fbpx
Otteluraportin tarjoaa:

Tapparalle tappio CHL-avauksessa Itävallassa

  • Raportti

KAC – Tappara       3-2 (1-0, 2-2, 0-0)

Tappara avasi tämän kauden taipaleensa Champions Hockey Leaguessa vierastappiolla KAC Klagenfurtia vastaan. Itävallassa pelattu peli päättyi kotijoukkueen voittoon lukemin 3-2.

Charles Bertrand ja Sami Moilanen olivat Tapparan maalintekijät. Maalissa Christian Heljanko torjui vain 11 kertaa ja joutui kolmesti kaivamaan kiekon selkänsä takaa. Tappara laukoi tuplasti kotijoukkuetta enemmän, mutta ei silti juhlinut maalintekotilanteilla oikeastaan yhtään vastustajaansa enempä.

Yleisö ainakin Klagenfurtissa piti näkemästään. Kotijoukkueen voittoa oli todistamassa noin kolme ja puoli tuhatta katsojaa.


Charles Bertrand teki Tapparan tämän kauden ensimmäisen CHL-maalin.

Jäähyt rikkoivat pelin rytmin avauserässä, varsinkin kolme kertaa itse istuneelta Tapparalta, joka jo viiden minuutin kohdalla istui toista kakkostaan. Jäähyjä tuli vielä vähän turhista syistä kuten kiekosta katsomoon ja väärästä vaihdosta. Kaksi ensimmäistä jäähyään Tappara kesti, mutta kolmannessa alivoimassa selkänsä käänsi onnetarkin, kun kotijoukkueen siniviivalaukaus kimpoili molempien Tappara-pakkien kautta kaaressa ohi Heljangon. Maalintekijäksi merkittiin Thomas Hundertpfund. Klagenfurtin maalin johdossa mentiin ensimmäiselle erätauollekin.

Toisessa erässä Tappara tasoitti kahdesti, mutta yhtä monta kertaa Klagenfurt meni uudelleen johtoon. Tapparan kauden ensimmäisen CHL-maalin laukoi Bertrand Tyler Morleyn syötöstä samalla sekunnilla, kun kotijoukkueen jäähy umpeutui. Mutta jo seuraavassa vaihdossa Daniel Obersteiner vei Klagenfurtin uudelleen johtoon. Alexander Ytterellin nousu ja laukaus poiki kirvesrintojen toisen maalin, jonka maalivahti Lars Haugenin torjunnan jälkeen runnoi sisään Sami Moilanen. Mutta vielä erän puolivälissä Klagenfurtin Matthew Neal punnersi vasemmalta maalille ja ohitti Heljangon etukulmasta. Tilanteessa 3-2 mentiin toiselle erätauolle.

Maaleja ei päätöserässä enää nähty, joten Tappara joutui taipumaan tappioon. Tappara yritti kovasti kiriä, mutta se ei päässyt oikein kunnolla laukaisupaikkoihin eikä toden teolla hätyyttelemään maalivahti Haugenia. Morley pääsi erässä läpiajoon mutta laukoi päin, ja aivan viimeisillä sekunneilla Bertrand pääsi yrittämään pienestä kulmasta, mutta muuten Klagenfurtin puolustusaluetta dominoi täysin kotijoukkue.

Tappara jatkaa Keski-Euroopan trippiään vielä toisella ottelulla, joka pelataan lauantaina Sveitsin Bielissä, jossa kotijoukkue EHC Biel-Bienne tänään voitti lohkon toisessa ottelussa norjalaisen Frisk Askerin 2-1.

Kuvat: Wolfgang Jannach /CHL

Ottelun tilastot

Champions Hockey League 29.8.2019
KAC – Tappara       3-2 (1-0, 2-2, 0-0)

1. erä:
16:46 1-0 Thomas Hundertpfund (Adam Comrie, Johannes Bischofberger) yv

2. erä:
22:33 1-1 Charles Bertrand (Tyler Morley, Kristian Kuusela) yv
23:17 2-1 Daniel Obersteiner (Nicholas Petersen, Matthew Neal)
26:43 2-2 Sami Moilanen (Alexander Ytterell)
30:58 3-2 Neal (Patrick Harand)

3. erä:
Maaliton

Jäähyt:
KAC 4 x 2 min
Tappara 4 x 2 min
(Levtchi, Suhonen, 2xjoukk.rang.)

Maalivahdit:
Lars Haugen, KAC 6+8+8=22
Christian Heljanko, Tappara 5+4+2=11, pois 58:23-60:00

Erotuomarit: Vladimír Baluška – Kristian Nikolic

Yleisöä: 3472

Ottelun kokoonpano

Kuusela–Morley-Bertrand
Ojamäki–Virta-Karjalainen
Levtchi–Jasu-Vauhkonen
Puistola-Moilanen–Lehtonen
(Ollikainen)

Vittasmäki–Suhonen
Blood-Kemiläinen
Utunen–Ytterell
Mäntylä

Heljanko
(Garteig)

Uusimmat

Suosituimmat