fbpx

Tapparan CHL-alkulohko selvillä

Uutiset tarjoaa:

Champions Hockey Leaguen ensi kauden alkulohkot arvottiin tänään Kööpenhaminassa. 32 joukkuetta sijoitettiin kahdeksaan neljän joukkueen lohkoon. Arvonnassa kakkoskoriin sijoitettu Tappara arvottiin E-lohkoon, johon ykköskorista arpoutui ruotsalainen Djurgårdens IF, kolmoskorista tšekkiläinen HC Oceláři Třinec ja neloskorista norjalainen Storhamar Dragons.

Kaikki alkulohkot CHL:n nettisivulla

Djurgårdens IF oli kuluneella kaudella Ruotsin SHL:n runkosarjan kakkonen, ylsi playoffeissa välieriin saakka mutta hävisi siinä. Joukkue on Tapparalle ennestään tuttu CHL:stäkin, sillä joukkueet kohtasivat toisensa alkulohkossa kaudella 2015-16. Kumpikin voitti silloin vierasottelunsa, Tappara 4-2 ja DIF jatkoajan jälkeen 3-2.

HC Oceláři Třinec menestyi Tšekin Extraligassa samalla lailla kuin Tapparakin: oli runkosarjassa kolmas, ylsi playoffeissa finaaleihin mutta hävisi ne. Myös Třinec on Tapparalle ennestään tuttu CHL:stä, kun ne osuivat samaan alkulohkoon myös kaudella 2014-15 . Tappara voitti silloin kummankin kohtaamisen, vieraissa 2-1 ja kotona 5-1.

Storhamar Dragons voitti tällä kaudella Norjassa kaiken, kun se oli ykkönen niin runkosarjan kuin playoffienkin jälkeen. Se on siis E-lohkon ainoa hallitseva mestarijoukkue. Tapparalla oli CHL-reissu Norjaan myös kaudella 2014-15, silloin vastassa oli Stavanger.

Champions Hockey Leaguen alkulohkovaihe käynnistyy 30. elokuuta ja jatkuu lokakuun 17. päivään saakka. Alkulohkojen otteluohjelma on tulossa myöhemmin.