fbpx
Otteluraportin tarjoaa:

Vierasvoittosarjalle jatkoa

  • Raportti
  • Galleria
  • Maalikooste

Tappara – Ilves      2-4 (1-2, 0-0, 1-2)

Vierasvoittojen sarja jatkui Tampereen paikallispudotuspeleissä, kun Ilves otti kolmannen voiton Tapparasta maalein 4-2. Se tarkoittaa, että Ilveksellä on mahdollisuus sarjan katkaisuun perjantaina kotiottelussaan.

Tähän asti peliään sarjassa parantanut Tappara valahti taas Ilveksen ansaan, jossa runkosarjan voittaja joutuu pelaamaan lähes täysin altavastaajan korteilla. Ilves sai unelma-alun ja vaikka Tappara raapi itsensä vielä tasoihin, omarytmiseen peliinsä se ei missään vaiheessa kyennyt.

Jo viiden minuutin pelin jälkeen kaksi maalia takana ollut Tappara tasoitti seitsemän minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua, mutta ilo jäi lyhytaikaiseksi, kun Ilves meni pian uudelleen johtoon, joka piti loppuun saakka.

Veli-Matti Savinainen ja Sebastian Repo tekivät kirvesrintojen maalit. Kummassakin toisensa syöttäjänä oli Otso Rantakari.


Tästä ruuhkasta syntyi pelin avausmaali.

Ilves iski kahdesti hyökkäyspään aloituksista

Tapparan tulokselliseksi ongelmakohdaksi muodostui tänään aloitukset. Ilves iski kaksi tärkeintä maaliaan hyökkäyspään aloitustensa jälkeen ja lopullisesti ratkaisseen neljännen osumansa se teki oman siniviivansa aloituksesta suoraan ylivoimahyökkäykseen rynnimällä.

Pelin avausmaalissa Ilves voitti aloituksen ja toimitti siniviivalta kiekkoa kohti maalia. Jostain kiekko pomppi sisään ja lopulta tekijäksi muutettiin viivasta laukonut Marcus Fagerrud. Ennen vitosen täyttymistä Dominik Hrachovina ja Valtteri Kemiläinen ajautuivat kommunikaatio-ongelmiin maalin takana, Ville Meskanen kiitti ja kiepautti vapaaksi jätetyn kiekon tyhjään maaliin.

Kun aiemmissa peleissä oltiin menty välillä koko varsinainen peliaika jopa kokonaan ilman osumia, niin nyt kolme osumaa syntyi jo kuudessa ja puolessa minuutissa. Veli-Matti Savinainen toi kavennuksellaan Tapparan peliin mukaan.

Toisen erän Tappara hallitsi mutta ei saanut maalia. Tässä pelissä se sai ensimmäistä kertaa ylivoimaakin, mutta se osa ei tahtonut toimia millään. Kolmannessa erässä Tappara pelasi yhden ylivoimansa pääsemättä edes yrittämään laukausta! Mutta seuraava Ilves-jäähy toi tasoituksen, kun Sebastian Repo jatkoi maalin edestä Teemu Nurmen syötöstä kiekon ohi Antti Lehtosen.

Mutta Ilves tuli vielä. Reilut viisi minuuttia oli jäljellä, kun Tappara voitti aloituksen omalla alueellaan, mutta yhtäkkiä kiekko olikin oman maalin edessä, jossa oli kaksi vastustajaa eikä yhtään omia. Tapio Laakso sai polvillaan ollessaankin putata Otto Koivulan syötöstä tyhjiin.

Aleksi Mustonen teki loppuluvut vielä reilu minuutti ennen loppua ylivoimahyökkäyksestä, kun Tappara yritti hyökätä riskillä.


Sebastian Repo tasoittaa kolmannessa erässä.

Nyt on viimeinen paikka alkaa pelata

Tapparalta odoteltiin tähän iltaan hyvää, kun se oli neljän ensimmäisen pelin ajan parantanut koko ajan peliään. Nyt tuli selkeä takapakki. Tappara ajoi koko ajan Ilveksen ansoihin ja teki sen vieläpä aika lailla hitaasti. Ilves sai joka alueella kenttää aikaiseksi pieniä ylivoimatilanteita, joita Tappara ei kyennyt voittamaan.

Perjantaina koko homma on siis katkolla Ilvekselle. Sarjataulukon kymmenes joukkue on kaatamassa runkosarjan voittajaa. Tappara on selkä seinää vasten. Nyt on ensimmäistä kertaa koko kaudella sellainen tosipaikka, joka kertoo – runkosarjavoitosta huolimatta – todella sen, mistä tämän kauden kirvesrintaryhmä on tehty.

Voitot Ilvekselle 3-2, neljällä voitolla jatkoon, seuraava peli Ilveksen kotihallissa perjantaina.

Tero Aalto (Kuvat: Mika Kylmäniemi)

 

Ottelun tilastot

Neljännesfinaali 29.3.2017
Tappara – Ilves      2-4 (1-2, 0-0, 1-2)

1. erä:
01:35 0-1 Marcus Fagerrud (Juho Liuksiala, Santeri Vuoti)
04:54 0-2 Ville Meskanen
06:32 1-2 Veli-Matti Savinainen (Otso Rantakari, Jan-Mikael Järvinen)

2. erä:
Maaliton

3. erä:
52:40 2-2 Sebastian Repo (Teemu Nurmi, Rantakari) yv
54:23 2-3 Tapio Laakso (Otto Koivula, Teemu Rautiainen)
58:42 2-4 Aleksi Mustonen (Jerry D’Amigo, Laakso)

Jäähyt:
Tappara 1 x 2 min
(Elorinne)
Ilves 4 x 2 min

Maalivahdit:
Dominik Hrachovina, Tappara 8+3+12=23, pois 59:01-60:00
Antti Lehtonen, Ilves 9+8+9=26

Erotuomarit: Mikko Kaukokari – Joonas Kova

Yleisöä: 7300

Alumnien tähdet:
1. tähti: Lehtonen, Ilves
2. tähti: Savinainen, Tappara
3. tähti: Koivula, Ilves

Ottelun kokoonpano

Savinainen-Järvinen-Repo
Haapala-Lajunen-Kuusela
Nurmi-Jasu-Peltola
Luoto-Rauhala-Røymark

Elorinne-Kemiläinen
Bonsaksen-Parlett
Salonen-Rantakari
Saravo

Hrachovina
(Lassila)

Uusimmat

Suosituimmat