Perjantai 2.2. VS.

1 - 2 (ja)
(1-0, 0-0, 0-1, 0-1)

Ilves – Tappara      1-2 (1-0, 0-0, 0-1) ja

Ilves ja Tappara kohtasivat Hakametsässä kauden viidennessä paikallisottelussa. Tappara oli voittanut kaikki neljä aiempaa eikä tehnyt poikkeusta tänäänkään. Kauden viides Ilveksen kaato tuli maalein 2-1, mutta tällä kertaa vasta jatkoajan jälkeen. Jatkoaikaratkaisun teki Mikko Lehtonen, kun lisäaikaa oli pelattu 38 sekuntia.

Puolustaja Lehtoselle maali oli jo kauden kymmenes. Toisenkin maalin iski puolustaja, kun Veli-Matti Vittasmäki teki kauden neljännen maalinsa. Kolme niistä on syntynyt hänen edellisten kausien seuraansa Ilvestä vastaan! Tapparan maalissa hyvän pelin torjui Dominik Hrachovina.

Ilves voitti avauserän 1-0 15 sekuntia ennen taukosummeria tulleella maalilla, jonka laukoi suoraan hyökkäyspään aloitusvoiton jälkeen Ville Meskanen. Tapparalla oli erässä mm. kahden miehen ylivoimaa, mutta sen parhaat maalipaikat tulivat kuitenkin oman alivoimapelin aikana.

Toisessa erässä säntäiltiin kovasti muttei saatu maaleja aikaan. Kummallakin joukkueella oli jäähyjä ja ylivoimapelejä, mutta alivoimat olivat parempia.

Tappara tasoitti pelin kolmannen erän ensimmäisessä vaihdossa. Kristian Kuusela teki komean esityön, jonka jälkeen Vittasmäki napautti irtokiekon Riku Heleniuksen taakse. Tappara otti muutenkin pelinhallinnan viimeisessä erässä. Viitisen minuuttia ennen loppua kummallakin joukkueella oli loistopaikat johtomaaliin, mutta maalivahdit vetivät pidemmän korren. Ilveksellä oli lopussa ylivoimamahdollisuus, mutta tasapeli säilyi ja mentiin jatkoajalle.

Jatkoaika oli vasta ensimmäisellä minuutillaan, kun Ilvekselle oli tulossa jäähy, mutta Tapparan olympiamiehet ehtivät ratkaista ennen jäähyn voimaan tuloa. Jukka Peltola syötti, Mikko Lehtonen viimeisteli.

Kirvesrinnat pelasivat edelleen ilman Juhani Jasua ja Jere Karjalaista. Avauserän jälkeen kentällä ei käynyt Anton Levtchikään, joten kaukalossa nähtiin aika ajoin melko sekalaisia ryhmityksiä ennen peliä ilmoitettuihin ketjuihin verrattuna. Yksi ketjumiehistähän oli toistamiseen vieläpä puolustaja Aleksi Salonen.

Tappara pelaa uudelleen heti huomenna lauantaina ja edelleen Hakametsässä. Ottelu Mikkelin Jukureita vastaan alkaa klo 17. Mutta jo kolmelta julkistetaan Tappara Hall of Fame hallin C-päädyssä. Tervetuloa tapaamaan kunniagalleriaan valittuja legendoja jo klo 15!

Kuvat: Mika Kylmäniemi