TPS haki vierasvoiton täyden katsomon edessä

1 - 3
(0-1, 0-0, 1-2)

Tappara – TPS      1-3 (0-1, 0-0, 1-2)
Ottelun kuvagalleria

Tappara ja TPS kohtasivat tänään Liigan kärkikamppailussa täyden Hakametsän edessä. Joukkueet jatkoivat vähämaalista ja vierasvoittoista linjaansa myös kolmannessa keskinäisessä ottelussaan. Turkulaiset veivät kauden toisen voittonsa Hakametsästä tällä kertaa maalein 3-1 viimeisen osuman tultua tyhjiin.

Kirvesrinnat eivät siis päässeet ihan täysin karkuun kärkikamppailuviikkonsa aikana, vaikka kaksi peliä kolmesta voittikin. Kun 18 peliä runkosarjaa on jäljellä, Tappara on ykkösenä seitsemän pisteen erolla KalPaan. Tänään Tapparan kukistanut TPS on kolmantena pisteen päässä kuopiolaisista.

Tappara sai tänään maalitilinsä auki vasta pari minuuttia ennen loppua ylivoimapelissä ilman maalivahtia pelaten. Henrik Haapala iski tuon osuman ja nousi taas joukkueen kultakypäräksi ohi Veli-Matti Savinaisen.

TPS lepopäivän verran terävämpi

TPS puolusti tänään erittäin vahvasti ja piti Tapparan poissa avoimilta laukaisupaikoilta. Turkulaisten maalivahti Aleksandar Georgiev ei joutunut montaa kertaa isoihin vaikeuksiin tiiviisti puolustaneen ryhmänsä takana. TPS pystyi myös jonkin verran hyödyntämään lepoetuaan möyrimällä vahvasti kulmissa ja pakottamalla Tapparan painimaan välillä vihellysten jälkeenkin.

Tapparan fyysiset ja henkiset energiavarastot eivät olleet parhaimmalla tolallaan, kun joukkue oli eilen pelannut erittäin hurjan matsin Kuopiossa KalPan kanssa voittolaukauskilpailua myöten ja matkustanut yöllä kotiin. Se muutama vireysprosentti erotti tänään voittajan ja häviäjän.

TPS sai otteluun unelma-alun, kun se jo ensimmäisessä vaihdossa Tomi Kallio pääsi ohittamaan Dominik Hrachovinan. Vieraiden yhden maalin johto pysyi ja pysyi, kun Tappara ei päässyt taululle edes toisen erän ylivoimapeleissään, vaikka varsinkin toisen niistä aikana se sai hurjan mylläkän Georgievin maalille. Tappara ei muuten saanut tänään jäähyäkään. Se oli joukkueelle jo toinen nollan minuutin ottelu lyhyen ajan sisään.

Kolmannessa erän kuluessa Tappara nosti panoksia ja haki tasoitusta, mutta sai sitten kylmän suihkun niskaansa. Erik Thorellin syöttö muutti Eric Perrinin luistimesta suuntaa ja ohitti Hrachovinan, kun peliä oli jäljellä enää viitisen minuuttia.

Tappara sai vielä ylivoiman, veti maalivahdinkin pois ja onnistui heti kavennuksessa. Georgiev torjui Teemu Nurmen laukauksen suoraan Henrik Haapalalle, joka pisti kiekon reppuun, kun varsinaista peliaikaa oli vielä yli kaksi minuuttia jäljellä. Seuraava yritys ilman maalivahtia kuitenkin kostautui, ja Ilkka Pikkarainen pääsi sinetöimään loppuluvut tyhjään maaliin.

Edessä jälleen kolmen kovan pelin viikko

Tapparalla on nyt takana siis erittäin rankka jakso, jossa se pelasi kolme kärkikamppailua neljän päivän sisään. Pisteitä lähti viisi yhdeksästä mahdollisesta, mikä on ok suoritus, kun kahdessa viime pelissään vastassa oli vielä levänneempi joukkue.

Ensi viikolla on jälleen haastava kolmen ottelun viikko, vaikka tällä kertaa vastaan ei ihan tämän kauden suurimpia onnistujia tulekaan. Tiistaina Tappara pelaa “vieraissa” aina arvaamattoman paikallispelin Ilvestä vastaan, ja viikonloppuna on sitten tuplakamppailu viime kauden finaalivastustajaa HIFK:ta vastaan.

Perjantaina ollaan kotikaukalossa helsinkiläisiä vastaan, heti perään lauantaina sama kaksikko kohtaa Helsingissä.