fbpx
Otteluraportin tarjoaa:

Tapparalle komea voitto Nordikselta

  • Raportti
  • Maalikooste

HIFK – Tappara       2-5 (0-1, 0-3, 2-1)

Tappara otti toisessa välieräpelissä Helsingissä suvereenin voiton IFK:sta ja johtaa sarjaa nyt voitoin 2-0. Illan lukemat Nordenskiöldinkadun jäähallissa kirvesrinnoille 5-2. Tappara johti peliä jo viidellä maalilla ennen kuin IFK sai lopussa pari lohdutusosumaa.

Tappio oli IFK:lle ensimmäinen kotitappio pudotuspeleissä.

Toinen välierä ratkesi toisessa erässä, jossa Tappara iski kolme maalia. Kaksi niistä syntyi ylivoimalla peräkkäin, kun edellisessä pelissä Tappara-pelaajan taklauksellaan telonut ja ilman rangaistusta jäänyt Kai Kantola sai nyt 2+2 minuuttia korkeasta mailasta. Tappara iski maalin kummastakin kakkosesta.

Viiteen maaliin löytyi viisi eri maalintekijää: Joona Luoto, Jani Lajunen, Henrik Haapala, Teemu Nurmi ja Veli-Matti Savinainen. Valtteri Kemiläinen syötti kolme osumaa. Dominik Hrachovina teki Liigan pudotuspelien uuden nollaputkiennätyksen, yli 233 minuuttia ilman takaiskuja.


Domink Hrachovinan nollaputki on runkosarjapelit mukaan lukien historian kolmanneksi pisin. Arkistokuva: Mika Kylmäniemi.

HIFK uudella energialla, ei riittänyt

Ensimmäisessä pelissä todella vaisusti esiintynyt HIFK oli kotiyleisönsä edessä paljon parempi. Se kamppaili ja taklasi ja piti alkuminuuteilla Tapparaa kovilla. Tappara puolusti kärsivällisesti ja piti punapaidat poissa maalintekopaikoilta, ja sai vastaiskupalkinnon jo heti alkuun.

IFK pyöritti minuutin verran Tappara-alueella, kunnes Aleksi Elorinne riisti kiekon ja antoi sen Joona Luodolle. Loukkaantuneen Juhani Jasun tilalle kokoonpanoon päässyt Luoto purjehti kentän toiseen päätyyn ja laittoi toisella yrityksellä kiekon Kevin Lankisen taakse.

Avauserässä nähtiin viisi jäähyä, joista IFK pääsi kahdesti ylivoimalle saamatta tulosta.

Toisen erän alussa Jani Lajunen nosti maalin edestä kiekon toisen kerran ohi Lankisen. Muutama minuutti myöhemmin Kantola sai tuplajäähynsä. Niistä ensimmäisen aikana Henrik Haapala purjehti HIFK-puolustuksen läpi suoralla hyökkäyksellä ja iski vieraiden kolmannen osuman. Toisen kakkosen aikana Haapala syötti ja Teemu Nurmi jatkoi 4-0.

Pelin voitto oli jo ratkennut, mutta lisää tuli vielä kolmannen erän alussa, kun Veli-Matti Savinainen pisti läpiajosta rystynostolla 5-0.

Loppupelin ajan IFK haki taklauksia ja nahinoita, “pelasi seuraavaa peliä”, mutta kovin vähäiseksi sekin jäi merkitykseltään. Tulostaululle se pääsi kuitenkin ja katkaisi Hrachovinan nollan. Ensin Juuso Puustinen kavensi maalin edestä ja muutamaa minuuttia myöhemmin Hrachovina itse vähän häröili kiekon kanssa, ja Micke-Max Åsten pääsi välillä vastustajan pohkeiden sijaan lyömään kiekkoakin ja teki loppulukemat.

Vihellysten jälkeen kovin aktiivisesti tänään pelannut Joe Finley hankki vielä päätössummerin soitua 5+20 minuuttisen keihästämisestä.


Valtteri Kemiläisellä kolmen tehopisteen ilta. Arkistokuva: Mikko Pylkkö.

Tappara puolimatkassa finaaliin

Tappara on kahdessa ensimmäisessä ottelussa ollut pelillisesti kirkkaasti vastustajaansa parempi. Sen ei parane kuitenkaan nostaa jalkaa kaasulta yhtään, sillä vastustajan pelaajamateriaali ja yksilötaito kyllä pystyy kääntämään pelejä, jos sille annetaan mahdollisuus.

Matka välieristä finaaliin vaatii neljä pitkää askelta. Tappara on ottanut niistä nyt kaksi ja on siis puolimatkassa. HIFK:n täytyy voittaa Tappara nyt neljästi viidessä seuraavassa pelissä. Tappara on voittanut keskinäisiä kamppailuja nyt yhdeksän peräkkäin.

Kolmas välieräpeli pelataan lauantaina Hakametsässä klo 17 alkaen.

Tero Aalto (Kuvat: Mika Kylmäniemi, Mikko Pylkkö)

Ottelun tilastot

Semifinaali 6.4.2017
HIFK – Tappara       2-5 (0-1, 0-3, 2-1)
 
1. erä:
04:16 0-1 Joona Luoto (Aleksi Elorinne)

2. erä:
21:12 0-2 Jani Lajunen (Blake Parlett, Alexander Bonsaksen)
26:08 0-3 Henrik Haapala (Valtteri Kemiläinen, Dominik Hrachovina) yv
27:44 0-4 Teemu Nurmi (Haapala, Kemiläinen) yv

3. erä:
40:19 0-5 Veli-Matti Savinainen (Kristian Kuusela, Kemiläinen)
51:35 1-5 Juuso Puustinen (Roope Hintz, Joonas Rask)
54:36 2-5 Micke-Max Åsten (Robert Leino)

Jäähyt:
HIFK 8 x 2 min ja Joe Finley 5+20 min
Tappara 6 x 2 min ja Otso Rantakari 10 min
(Nurmi, Haapala, Kuusela, Rantakari, Repo, Luoto)

Maalivahdit:
Kevin Lankinen, HIFK 6+5+2=13, pois 57:58-60:00
Dominik Hrachovina, Tappara 8+9+8=25

Erotuomarit: Antti Boman – Stefan Fonselius

Yleisöä: 7559

Alumnien tähdet:
1. tähti: Haapala, Tappara
2. tähti: Kemiläinen, Tappara
3. tähti: Lajunen, Tappara

Ottelun kokoonpano

Haapala-Järvinen-Karjalainen
Savinainen-Lajunen-Kuusela
Røymark-Peltola-Nurmi
Luoto-Rauhala-Repo

Elorinne-Kemiläinen
Bonsaksen-Parlett
Salonen-Rantakari
Saravo

Hrachovina
(Lassila)

Uusimmat

Suosituimmat