Tapparan sarjajohto kasvoi voitolla Ässistä

Ässät – Tappara       1-2 (1-1, 0-1, 0-0)

Tappara piti Ässät taskussaan läpi koko kauden, kun se kauden neljännessä kohtaamisessa haki neljännen voittonsa porilaisista, joita ei tänään auttanut edes naamioituminen Rosenlewin Urheilijoiden nostalgiapaitaan entisen porilaisseuran mestaruusmuistelujen kunniaksi. Kirvesrintojen vierasvoittoluvut Porissa olivat 2-1.

Neljän viime kauden aikana Tappara ei ole kertaakaan jäänyt Ässiä vastaan ilman sarjapisteitä. Tapparalla on 10 kolmen pisteen voittoa, neljä kahden pisteen voittoa ja vain kahdesti Tapparalle on jäänyt lohtupiste jatkoajan jälkeen. Tällä kaudella Ässät onnistui tekemään Tapparaa vastaan vain kolme maalia neljässä pelissä.

Porin juhlaillan voittomaalin laukoi toisessa erässä komealla soololla ylänurkkalaukaukseen päättäen Valtteri Kemiläinen, jolle maali oli kauden kolmas ja toinen kahteen viime peliin. Tuohon osumaan toisen syöttöpisteen sai Anton Levtchi, jolle tehopiste oli uran ensimmäinen Liigassa. Korjaus: Levtchin syöttöpiste muutettu pelin jälkeen Martin Røymarkille. Ottelun avausmaalin ensimmäisessä erässä runnoi Juhani Jasu.

Valtteri Kemiläinen iski komean maalin toisessa ottelussa peräkkäin. Arkistokuva.

Lauantai 25.2. VS.

1 - 2
(1-1, 0-1, 0-0)

Tapparalle taas hyvin niukasti ylivoima-aikaa

Kuumeisesti kuudennesta sijasta ja viimeisestä suorasta puolivälieräpaikasta taisteleva kotijoukkue painoi tänään kovasti päälle, mutta Tappara pelasi hyvän puolustuspelin eikä kohtuullisen lyhyiksi jääneitä hetkiä lukuun ottamatta joutunut todella pahaan myllyyn. Kiekot tulivat paineen alta keskialueelle ja myös hyökkäyspäätyyn päästiin. Harvat oman alueen virheet paikkasi maalissa Dominik Hrachovina, joka torjui kaikkiaan 34 kertaa.

Tappara aloitti maalinteon pelin kuudennella minuutilla, kun pitkästä loukkaantumisesta toipunut Tapio Sammalkangas toimitti kiekon maalille, jossa Sebastian Repo ja viimeisenä Jasu saivat sen runnottua Ässä-vahti Andreas Bernardin suojien kautta sisään. Ässät tasoitti ylivoimalla, kun puolustaja Maksim Matushkin laukoi maskin takaa.

Toisen erän alussa Ässät painoi vahvasti, jopa niin vahvasti, että Tappara-valmennus otti aikalisän jo ennen viiden peliminuutin täyttymistä. Palautepalaveri tuottikin tulosta, vaikka Tappara heti sen perään joutuikin alivoimalle. Se kesti jäähynsä ja vain hetki sen jälkeen meni johtoon. Valtteri Kemiläinen purjehti hyökkäysalueen keskeltä lähemmäksi ja laukoi tarkasti Bernardin mailakäden ylänurkkaan.

Kolmannessa erässä Ässät painoi kovemmin, mutta Tappara puolusti vielä paremmin. Pelin ratkaisu oli lähellä kolme minuuttia ennen loppua, kun Veli-Matti Savinainen ohjasi maalin edestä, mutta kiekko kolahti maalirautaan. Ässät otti maalivahdin pois minuutti 40 sekuntia ennen loppua, mutta ei saanut aikaiseksi yhtään mitään. Tapparan sen sijaan pääsi koittamaan useampaankin kertaan tyhjään maaliin, mutta kiekot menivät ohi tai Ässä-pakki ehti väliin. Loppuun tuli vielä Ässä-jäähy – pelin ensimmäinen Tapparan ylivoima 14 sekuntia ennen loppua ja sekin väärästä vaihdosta! – ja homma oli selvä.

Korjattu: Anton Levtchin syöttöpiste vaihdettiin pois pelin jälkeen. Arkistokuva.

Sarjajohto nyt 13 pistettä

Tappara joutui tänään taas kaukaloon varamiehisenä, kun ottelusta sivussa olivat Jukka Peltola, Henrik Haapala, Jere Karjalainen, Pekka Saravo, Manu Honkanen ja Miika Heikkilä. Näin ollen puolustajista Aleksi Salonen joutui hyökkäysketjuun sentterin tontille! Tapio Sammalkankaan paluu kaukaloon 21 pelin poissaolon jälkeen oli uutisten positiivisella puolella.

Sarjataulukossa Tapparan johto vain lisääntyi ja on nyt jo 13 pistettä. Toisena olevalle TPS:lle on lopuissa peleissä mahdollista ottaa 18 pistettä, joten matematiikan keinoilla tutkien varmuutta mistään ei vielä ole. Pari voittoa tarvitaan vielä runkosarjavoiton varmistamiseen.

Ässille toinen peräkkäinen kotitappio oli paha takaisku kamppailussa kuudennesta sijasta. Se on nyt seitsemäntenä kaksi pistettä Pelicansia perässä pelin vähemmän pelanneena.

Tappara pelaa seuraavaksi tiistaina, jolloin Hakametsään vastustajaksi saapuu viimeisestä pudotuspelipaikasta taisteleva Jukurit.

Tero Aalto (Kuvat: Mikko Pylkkö)