Tapparalle kuudes voitto putkeen, nyt vl-kisassa

Tiistai 13.2. VS.

1 - 2 (vl)
(1-0, 0-1, 0-0, 0-1)

KalPa – Tappara      1-2 (1-0, 0-1, 0-0) vl

KalPa ja Tappara kohtasivat toisensa viimeisen kerran tällä kaudella ainakin runkosarjan merkeissä. Tappara otti viime kevään finaalit mukaan lukien jo kahdeksannen peräkkäisen voittonsa kuopiolaisista, kun se haki kaksi vieraspistettä voittolaukauskilpailun jälkeen maalein 2-1. Voitto oli myös kuudes peräkkäinen Tapparalle Liigassa, tosin neljä niistä on tullut jatkoaikojen kautta.

Tapparan varsinaisen peliajan maalin teki Jan-Mikael Järvinen, jolle osuma oli kauden seitsemäs. Voittolaukauskisassa ainoa onnistuja puolestaan oli Matti Järvinen.

Avauserässä Tappara istui jäähyn ja KalPa teki maalin, ei tosin samanaikaisesti. Kotijoukkueen kultakypäräpakki Mathew Maione vei KalPan johtoon 12 minuutin jälkeen yläriman kautta Hrachovinan taakse menneellä kudilla. Myöhemmin erässä Tappara onnistui tappamaan alivoimansa.

Toisen erän ensimmäisellä minuutilla Jan-Mikael Järvinen tasoitti pelin poikkeuksellisella lyöntilaukauksella, joka valui KalPa-vahti Denis Godlan haarojen välistä sisään. Hyvän syötön tarjosi Tomáš Záborský. Tapparalla oli erässä myös kaksi ylivoimatilannetta, mutta viime aikoina pahasti köhinyt ylivoimapeli jatkoi yskimistään edelleen. Myös KalPalla oli erässä yksi yv-tilanne.

Kahden ensimmäisen erän välillä tapahtui vielä jonkinlainen pelillinen muutos, kun avauserässä joukkueet laukoivat maalia kohti yhteensä 28, mutta toisessa erässä vain 10 kertaa.

Kolmannessa erässä ei nähty tilastojen arvoisia suorituksia – tai nähtiin, mutta tuomareilla oli pillit jo taskussa eikä selvistäkään paikoista jäähyjä vihelletty. Miksa Järvisellä oli hyvä paikka illan toiseen maaliin Sebastian Revon nousun jälkeen, mutta Godla onnistui torjumaan, joten mentiin jatkoajalle.

Jatkoajan parhaassa paikassa Repo irtosi läpiajoon, mutta taas Godla torjui. Ratkaisu haettiin voittolaukauskilpailusta. Kuten aina, Tappara aloitti kisan. Matti Järvinen teki ensimmäisenä laukojana maalin, mutta KalPa haastoi sen maalivahdin häirintänä, vaikka kontaktia otti vain maalivahti itse mailallaan. Tarkistuksen jälkeen maali hyväksyttiin. Viisi muuta laukojaa eivät sitten onnistuneet. Tapparasta yrittivät Repo ja Markus Nenonen, Hrachovina puolestaan torjui Ville-Vesa Vainiolan, Santeri Lukan ja Alexander Ruutun yritykset.

Sarjataulukossa Tappara nousi nyt toiselle sijalle ohi TPS:n, joka hävisi pelinsä. Ennen 10 päivän olympiataukoaan Tappara pelaa vielä kerran ja kohtaa siinä juuri nimenomaan turkulaiset. Peli pelataan Hakametsässä perjantaina.

Arkistokuvat: Mika Kylmäniemi