Vuosi aloitettiin tappioputken katkaisulla!

Keskiviikko 2.1. VS.

3 - 0
(2-0,2-0,0-0)

Jukurit – Tappara 3-4 (2-0, 0-2, 1-2)

Tappara aloitti uuden vuoden 2019 Mikkelissä ja aloitti sen samantien katkaisemalla viime vuoden päättäneen kuuden pelin tappioputkensa. Kirvesrinnat hakivat Jukureista vierasvoiton maalein 4-3.

Tuukka Mäntylä teki pelissä kauden ensimmäisen maalinsa, Jarkko Maliselle (1+1) illan maali oli jo kauden 11:s, Joona Luodolle neljäs ja Jan-Mikael Järviselle kolmas. Kultakypärä Kristian Kuusela keräsi taas kaksi syöttöpistettä. A-nuorista nostettu Lassi Vanhatalo pelasi ensimmäisen ottelunsa Liigassa.

Ottelun avauserä lähti Tapparan merkeissä, mutta hukatun ylivoimapelin jälkeen vieraat ottivat aloitteet käsiinsä päästyään itse ylivoimalle. Jesper Piitulainen laukoi suoraan voitetusta aloituksesta kiekon Christian Heljangon taakse. Myöhemmin erässä Jukurit hyödynsi Tapparan puolustusalueen pelin sekoamisen, kun Samuli Piipposen viivalaukaus pomppi Heljangon torjunnan kautta juuri ja juuri maaliviivan yli.

Toinen erä ei alkanut Tapparalta yhtään sen paremmin, kun Aleksi Elorinne sai viiden minuutin jäähyn ja ulosajon taklattuaan Jukurien Marlo Koposta. Koponen pystyi vielä jatkamaan peliä. Jukurit törttöili ylivoimansa aikana kuitenkin niin, että välillä vitosen aikana mentiin pitkä tovi jopa Tapparan ylivoimaa neljällä kolmea vastaan. Maaleja ei kumpaankaan päätyyn kuitenkaan syntynyt.

Tapparan peli ei tahtonut järkevöityä oikein millään, joten joukkueen valmennus teki epätavallisen ratkaisun ja otti aikalisän jo ennen pelin puoltaväliä. Pian sen jälkeen Joona Luoto sai kiekon Sami Rajaniemen taakse, mutta videotarkistuksen jälkeen osuma hylättiin kädellä tehtynä. Vajaa kaksi minuuttia ennen toisen erän loppua Luoto vihdoin onnistui hyväksytysti Anton Levtchin aivan loistavan esityön jälkeen. Ja kun vauhtiin päästiin, niin vain 28 sekuntia myöhemmin kiekko oli uudelleen Jukurit-maalissa, viimeisenä sen sinne siirsi Malinen.

Kolmas erä käänsi pelin Tapparalle. Tuukka Mäntylä sai kauden avausosumansa vähän tuurillakin, kun hänen maalille toimittamansa kiekko pomppi puolustajan polvesta kohti maalia, ja videotarkistus kertoi, ettei maalivahti Rajaniemi saanut hanskaansa eteen ajoissa vaan kiekko ehti ylittää maaliviivan. Erän puolivälissä Jan-Mikael Järvinen siirsi vieraat kahden maalin johtoon Kuuselan hyvästä takatolppasyötöstä. Peli meni vielä tiukaksi, kun Jukurit kavensi alivoimalla Piipposen illan toisella maalilla, joka oli sangen erikoinen, kun kuti meni ohi maalin, mutta pomppasi päätypleksistä Heljangon selän kautta maaliin. Heljangon johdolla Tappara pysäytti kuitenkin Jukurien viimeisen minuutin kiripinnistelyt ja otti voiton maalin erolla.

Tämän kaksikon otteluhistoriassa on sellainen erikoisuus, että Liigaan noustuaan Jukurit voitti Tapparan kahdessa ensimmäisessä pelissä, mutta sen jälkeen Tappara on voittanut yhdeksän kertaa peräkkäin. Niistä kolme voittoa on tullut tällä kaudella.

Lauantaina pelataan Hakametsässä, missä on todellinen KalPa-päivä, kun klo 12.30 on Tapparan ja KalPan A-nuorten SM-liigan ottelu, kello 15 alkaen Tapparan ja KalPan alumnijoukkueiden ottelu, ja klo 17 sitten Tapparan ja Spengler Cupin mestarin KalPan välinen Liiga-ottelu. Pelin jälkeen vielä puolen joukkueen nimikirjoitusjako! Liput Ticketmasterista. (A-nuorten peliin ilmainen sisäänpääsy, alumnipeliin Liiga-pelin lipulla.)

Arkistokuvat: Mikko Pylkkö