fbpx
Otteluraportin tarjoaa:

Vanhan liiton maalintekokilpailu Hakametsässä!

  • Raportti

Tappara – HPK     6-5 (1-1, 3-2, 2-2)
Nelosen maalikooste

Hakametsän tiistaisessa kärkikamppailussa vedettiin vähän kuin vanhan liiton maalintekokilpailua. Pelin kahden ensimmäisen maalin jälkeen vuoro vaihtui, mutta sitten iskettiin tasatahtiin vuorotellen osumia, kunnes lopulta tulostaululla oli Tapparan kotivoitto HPK:sta maalein 6-5.

Muutos joukkueiden välisiin viime kauden otteluihin oli melkoinen, sillä silloin Tappara ja HPK tekivät neljässä keskinäisessä pelissään yhteensä 12 osumaa. Tänään syntyi siis 11.

Isoja syitä maali-ilottelulle olivat pelin runsas jäähymäärä ja kummankin joukkueen erinomainen ylivoimapeli. Kumpikin joukkue teki kolme ylivoimamaalia. Tappara käytti tilastollisesti joka toisen HPK-jäähyn hyödykseen, Kerho puolestaan iski omansa kahdeksasta Tappara-jäähystä, kerran kahden miehen ylivoimallakin,

Viihdyttävälle ottelulle ominaisesti voittomaalikin syntyi vasta pelin viimeisellä minuutilla. Sen iski Tapparan kapteeni Jukka Peltola, jolle osuma oli kauden ensimmäinen.

Illan kovimmat sankarit olivat kuitenkin neljä tehopistettä mieheen iskeneet Veli-Matti Savinainen (2+2) ja Henrik Haapala (1+3), jotka tehoillaan kipusivat Liigan pistepörssin kärkeen. Haapalalla on 12 pelissä 17 pistettä, kaksi liigapeliä missanneella Savinaisella 15.

Voittomaali on Larmin takana. Maalin takana tuulettaa neljän tehopisteen Savinainen.
Voittomaali on Larmin takana. Maalin takana tuulettaa neljän tehopisteen Savinainen.

Yksitoista maalia lähes täysin vuorotahtiin

Avauserässä kumpikin osui kerran. Juho Keränen viimeisteli ensin aivan Dominik Hrachovinan nokan alta, sitten Savinainen tasoitti upealla ylänurkkaohjauksella.

Toisesta erästä eteenpäin maaleja ladottiinkin vuorotahtiin. Tappara otti viidesti yhden maalin johdon, neljä kertaa HPK tasoitti. Vasta viimeisellä minuutilla syntynyt viides johto-osuma oli liikaa, kun 50 sekuntia oli tällä kertaa liian vähän tasoitukseen.

Näin runsasmaalisessa pelissä taatusti nähtiin virheitä ja yli-innokasta hyökkäyspeliäkin, eivätkä maalivahditkaan ihan kuumimmissa vireissään olleet, vaikkei nyt ihan superhelppoja kummankaan taakse tehtykään.

Hyvä esimerkki yli-innokkuudesta oli Tapparan toinen maali, jossa HPK ensin alivoimalla pelatessaan karkasi ylivoimahyökkäykseen, Hrachovina torjui kaksi pahaa laukausta, ja saman tien tilanne kääntyi Tapparan ylivoimaiseksi hyökkäykseksi toiseen suuntaan. Savinainen iski siitä illan toisen maalinsa.

Reilu minuutti myöhemmin HPK tasoitti. Muutama minuutti eteenpäin, ja Aleksi Elorinne pommitti hurjan kudin ylänurkkaan. HPK tasoitti kahden miehen ylivoimalla. Minuutti eteenpäin ja Henrik Haapala vei taas Tapparan johtoon.

Kolmatta erää mentiinkin yli kymmenen minuuttia ilman osumia ennen kuin Eero Somervuori tasoitti illan toisella osumallaan. Mutta taas vain reilu minuutti kului, kunnes Tappara taas johti, nyt Jere Karjalaisen maalilla. Joonas Lehtivuoren ylivoimatykki pyssytti numeroiksi 5-5 kaksi minuuttia myöhemmin, kun peliaikaa oli jäljellä enää kuusi ja puoli minuuttia.

Neljän tehopisteen Henrik Haapala nousi pistepörssin kärkeen.
Neljän tehopisteen Henrik Haapala nousi pistepörssin kärkeen.

Tuhlari-Peltolan kauden ensimmäinen makeaan paikkaan

5-5 -tilanteessa maalitahti oli lähellä muuttua. Tappara oli päätöserässä ottanut pari hölmöä jäähyä, joista ensimmäisestä HPK tasoitti ja toisesta oli lähellä tehdä johtomaalin. Kiekko nojasi jo maaliviivalla tolppaan tyhjän maalin edessä, mutta Otto Paajanen ei saanut sitä siirrettyä maalin puolelle, ja Tappara pelastui.

Lopussa Tappara haki ratkaisumaalia peluuttamalla kahta tehoketjuaan ja se tuotti tulosta. Varsinaisen peliajan viimeisen minuutin juuri alettua Savinainen syötti Tapparan pitkän hyökkäysmyllyn aikana ahtaaseen tilaan Peltolalle, joka oli kilauttanut kolmannessa erässä tolppaan ja hukannut ylivoimalla aivan avopaikan tyhjän maalin edessä. Tällä kertaa tuli onnistuminen, kun kapteenin kauden ensimmäinen maali lurahti Emil Larmin längistä sisään.

Savinainen ja Haapala olivat tosiaan tänään kumpikin mukana neljässä maalissa, mutta muitakin tehoiltaa viettäneitä löytyi. Jan-Mikael Järvinen syötti kolme maalia, Peltola (1+1) ja Valtteri Kemiläinen (0+2) keräsivät kaksi pistettä. Kerhosta Eero Somervuoren saalis oli myös kolme pistettä (2+1).

Lauantaisessa Lahden-pelissä loukkaantuneista pelaajista Otso Rantakari oli tänään kokonaan sivussa. Pekka Saravo lähti illan peliin, mutta teki jo toisessa erässä kokonaan tilaa Jere Rouhiaiselle, jolle matsi oli tämän kauden ensimmäinen Liigassa.

Varsin erilainen mutta taatusti katsojia viihdyttänyt ilta Hakametsässä! Seuraavaksi Tappara pelaa kotihallissaan viikon päästä tiistaina KooKoota vastaan. Sitä ennen torstaina on edessä reissu Ouluun Kärppien vieraaksi.

Tero Aalto (Kuvat: Jarno Hietanen)

 

Ottelun tilastot

Liiga 18.10.2016
Tappara – HPK     6-5 (1-1, 3-2, 2-2)

1. erä:
05:12 0-1 Juho Keränen (Jaakko Turtiainen, Severi Sillanpää)
07:55 1-1 Veli-Matti Savinainen (Henrik Haapala, Valtteri Kemiläinen) yv

2. erä:
26:19 2-1 Savinainen (Henrik Haapala, Kemiläinen) yv
27:32 2-2 Eero Somervuori (Niko Kapanen, Petteri Nikkilä) yv
30:38 3-2 Aleksi Elorinne (Jan-Mikael Järvinen, Jukka Peltola) yv
35:36 3-3 Teemu Turunen (Nikkilä, Somervuori) 2yv
37:41 4-3 Haapala (Savinainen, Järvinen)

3. erä:
50:15 4-4 Somervuori (Waltteri Hopponen)
51:29 5-4 Jere Karjalainen (Haapala, Alexander Bonsaksen)
53:37 5-5 Joonas Lehtivuori (Oula Palve, Sakari Manninen) yv
59:10 6-5 Peltola (Savinainen, Järvinen)

Jäähyt:
Tappara 8 x 2 min
(2xKemiläinen, Sammalkangas, Honkanen, joukk.rang., Bonsaksen, Jasu, Lajunen)
HPK 6 x 2 min

Maalivahdit:
Dominik Hrachovina, Tappara 5+9+16=30
Emil Larmi, HPK 11+9+6=26, pois 59:40-60:00

Erotuomarit: Timo Metsälä – Teemu Salminen

Yleisöä: 5220

Alumnien tähdet:
1. tähti: Haapala, Tappara
2. tähti: Savinainen, Tappara
3. tähti: Somervuori, HPK

Ottelun kokoonpano

Haapala-Lajunen-Karjalainen
Savinainen-Järvinen-Peltola
Røymark-Jasu-Nurmi
Honkanen-Rauhala-Heikkilä

Saravo-Kemiläinen
Bonsaksen-Elorinne
Sammalkangas-Salonen
Rouhiainen

Hrachovina
(Lassila)

Rouhiainen toisessa erässä Saravon tilalle.

Uusimmat

Suosituimmat