Lauantai 5.12. VS.

3 - 1
(1-1, 1-0, 1-0)

SaiPa – Tappara     3-1 (1-1, 1-0, 1-0)

Tapparan Kaakkois-Suomen vierasviikonloppu sujui hyvin nihkeästi. Eilen Kouvolasta irtosi vielä keskinkertaisella esityksellä jatkoaikavoitto, mutta tänään Lappeenrannassa Tappara jäi jo selvästi alakynteen. SaiPa oli luistelu- ja kamppailuvoimaisempi ja voitti lauantaipelin 3-1.

SaiPa iski maalin per erä, viimeisen tyhjiin Tapparan haettua viimeisellä kolmella minuutilla tasoitusta ilman maalivahtia. Maaleista Kim Strömberg teki kaksi. Tapparan ainokaisen pelissä teki Pekka Saravo, jolle osuma oli kauden ensimmäinen.

Tapparalla on menossa nyt pidempi raskas vaihe kauteensa. Viiteen viimeiseen otteluun se ei ole onnistunut ottamaan yhtäkään täyttä pistepottia ja hävinnytkin peleistä kolme. Samalla se on pudonnut sarjataulukossa kolmanneksi.

SaiPa puristi ja ahdisti Tapparan vaisuksi

Lappeenrannassa mentiin kaksi erää melko tylsää peliä, jossa ei paljoa tapahtunut. Kumpikin joukkue sai molemmissa erissä vain noin puolisen tusinaa laukausta kohti maalia, eikä hienouksilla muutenkaan herkuteltu.

Tapparalla oli peli alla perjantailta, SaiPalla ei, ja jälleen kerran se näkyi kentällä. SaiPa oli paljon luisteluvoimaisempi kuin Tappara ja ehti koko ajan luomaan vieraiden kiekolliselle pelille ongelmia. Ahdistettuna Tappara syötti huonosti ja menetti paljon kiekkoja. Tappara ei oikein ehtinyt edes hidastaa pelitempoa, kun SaiPa oli jo iholla.

SaiPa voittikin Tapparan nimenomaan kamppailuenergiallaan. Se iski molemmat “normaalit” maalinsa maalinedustalta reboundeista, toisen aloitusvoiton jälkeen, toisen kiekonriiston jälkeen Tappara-maalin takana. Tappara ei vain kyennyt siivoamaan kiekkoja pois.

Matti Järvinen teki ensimmäisen ylivoimalla avauserässä. Toisen maalin teki Tomi karhusen torjunnan jälkeen Kim Strömberg, kun Tapparalla oli maalinsa edessä vain yksi pakki kahta vastustajaa vastaan. Strömberg teki viimeisellä minuutilla myös tyhjiin viimeisen osuman.

Tapparan Pekka Saravo tasoitti pelin avauserässä komealla suorituksella, kun hän kiersi siniviivassa peittäävän hyökkääjän ja tykitti hurjan pommin ylänurkkaan ohi Jussi Markkasen.

Tapparalla satakymmenen lasissa viimeiset kolme minuuttia

Tappara ei oikein kyennyt edes haastamaan SaiPaa tänään. Se hävisi hyökkäysalueellakin kamppailupelinsä eikä kyennyt punnertamaan kulmista maalintekosektoriin. Kolmannessa erässä sillä oli alun yhdessä vaihdossa kaksi paikkaa, mutta muuten kolmas erä meinasi mennä täysin kotijoukkueen piikkiin. Tappara näytti hyvin väsyneeltä.

Vasta aivan pelin lopussa kirvesrinnat heräsivät ja pistivät kaiken peliin tasoitusta hakiessaan. Se pääsi neljä minuuttia ennen loppua ylivoimalle ja minuutti myöhemmin otti vielä maalivahdinkin pois. Todella heikosti alkupelissä ylivoimaa pelannut Tappara sai nyt painetta kohti maalia, mutta ei onnistunut runnomaan tasoitusta ohi Markkasen useammastakaan eri yrityskerrasta.

Kiristä lähti terä kaksi minuuttia ennen loppua, kun Jani Lajunen sai heppoisen jäähyn. Kumpikin joukkue sai tänään kuusi kaksiminuuttista. Tapparalla niistä puolet oli omituisia, ja tuskin SaiPassakaan kaikista heidän tuomioistaan ihan samaa mieltä ollaan.

Mutta jos ei ollut paras ilta tuomareilla, niin ei tosiaan ollut Tapparallakaan. Kuvaavaa on, että jopa Liigan paras pelaaja Kristian Kuusela ei tänään kyennyt kuin ihan pariin väläytykseen, muuten hänkin hukkui harmaaseen massaan.

Runkosarja ei ole kuitenkaan puolivälissäkään, joten aikaa on. Tosiaankin nyt mennään vaikeampaa vaihetta Tapparan pelissä ja selkeästi myös aika raskaalla jalalla, mutta tästähän sitä on hyvä ponnistaa parempaan kohti kevättä.

Hakametsän salibandykisojen takia Tappara jatkaa edelleen vieraskaukaloissa, ensi viikollakin vasta perjantaina ja lauantaina. Silloin pelataan ensin Jyväskylässä, sitten Vaasassa.

Tero Aalto (Kuvat: Mikko Pylkkö)