3 - 2 (vl)
(2-1, 0-1, 0-0, 1-0)

KalPa – Tappara     3-2 (2-1, 0-1, 0-0) vl
Nelosen maalikooste tulossa

Kuopiossa kohtasivat tänään kaksi varsin vajaamiehistä joukkuetta, kun kotijoukkue KalPalta puuttui maajoukkuekomennusten ja loukkaantumisten vuoksi seitsemän pelaajaa ja Tapparalta samoista syistä neljä sen seitsemästä parhaasta pistemiehestä. Maaleja saatiin silti aikaiseksi tasatahtiin ja lopulta ratkaisu haettiin voittolaukauskisan lisäparista. KalPa oli tehokkaampi ja vei kaksi pistettä lukemin 3-2.

Tapparalle peli oli jo kahdeksas peräkkäinen ilman kolmen pisteen voittoa. Kärjen tuntumassa kirvesrinnat on silti pitänyt se seikka, että noista kahdeksasta pelistä joukkue on vääntänyt itsensä jatkoajalle kuusi kertaa ja ottanut niistä sen lisäpisteen kolmesti.

Tänään Tapparan maalintekijöinä kunnostautuivat jo yhdeksännen maalinsa iskenyt Jere Karjalainen sekä kauden toisen osumansa tehnyt Miika Heikkilä komealla soolomaalilla.

Rasmus Kulmala ja Hannu Kuru mukana

Tapparalta tosiaan puuttui Liigan pistepörssiä johtava Kristian Kuusela sekä Jani Lajunen ja Patrik Laine maajoukkuetehtävien takia. Veli-Matti Savinainen on pitkään poissa loukkaantumisen vuoksi. KalPalla poissolijoita oli määrällisesti enemmän, mutta joukkueen sisäisessä laadussa ei ehkä ihan yhtä kovia nimiä kuin vierasjoukkueella.

Poissaolijoita paikkaamaan Tappara oli lainannut Mestiksen TUTO Hockeysta hyökkääjät Hannu Kurun ja Rasmus Kulmalan.

Uusiksi menneestä kokoonpanostaan huolimatta Tappara pelasi kuitenkin pirteimmän pelinsä pitkään aikaan. Varsinkin ensimmäisen erän loppupuoliskolla ja kolmannessa erässä se oli vahva – vaikka KalPa avauserän lopussa kaksi nopeaa maalia tekikin. Toinen erä oli mitäänsanomattomampi, mutta siinä kirvesrinnat kuitenkin nousivat tappioasemasta tasoihin ja voittivat sen erän.

KalPan alkurynnistyksen jälkeen Tappara meni ylivoimalla johtoon, kun Jan-Mikael Järvinen avasi suorassa hyökkäyksessä Jere Karjalaisen avopaikkaan ja tämä ohitti Eero Kilpeläisen. KalPa kuittasi erän lopussa kaksi maalia 35 sekuntiin, kun Mikko Jokela tasoitti ensin ylivoimalla, ja hetkeä myöhemmin unkarilainen Balazs Sebok kimmotti kiekon pienestä kulmasta sisään Tomi Karhusen kautta.

Toisessa erässä kummallakaan joukkueella ei ollut pitkään aikaan kovinkaan mehukkaita paikkoja ennen kuin Tapparan Miika Heikkilä astui esiin. Ensin hän pelasi kiekonriiston jälkeen Otto Rauhalalle maalipaikan, josta tämä ei saanut kiekkoa sisään. Muutamaa minuuttia myöhemmin Heikkilä itse luisteli ahdistettuna omalta alueelta oikeaa laitaa hyökkäykseen ja laukoi heittäytyen upean laukauksen yläkulmaan.

Voittolaukauskisassa paljon maaleja

Kolmas erä oli maaliton, vaikka molemmissa päädyissä nähtiin hyviä tilanteita. KalPalla oli kenties enemmän hyökkäysaikaa, mutta paremmat paikat oli Tapparalla. Kilpeläinen joutuikin torjumaan erässä peräti 14 kertaa.

Jatkoajan Tappara aloitti alivoimalla, kun Markus Kankaanperä oli ottanut varsinaisen peliajan lopussa turhan jäähyn. Se kesti alivoiman kuitenkin hyvin. Sen jälkeen jatkoajalla ei suurempia nähty.

Voittolaukauskisassa nähtiin yllättävän paljon maaleja. KalPan neljästä laukojasta peräti kolme teki maalin, Tapparastakin kaksi. Jukka Peltola ja Henrik Haapala olivat kirvesrintojen onnistujat. Arttu Ilomäki ei tehnyt maalia, kuten ei tehnyt Peltola päästessään jatkoparissa kokeilemaan toisen kerran. Jatkoparin toinen laukoja, KalPan Miikka Pitkänen, ratkaisi hänen jälkeensä maalillaan.

Tappara pelaa vielä yhden ottelun ennen kuin jää joulutauolle. Huomenna vedetään pitkästä aikaa Hakametsässä ja otetaan myös pitkästä aikaa kolme pistettä! Putken katkaisun uhriksi joutuu Ilves.