Tapparalle voitto nollapelillä!

Tappara – HIFK     3-0 (1-0, 0-0, 2-0)
Ottelun kuvagalleria

Tappara tasoitti finaalisarjan voittoihin 2-2, kun se tänään Hakametsässä kaatoi HIFK:n maalein 3-0. Voitto tarkoitti samalla sitä, että sarjassa varmistui myös kuudes peli, joka pelataan Hakametsässä tiistaina 26.4. Sitä ennen Helsingissä pelataan huomenna viides peli, jossa ratkeaa se, kummalla mestaruus on katkolla tiistaina.

Neljännen pelin tehomies oli Patrik Laine, joka iski pelin ensimmäisen maalin ja syötti kaksi seuraavaa. Ne kaksi muuta maalia iskivät Laineen ketjukaverit Jani Lajunen ja Kristian Kuusela. Laine siirrettiin tähän otteluun Lajusen ja Kuuselan kanssa samaan ketjuun, ja heti klikkasi. Iso hahmo oli myös maalivahti Tomi Karhunen, joka torjui 27 kertaa ja piti neljännen nollapelinsä pudotuspeleissä.

Jobinpostia Tappara sai toisessa erässä, kun HIFK:n Tomas Zaborsky löi maalintekoa yrittänyttä Tappara-kapteeni Jukka Peltolaa mailalla silmään. Zaborsky selvisi tilanteesta 2+2 minuutin rangaistuksella, mutta Peltola ei välttämättä pysty pelaamaan enää finaalisarjassa. Zaborsky hankki itselleen ennenaikaisen suihkukomennuksen myöhemmin kolmannessa erässä käytösrangaistuksena.

Laineen maali vapautti Tapparaa

Tappara oli käyttänyt välipäivät 0-6 -tappionsä jälkeen todella hyvin hyödykseen. Nyt nähtiin kirkkaasti parasta Tapparaa finaalisarjassa niin pelillisesti kuin tunnetasollisestikin. Tosin ne asiat melko lailla täysin käsi kädessä muutenkin. Tappara puolusti hyvin, hyökkäsi aiempaa paremmin, ja vastasi loistavasti HIFK:n kamppailupelaamiseen niin kiekon ollessa pelissä kuin vihellysten jälkeenkin.

Onnistumisia joukkue kuitenkin kaipasi, ja sellainen saatiin avauserän 14 minuutin kohdalla, kun Patrik Laine riisti kiekon HIFK-pakki Miihkali Tepolta, karkasi läpiajoon ja painoi sellaisen rannekudin yläkulmaan, ettei Ville Husson hanska ehtinyt edes liikahtaa.

Maaleja ei nähty sen jälkeen pitkään aikaan, mutta lisää onnistumisen tunteita Tappara sai ennen kaikkea kamppailuvoitoista ja Tomi Karhusen huikeista torjunnoista. HIFK pystyi tänäänkin luomaan maalipaikkansa hyvän hyökkäyspelaamisensa ansioista, mutta Karhunen ehti kaikkeen. Lisäksi nyt HIFK sai maistaa epäonnistumisia myös lyömällä parista paikasta kiekon ohi maalin, kun Karhunenkaan ei ehkä enää olisi eteen kerinnyt.

Toisessa erässä Tappara pelasi sarjan pisimmän hyökkäyksen, kun se piti kiekkoa HIFK:n puolustusalueella minuuttitolkulla ja vaihtoikin kentälle jo kolmatta hyökkäysketjua saman pyörityksen aikana. Pyöritys päättyi sitten Peltolan rystylaukaukseen, jonka Ville Husso torjui ja samaan aikaan Peltolan visiirin alle tulleeseen Zaborskyn mailankärkeen. Käsittämättömällä tavalla ottelun päätuomarit eivät tilannetta ensin huomanneet, vaikka se tapahtui Peltolan yrittäessä maalintekoa!

Kolmannessa erässä Tappara iski kaksi lisämaalia parissa minuutissa. Ensin Jani Lajunen pääsi yrittämään kahdesti ja onnistui toisella saamaan kiekon maaliin. Osumaan syöttöpisteen sai Laine, joka kadotti omassa paikassaan kiekon HIFK-pelaajan kampittamana, mutta onneksi kiekko tuli Lajuselle. Jäähyähän ei ollut tulossa.

Seuraavasta selkeästä rikkeestään HIFK jäähyn sai ja Tappara osui ylivoimalla. Laine syötti poikittain neliön läpi, ja Kristian Kuusela tykitti suoraan syötöstä kiekon ohi Husson.

Lopussa vähän nujakoitiin ja otettiin isompiakin käytösrangaistuksia.

Huomenna jompikumpi on voiton päässä mestaruudesta

Tappara pelasi sarjan parhaan pelinsä ja oli ensimmäistä kertaa kunnolla HIFK:n kanssa tasoissa kentällä. Se pärjäsi kamppailuissa, eikä aiemmissa peleissä nähty HIFK:n nopeusetukaan ollut tänään enää ollenkaan silmiinpistävä. Tappara oli vihdoin pelin ytimessä.

Sarjan neljässä pelissä on nähty kolme nollapeliä ja siinä yhdessäkin hävinnyt joukkue on tehnyt vain yhden maalin. Joukkueet tosiaankin osaavat puolustaa ja maalivahtipelikin on erinomaista.

Huomenna Helsingissä pelataan sarjan viides ottelu. Sen voittaja saa mestaruuden katkolle tiistaina Hakametsässä pelattavaan kuudenteen peliin. Panokset todellakin kasvavat.