4 - 2
(0-0, 3-1, 1-1)

Tappara – Lukko     4-2 (0-0, 3-1, 1-1)
Ottelun kuvagalleria

Rauman Lukko oli kauden viimeinen joukkue, jota Tappara ei ollut pystynyt kaatamaan kahdenkaan yrityksen jälkeen. Kolmas kerta onnistui, kun kirvesrinnat voittivat raumalaiset tänään Hakametsässä maalein 4-2.

Illan maestro oli jälleen kerran pistepörssikärjessä pientä kaulaa kiskova Kristian Kuusela, jonka saldo oli maali ja kaksi maalisyöttöä. Jani Lajunen ja Patrik Laine tekivät 1+1 mieheen, ja Jukka Peltola oli Tapparan neljäs maalinikkari. Maalissa Dominik Hrachovina torjui 29 kertaa.

Voitto nosti Tapparan nyt neljännelle sijalle niiden kärkipään joukkueiden edelle, jotka ovat pelanneet yhden ottelun kirvesrintoja enemmän. Kaksi ottelua enemmän pelanneet pysyivät vielä edessä.

Tappara ja Lukko kohtaavat uudelleen heti huomenna Raumalla.

Poikittaissyöttö maalinteon avain

Hakametsässä nähtiin tänään oikein hyvä jääkiekko-ottelu. Tasaisessa pelissä Lukko sai lauottua enemmän, mutta Tappara järjesti vähemmillä kudeillaan useampia hyviä maalipaikkoja. Lukko-maalissa Ryan Zapolski piti peliä pitkään tasaisena, mutta joutui lopulta antautumaan kolme kertaa vanhan kunnon poikittaissyötön avulla.

Avauserä oli maaliton. Lukon Turo Asplund kilautti irtokiekkoon lyödessään tolppaa. Tapparalla oli kaksi huippupaikkaa hyökkäyspään kiekonriistoista, mutta Zapolski torjui sekä Elmeri Kaksosen että Kristian Kuuselan lähipaikat.

Heti toisen erän alkuun Tappara iski johtoon. Kuusela heitti hyvässä rintamahyökkäyksessä poikki kentän Jani Lajuselle, eikä Zapolskille jäänyt mitään mahdollisuutta edes futismolarimaisesti heittäytyen ehtiä estämään Lajusen maalintekoa.

Lukon Ville Vahalahti tasoitti Teemu Nurmen laukausen reboundista, mutta Tappara meni uudelleen johtoon, kun Kuusela pomputteli maalin edessä kiekon jaloistaan lapaansa ja nosti sen maaliin. Ja melkein heti perään Patrik Laineen oivallinen kiekonsiirto Arttu Ilomäelle, ja tämän hyvä jatko poikittain Jukka Peltolalle pakotti Zapolskin taas pitkään poikkiliikkeeseen, jossa hän ei osunut kapteeni Peltolan laukauksen tielle.

Kolmannen erän avausvaihdossa Lukko nousi maalin päähän, kun ensin mentiin päädystä päätyyn vauhdikasta havaijikiekkoa ja lopulta Tapparan oman alueen peli sekosi kenties pahiten koko kaudella. Syntyneestä härdellistä Aaron Gagnon sai kiekon jo mailansakin menettäneen Hrachovinan taakse.

Laineen one-timer pamahti kohteeseen

Kolmannen erän kahdeksannen minuutin kohdalla Tapparan Kaksonen hommasi itsensä alivoimalla läpiajoon, mutta ei onnistunut ujuttamaan kiekkoa Zapolskin ohi. Tappara sai pelissä kolme jäähyä, mutta pelasi loistavan alivoiman. Lukolle ei vihelletty tänään kuin yksi jäähy, mutta Tappara hyödynsi sen heti.

Ylivoimapelissä Kuusela heitti kiekon taas poikittain alivoimaneliön läpi tarkasti Patrik Laineen lapaan, ja nuorukaisen pelätty laukaus suoraan syötöstä napsahti tarkasti kohteeseen. Maali oli 17-vuotiaalle hyökkääjälle jo kauden 12:s.

Pelin parein viimeisen minuutin aikana Lukko sai vielä kovan paineen Tappara-alueelle vedettyään maalivahtinsa pois, mutta Tapparan puolustusviisikko pelasi suorastaan loistavat viimeiset puolitoista minuuttia eikä päästänyt Lukkoa laukomaan kertaakaan kiekkoa maalille saakka.

Tänään hyökkäyksessään juonikkaammalle ja puolustuksessaan jämäkämmälle Tapparalle ansaittu voitto, mutta huomenna on taas uusi päivä. Tuplakierroksen ansiosta Lukko pääsee kokeilemaan pikarevanssia kotikaukalossaan.

Hakametsässä Tappara nähdään taas perjantaina. Silloin kolmannen peräkkäisen tuplakierroksen ensimmäisessä pelissä vastassa on Vaasan Sport.