fbpx
Otteluraportin tarjoaa:

Tapparalle yli yhden maalin voitto

  • Raportti
  • Galleria

Tappara – Pelicans     4-1 (2-0, 1-0, 1-1)
Ottelun kuvagalleria
Nelosen maalikooste

Tappara otti ensimmäisen yli yhden maalin voiton sitten lokakuun lopun, kun se voitti tänään Pelicansin Hakametsässä maalein 4-1. Edelliset 13 Tappara-ottelua olivat kaikki päättyneet maalin erolla suuntaan tai toiseen.

Voitolla Tappara nousi takaisin sarjakärkeen, kun KalPa samalla kompastui kotikaukalossaan Ilvekseen. Kärkikaksikko kohtaa toisensa lauantaina Hakametsässä.

Henrik Haapala teki tänään maalin ja syötti toisen ja otti kultakypärän takaisin itselleen Veli-Matti Savinaiselta. Valtteri Kemiläinen teki kauden ensimmäisen maalinsa ja Arttu Ilomäki toisen maalinsa. Osuman tykitti myös Aleksi Salonen. Syksyllä juuri Pelicansista Tapparaan siirtynyt Sebastian Repo syötti kaksi maalia.

Arttu Ilomäki ja Valtteri Kemiläinen onnistuivat kumpikin maalinteossa tänään.
Arttu Ilomäki ja Valtteri Kemiläinen onnistuivat kumpikin maalinteossa tänään.

Pelicans liikkeellä vajaamiehisenä

Pahasta loukkaantumissumasta kärsivä Pelicans oli tänään Hakametsässä matkalla varsin varamiehisenä ja itse asiassa jopa vajaamiehisenä, sillä sen kokoonpanoon olisi mahtunut kolme nimeäkin lisää. Lisäksi se menetti yhden harvoista pakeistaan loukkaantumiseen jo avauserässä. Pelin vanhetessa vajaus alkoi näkyä selvästikin.

Alussa se ei näkynyt yhtään, sillä vieraat veivät pelin ensimmäisiä minuutteja täysin. Tappara onnistui kuitenkin maalinteossa ensin ja sen jälkeen se pysyikin pelin päällä, välillä jopa varsin ylivoimaisesti.

Avausmaali ei todellakaan ole Tapparalle jokapäiväistä kauraa, sillä marraskuun ja joulukuun 12 pelissä tämä oli toinen kerta, kun se siinä onnistui. Tänään oli samaan aikaan myös toinen kerta, kun Tappara voitti ensimmäisen erän. Se voitti sen 2-0 Arttu Ilomäen seitsemännellä minuutilla ja Valtteri Kemiläisen ylivoimalla kolme sekuntia ennen taukoa laukomilla osumilla.

Toisessa erässä Aleksi Salonen lisäsi kirvesrintojen johdon kolmeen maaliin, ja heti kolmannen erän alussa Henrik Haapala iski neljännen kiekon Janne Juvosen taakse. Pelicans kavensi päätöserän yhdeksännellä minuutilla Marko Pöyhösen maalilla.

Sebastian Revolla oli tänään hauskempaa kuin vanhoilla joukkuekavereillaan.
Sebastian Revolla oli tänään hauskempaa kuin vanhoilla joukkuekavereillaan.

Hurlumheistä kohti kärkikamppailua

Illan peli oli välillä melkoista viipotusta päästä toiseen. Pelicansista etenkin Antti Erkinjuntti ja Iikka Kangasniemi tykkäsivät näperrellä taitavasti kiekon kanssa ja Tappara sai olla tarkkana, mutta puolustussuuntaan vierailta ei aina virtaa riittänyt. Tapparalla riitti ylivoimahyökkäyksiä ja läpiajojakin selvästi normaalia Liiga-peliä enemmän.

Välillä Tappara lähti mukaan avoimempaan peliin ja Pelicans iski vastaan, mutta Dominik Hrachovina pelasi hyvän pelin Tappara-maalissa. Kahdessa viime pelissä kummassakin omiin on mennyt vain yksi maali, mikä on erinomainen suunta maalirikkaan marraskuun jälkeen.

Tappara jatkaa seuraavaksi kotikaukalossaan heti lauantaina, jolloin edessä onkin oikea herkkupala. Vieraaksi Hakametsään nimittäin saapuu KalPa, jonka Tappara juuri tänään sarjataulukossa ohitti nousten ykköseksi. Hallissa on siis todellinen kärkikamppailu!

Tero Aalto (Kuvat: Mika Kylmäniemi)

Ottelun tilastot

Liiga 8.12.2016
Tappara – Pelicans     4-1 (2-0, 1-0, 1-1)

1. erä:
06:50 1-0 Arttu Ilomäki (Sebastian Repo, Otto Rauhala)
19:57 2-0 Valtteri Kemiläinen (Teemu Nurmi, Henrik Haapala) yv

2. erä:
31:31 3-0 Aleksi Salonen (Alexander Bonsaksen, Repo)

3. erä:
40:13 4-0 Haapala (Jere Karjalainen, Jani Lajunen)
48:15 4-1 Marko Pöyhönen (Antti Erkinjuntti, Iikka Kangasniemi)

Jäähyt:
Tappara 2 x 2 min
(Sammalkangas, Røymark)
Pelicans 1 x 2 min ja Justin Hodgman 10 min

Maalivahdit:
Dominik Hrachovina, Tappara 5+11+3=19
Janne Juvonen, Pelicans 6+9+6=21

Erotuomarit: Jari Levonen – Jari Suorsa

Yleisöä: 4249

Alumnien tähdet:
1. tähti: Hrachovina, Tappara
2. tähti: Repo, Tappara
3. tähti: Ilomäki, Tappara

Ottelun kokoonpano

Haapala-Lajunen-Karjalainen
Savinainen-Järvinen-Peltola
Rauhala-Ilomäki-Repo
Røymark-Jasu-Nurmi

Elorinne-Kemiläinen
Bonsaksen-Rantakari
Saravo-Salonen
Sammalkangas

Hrachovina
(Lassila)

Uusimmat

Suosituimmat