fbpx
Otteluraportin tarjoaa:

TPS vei vierasvoiton Hakametsästä

  • Raportti
  • Galleria

Tappara – TPS       3-4 (0-2, 3-2, 0-0)

TPS onnistui yllättämään Tapparan pahasti Hakametsässä pelatussa Liiga-ottelussa. Tapparan hallitsemassa ottelussa TPS onnistui harvoissa paikoissaan todella tehokkaasti ja vei vierasvoiton lukemin 4-3.

Valtteri Kemiläinen, Charles Bertrand ja Sami Moilanen onnistuivat maalinteossa. Bertrandille osuma oli jo kauden 15:s, Moilaselle kuudes ja Kemiläiselle kolmas. Uusi tsekkipakki Adam Polášek oli tänään jo mukana kokoonpanossa, samoin nuorten MM-kisoista palautunut Patrik Puistola. Maalissa jatkoi Michael Garteig.

Tappara myllytti ensimmäisen erän, mutta TPS teki maalit. Vieraat onnistuivat kahdessa peräkkäisessä hyökkäyksessään ottelun neljännellä minuutilla 40 sekunnin välein, maalien tekijöinä Hannu Kuru ja Markus Nurmi. Lähes koko muun ajan Tappara haki omaa avausmaaliaan, mutta ei pystynyt ohittamaan TPS-vahti Julius Pohjanoksaa edes ylivoimalla. Erän lopussa TPS:llä oli toinen vahva jakso.


Adam Polášek debytoi Tappara-paidassa TPS:ää vastaan.

Toinen erä alkoi sekin Tapparan kannalta murheellisesti, kun alta puolen minuutin Ilari Filppula ohjasi hyäkkäyspään aloitusvoiton jälkeen turkulaiset jo kolmen maalin johtoon. Tappara jatkoi jauhamista ja piti kiekkoa pitkiä toveja hyökkäysalueellaan, mutta uuden pakin Polášekin tolppalaukausta lähemmäs maalia se ei tahtonut päästä. Kuusi ja puoli minuuttia ennen toista erätaukoa Tappara pääsi pelin toiselle ylivoimalleen, ja vain kaksi ja puoli minuuttia myöhemmin peli oli tasan. Kemiläinen aloitti takaa-ajon ylivoimamaalillaan, Bertrand jatkoi vastaiskusta vain 13 sekuntia myöhemmin ja pari minuuttia sen jälkeen Moilanen ohjasi kiekon kolmannen kerran Pohjanoksan taakse. TPS ei tästä lannistunut vaan lähti toisellekin tauollekin johtoasemassa, kun Lauri Korpikoski pääsi läpiajoon ja veivasi kiekon taas maaliin.

Tasan vuoden ilman Liigan runkosarjassa tehtyä maalia pelannut Otto Rauhala sai kiekon maaliin, kun kolmatta erää oli pelattu viisi minuuttia, mutta osuma hylättiin korkealla mailalla tehtynä. TPS oli lähellä lisämaalia ylivoimalla, kun Lauri Pajuniemi kilautti tolppaan. TPS jatkoi antaumuksellista puolustusta loppupelin ajan eikä Tappara saanut kunnon paikkoja tasoitukseen.

Jos tänään vastassa oli sarjan viimeinen joukkue, niin seuraavaksi vuorossa on toinen ääripää. Tappara matkustaa keskiviikkona Ouluun, jossa vastassa on Liigan kärki Kärpät. Kotiottelu on vuorossa taas perjantaina, silloin vastassa Ässät.

Kuvat: Saana Hakala

Ottelun tilastot

Liiga 11.1.2020
Tappara – TPS       3-4 (0-2, 3-2, 0-0)

1. erä:
03:04 0-1 Hannu Kuru (Joe Piskula, Zach Budish)
03:44 0-2 Markus Nurmi (Lauri Korpikoski, Ilari Filppula)

2. erä:
20:26 0-3 Filppula (Henrik Larsson, Nurmi)
33:54 1-3 Valtteri Kemiläinen (Kristian Kuusela, Jere Karjalainen) yv
34:07 2-3 Charles Bertrand (Niko Ojamäki)
35:58 3-3 Sami Moilanen (Tuukka Mäntylä, Veli-Matti Vittasmäki)
38:01 3-4 Korpikoski (Kuru)

3. erä:
Maaliton

Jäähyt:
Tappara 1 x 2 min
(Karjalainen)
TPS 2 x 2 min

Maalivahdit:
Michael Garteig, Tappara 5+5+5=15, pois 58:44-60:00
Julius Pohjanoksa, TPS 13+8+3=24

Erotuomarit: Jarno Heikkinen – Jari Levonen

Yleisöä: 5704

Alumnien tähdet:
1. tähti: Korpikoski, TPS
2. tähti: Filppula, TPS
3. tähti: Kuusela, Tappara

Ottelun kokoonpano

Bertrand-Levtchi-Ojamäki
Kuusela–Malinen-Karjalainen
Puistola-Rauhala-Iacobellis
Moilanen-Jasu-Vauhkonen

Polášek-Suhonen
Vittasmäki–Kemiläinen
Blood–Ytterell
Mäntylä

Garteig
(Heljanko)

Uusimmat

Suosituimmat