fbpx
Otteluraportin tarjoaa:

Tapparalle viides peräkkäinen voitto

  • Raportti
  • Galleria
  • Maalikooste

Tappara – Pelicans     2-0 (1-0, 1-0, 0-0)

Tappara voitti kotiottelussaan Pelicansin Hakametsän lauantai-illassa. Loppunumerot kiivaan kamppailun jälkeen olivat kotijoukkueen eduksi 2-0. Tapparalle voitto oli viides peräkkäinen.

Kristian Kuusela laukoi kauden yhdeksännen maalinsa. Jere Karjalainen puolestaan teki jo kauden 16:nnen maalinsa. Kotidebyyttinsä Tapparassa tehnyt Markus Nenonen sai syöttöpisteen. Maalissa jatkoi Dominik Hrachovina, jonka iltapuhteeseen 22 torjunnan ja nollapelin lisäksi kuului myös 10-minuutin käytösrangaistus.

Tappara oli ensimmäisessä erässä suvereeni, mutta Pelicans-vahti Janne Juvonen piti joukkuettaan pystyssä kotijoukkueen huippupaikoissa. Lopulta neljä minuuttia ennen taukoa Kuusela onnistui räväyttämään ranteella Tapparan johtoon. Erän ainoa jäähy tuli pari minuuttia ennen loppua Tapparalle, ja sen turvin Pelicanskin pääsi hyökkäämään.


Jere Karjalainen laukoi kauden 16:nnen maalinsa.

Toisessa erässä Tapparalla oli kolme ylivoimamahdollisuutta, mutta erikoistilannehanat ovat viime peleissä olleet tukossa ja pysyivät nytkin kiinni. Tasakentällisin kuitenkin onnistui kerran, avauserän lailla hyökkäyspään aloituksen jälkeen. Karjalaisen kuti meni Juvosen suojien kautta sisään.

Kolmannen erän alussa Tapparalla oli vähän yli kaksi täyttä ylivoimaa perätysten, mutta yv-tehot olivat edelleen hakusessa. Reilut kaksi ja puoli minuuttia Pelicans pelasi ilman maalivahtiakin lopussa, mutta ei onnistunut kavennuksessa, eikä Tapparakaan päässyt ratkaisemaan tyhjiin.

Kirvesrintojen kippari Jukka Peltola ja tehopakki Mikko Lehtonen puuttuivat tänään kokoonpanosta olympiakomennuksen vuoksi. Kaksikko on sivussa vielä kahdesta seuraavastakin pelistä. Olympiatauon yli menevät myös loukkaantuneiden Juhani Jasun ja Otso Rantakarin paluut kaukaloon.

Tappara pelaa vielä kaksi ottelua ennen olympiataukoa. Tiistaina se kohtaa KalPan Kuopiossa, ensi perjantaina on vuorossa kotiottelu TPS:ää vastaan.

Kuvat: Saana Hakala

Ottelun tilastot

Liiga 10.2.2018
Tappara – Pelicans      2-0 (1-0, 1-0, 0-0)

1. erä:
16:00 1-0 Kristian Kuusela (Matti Järvinen)

2. erä:
22:04 2-0 Jere Karjalainen (Markus Nenonen, Otto Rauhala)

3. erä:
Maaliton

Jäähyt:
Tappara 3 x 2 min ja Dominik Hrachovina 10 min
(Levtchi, Karjalainen, Repo)
Pelicans 6 x 2 min

Maalivahdit:
Dominik Hrachovina, Tappara 6+7+9=22
Janne Juvonen, Pelicans 16+9+10=35, pois 57:37-60:00

Erotuomarit: Jari Levonen – Jari Suorsa

Yleisöä: 5475

Alumnien tähdet:
1. tähti: Kuusela, Tappara
2. tähti: Niko Mikkola, Tappara
3. tähti: Hrachovina, Tappara

Ottelun kokoonpano

Záborský-M.Järvinen-Kuusela
Ojamäki-JM.Järvinen-Repo
Nenonen-Rauhala-Karjalainen
Luoto-Nurmi-Levtchi

Vittasmäki-Kemiläinen
Elorinne-Mikkola
Rouhiainen-Salonen
(Utunen)

Hrachovina
(Heljanko)

Uusimmat

Suosituimmat