fbpx
Otteluraportin tarjoaa:

Voitto Kuopiossa vahvisti kolmossijaa

  • Raportti

KalPa – Tappara       2-5 (1-4, 1-0, 0-1)

Runkosarjan viimeiset 10 kierrosta käynnistyivät Tapparan osalta Kuopiossa, missä se kohtasi KalPan neljännen kerran tällä kaudella. Runkosarjan voitot näiden joukkueiden välillä menivät Tapparalle 3-1, kun se tänään Kuopiossa otti vierasvoiton vahvan avauserän ansiosta maalein 5-2.

Tappara teki kaikki maalinsa pelin ensimmäisessä erässä. Sen jälkeen hyökkäystekeminen ei enää yhtä hyvää ollutkaan, mutta Tappara onnistui roikkumaan johtonsa päällä aina loppuun saakka. Seitsemästä maalista huolimatta peliä ei ihan hirveästi maalia kohti tänään pelattu: Tappara-maalissa Niklas Bäckströmille torjuntoja kertyi 17 ja KalPan Denis Godlalle vain 11 – kummallekin vieläpä noista torjunnoista puolet viimeisessä erässä.

Juhani Jasu ja Valtteri Kemiläinen rikkoivat kumpikin yhden kauden maaliennätyksensä: Jasu iski kauden 12:nnen maalinsa ja Kemiläinen yhdeksännen. Tapparan muut maalintekijät olivat Jarkko Malinen, jolle osuma oli 12:s, sekä Jere Karjalainen ja Veli-Matti Vittasmäki, jotka kumpikin tekivät kauden toisen maalinsa. Kristian Kuusela ja Jan-Mikael Järvinen keräsivät kaksi syöttöpistettä mieheen. Jasu lisäsi maalinsa päälle vielä syöttöpisteenkin.


Niklas Bäckström on aloittanut yhdeksän peliä, voittanut kahdeksan ja pelannut yhden tasan.

Avauserä oli Tapparan juhlaa. Se iski seitsemällä laukauksella peräti neljä maalia Godlan taakse. Malinen ja Jasu veivät vieraat ensin kahden maalin johtoon ennen kuin puolustuspään virhe toi Alexandre Texierille kavennuspaikan, jonka tämä käyttikin. Erä päättyi kuitenkin vielä kahteen Tappara-osumaan, maalareina ensin Karjalainen, sitten Kemiläinen.

Toisessa erässä KalPa otti otteen välillä jopa rajustikin. Se kavensi neljän minuutin pelin jälkeen Otto Leskisen maalilla, ja kilautti melkein heti perään ylärimaakin. Bäckströmin maali varjeltui kuitenkin siinä tilanteessa ja koko loppueränkin ajan.

Tappara otti kolmannen erän alkuun kolme peräkkäistä jäähyä, mutta kesti ne kaikki ilman takaiskua. Erän neljäs alivoima vieraille tuli 2:20 ennen loppua, mutta sen alettua vain kuusi sekuntia myöhemmin peli ratkesi. KalPa  otti ylivoimaansa myös maalivahdin pois, mutta Vittasmäki kiskaisi välittömästi kiekon omasta päädystä tyhjään maaliin. Lopussa KalPa kilautti vielä tolppaa, mutta voitto lähti Tapparan matkaan.

Kymmenen tuhannen runkosarjamaalin rajapyykin jahdissa Tappara on nyt kuuden osuman päässä.

Perjantaina Tappara jatkaa kotihallissa mutta vieraspelissä, kun Ilves isännöi paikallispeliä, jossa ratkeaa kaupungin keskinäisten pelien runkosarjaherruus. Lauantaina on vuorossa kotiottelu, jossa vastassa on SaiPa ja hallissa ensimmäistä kertaa ikinä tubettajatähtiä. Roni ja Mike Bäckin fanitapaaminen alkaa hallissa jo klo 15. Nuorten 7-16 -vuotiaiden liput 7 euroa, ne ja muutkin liput Ticketmasterista: bit.ly/ronijamiklu

Arkistouvat: Mika Kylmäniemi

Ottelun tilastot

Liiga 20.2.2019
KalPa – Tappara       2-5 (1-4, 1-0, 0-1)

1. erä:
07:54 0-1 Jarkko Malinen (Jan-Mikael Järvinen, Kristian Kuusela)
09:10 0-2 Juhani Jasu (Antti Erkinjuntti, Joona Luoto)
13:08 1-2 Alexandre Texier
16:14 1-3 Jere Karjalainen (Otto Rauhala)
19:08 1-4 Valtteri Kemiläinen (J-M.Järvinen, Kuusela) tv

2. erä:
24:28 2-4 Otto Leskinen (Frank Gymer, Konsta Mäkinen)

3. erä:
57:46 2-5 Veli-Matti Vittasmäki (Jasu) av tm

Jäähyt:
KalPa 4 x 2 min ja Tommi Jokinen 10 min
Tappara 6 x 2 min ja Tuukka Mäntylä 10 min
(Jasu, Suhonen, joukk.rang., Mäntylä, Elorinne, Bäckström)

Maalivahdit:
Denis Godla, KalPa 3+2+6=11, pois 57:40-57:46 ja 57:55-60:00
Niklas Bäckström, Tappara 4+4+9=17

Erotuomarit: Jarno Heikkinen – Petri Lindqvist

Yleisöä: 3756

Alumnien tähdet:
1. tähti: Kuusela, Tappara
2. tähti: Jasu, Tappara
3. tähti: Frank Gymer, KalPa

Ottelun kokoonpano

JM.Järvinen-Malinen-Kuusela
Záborský-M.Järvinen-Ojamäki
Levtchi-Rauhala-Karjalainen
Luoto-Jasu-Erkinjuntti

Mäntylä-Kemiläinen
Vittasmäki-Suhonen
Utunen-Elorinne
Fälth

Bäckström
(Heljanko)

Uusimmat

Suosituimmat