Ojamäki
Moilanen-Tanus-Lehtonen

Vittasmäki-Rantakari
Mäntylä-Kemiläinen
Rautanen-Elorinne
Utunen-Kukkonen

Bäckström
(Heljanko)

Uusimmat

Suosituimmat