fbpx
Otteluraportin tarjoaa:

Voitot taas tasan – HPK:n vuoro jatkoerässä

  • Raportti
  • Galleria

HPK – Tappara       2-1 (1-0, 0-1, 0-0) je

HPK:n ja Tapparan semifinaalit jatkuivat tänään sarjan neljännellä ottelulla Hämeenlinnassa. Toista kertaa peräkkäin ratkaisu jouduttiin hakemaan jatkoerästä. Tälläkin kertaa voittaja oli kotijoukkue, kun HPK:n Robert Leino ratkaisi, kun jatkoerää oli pelattu vajaat neljä minuuttia. Loppunumerot HPK:n eduksi 2-1.

Kotijoukkue HPK joutui otteluun ilman kokonaista viisikollista viime ottelussa pelanneita pelaajien, poissaolijoissa mukana mm. kärkitehohyökkääjät Teemu Turunen ja Niclas Lucenius. Puutteet eivät juurikaan kaukalossa näkynyt, vaan HPK tuli edelleen erittäin kovaa myös LeKistä ja junioreista raavituilla paikkaajillaan.

Tapparan maalin teki Teemu Suhonen, jolle osuma oli uran ensimmäinen playoffeissa. Toisen syöttöpisteen maaliin sai Kristian Kuusela, joka on nyt enää yhden tehopisteen päässä playoffien kaikkien aikojen pistepörssin ykköspaikasta.

HPK sai peliin hyvän alun, kun Tappara sai kaksi peräkkäistä jäähyä ja se pääsi pyörittämään yli minuutin kahden miehen ylivoimalla. Sen loppuhetkillä Petteri Nikkilä vei HPK:n johtoon, mutta toisen jäähyn lopun Tappara sentään kesti. Omasta pelistään Tappara ei erässä kuitenkaan saanut kiinni missään vaiheessa, vaan jäi pelillisestiki kakkoseksi. Erässä lauottiin paljon: Christian Heljangolla 18 torjuntaa ja Emil Larmillakin 14. Yleensä laukomatta jättänyt Tappara ampui nyt oikeastaan turhia vetoja, joilla ei tukitoimien puuttuessa ollut edes mahdollisuuksia mennä maaliin.


Taas palattiin siihen, että kiekko saatiin vain kerran Emil Larmin taakse.

Tappara ei toisessakaan erässä yltänyt parhaaseen peliinsä, mutta onnistui kuitenkin tasoittamaan. Maali syntyi neljän minuutin pelin jälkeen ja oli varsin komea. Suhonen nousi hyökkäysalueen keskelle ja sai hienon syötön Jan-Mikael Järviseltä, vielä Larmin kiertäminen ja kiekko tyhjiin. Myöhemmin erässä Tapparalla oli vielä tulokseton ylivoimakin, mutta muutoin mentiin edelleen liian HPK-merkkisesti ja maalipaikkoja oli omissa enemmän kuin vastustajan päädyssä.

Kolmas erä oli tahtojen taistelua, jossa peli aaltoili puolelta toiselle. Tappara näytti alkuerässä vahvemmalta, mutta varsinaisen peliajan viimeisiä minuutteja kohti mentäessä kotijoukkue sai otetta. 50 sekuntia ennen täyttä aikaa HPK-kapteeni Otto Paajanen otti hyökkäyspään jäähyn, ja Tappara sai tilanteensa. Kolme tai neljä hyvää tilannetta Tappara sai rakennettua, viimeisimpänä niistä Kuuselan avopaikka viisi sekuntia ennen loppua, mutta Larmin johdolla HPK kesti jatkoerään.

Jatkoerä alkuun jatkui Tapparan ylivoimapeli yli minuutin ajan, mutta Tappara ei päässyt edes hyökkäysalueelle. HPK:n jäähyn päätyttyä pelattiin pari minuuttia, kunnes Robert Leino nousi oikealta laidalta hyökkäykseen ja ohitti suoralla laukauksellaan Heljangon.

Sarja on siis tasan voitoin 2-2. Hakametsässä jatketaan lauantaina klo 17 viidennen ottelun merkeissä. Meijoun Playoffs-teltta aukeaa jo klo 15. Liput Ticketmasterista.

Kuvat: Saana Hakala

Ottelun tilastot

4. semifinaali 11.4.2019
HPK – Tappara       2-1 (1-0, 0-1, 0-0) je

1. erä:
03:54 1-0 Petteri Nikkilä (Markus Nenonen, Jere Innala) 2yv

2. erä:
24:07 1-1 Teemu Suhonen (Kristian Kuusela, Jan-Mikael Järvinen)

3. erä:
Maaliton

Jatkoerä:
63:41 2-1 Robert Leino (Nikkilä) je

Jäähyt:
HPK 2 x 2 min
Tappara 2 x 2 min
(Utunen, Blood)

Maalivahdit:
Emil Larmi, HPK 14+7+7+0=28
Christian Heljanko, Tappara 18+6+6+0=30

Erotuomarit: Joonas Kova – Jari Levonen

Yleisöä: 4387

Alumnien tähdet:
1. tähti: Larmi, HPK
2. tähti: Nikkilä, HPK
3. tähti: Heljanko, Tappara

Ottelun kokoonpano

Záborský-JM.Järvinen-Kuusela
Levtchi-Malinen-Ojamäki
Luoto-M.Järvinen-Karjalainen
Rauhala-Jasu-Lehtonen

Vittasmäki-Suhonen
Blood-Kemiläinen
Mäntylä-Fälth
Utunen

Heljanko
(Bäckström)

Uusimmat

Suosituimmat