SAAPUMINEN JA Ottelutapahtumien järjestelyt Nokia arenalla

Tapparan tavoitteena on tarjota katsojille viihdyttävä sekä ikimuistoinen ottelutapahtuma ja korkealuokkaista huippu-urheilua. Tervetuloa mukaan!

Lipun hankkiminen

Tapparan kotiotteluiden lippuja myydään Tapparan verkkokaupassa, osoitteessa Lippu.fi sekä Tapparan toimistolla maanantaista perjantaihin klo 9-16 osoitteessa Kansikatu 1 T3.

 • Valitse Sinulle sopiva ottelutapahtuma ottelukalenteristamme.
 • Ostathan lippusi ennakkoon.
 • Ottelulippuusi ja kausikorttiisi sisältyy julkisen liikenteen matka ennen ja jälkeen ottelun


Lippukäytännöt Nokia Arenalle saavuttaessa

Jos lipussasi lukee A tai C, kulje A-ovesta. B tai D-kirjaimella merkityillä lipuilla kulje B-ovesta: näin pääset jo sisään astuessasi oikealle puolelle areenaa.

Pääovet sijaitsevat Sorinkadun ja Sorinsillan kulmassa, korkeiden tornitalojen takana. Turvatarkastus suoritetaan tapahtumasta riippuen ennen lipuntarkastusta tai ulkotiloissa. Areenan pääsisäänkäyntiaula on liputonta aluetta. Aulan pääkatsomokerroksiin vievien portaisen alapäässä sijaitsevat lipuntarkastuspisteet.

Lipuntarkastuspisteet ovat itsepalvelupisteitä, joilla voit lukea lipun sekä mobiilista että printatusta lipusta.


Saapuminen Nokia arenalle

Nokia Arena sijaitsee Tampereen ydinkeskustassa osoitteessa Kansikatu 3, 33100 Tampere. Rautatieasemalta sekä linja-autosemalta matkaa areenalle on kävellen 600 metriä.

Saapuminen jalan

Nokia Arenalle pääsee kulkemaan kävellen Sorinsillan sekä Sorinkadun kautta. Sorinsillalla on kaksi kulkureittiä, jotka sijaitsevat Kansikadulla sekä Kannen rakennuksien Opaalin ja Topaasin välissä. Kolmas kulkureitti areenalle sijaitsee Sorinkadulla, josta pääsee kääntymään Kansikujalle.

Saapuminen polkupyörällä

Nokia Arenalla ei ole varattu pyöräparkkia. Lähimmät pyöräparkit löydät helposti täältä. Myös potku -ja sähköpotkulaudat voi pysäköidä pyöräparkkeihin.

Julkinen liikenne

Tampereen julkisen liikenteen aikataulut ja sinulle sopivimmat vaihtoehdot näet Nyssen Reittioppaasta. Huomaathan, että ottelulippuusi sisältyy julkisen liikenteen matka ennen ja jälkeen ottelun. Ottelulipulla voit kulkea ratikalla, bussilla ja VR:n lähijunilla.

Ottelulipun matkustusoikeus on voimassa Nysse-liikenteen busseissa ja ratikoissa kotiottelupäivänä: kolme tuntia ennen pelin alkua ja kaksi tuntia pelin jälkeen. Nysse liikennöi Tampereella, Kangasalla, Lempäälässä, Nokialla, Orivedellä, Pirkkalassa, Ylöjärvellä ja Vesilahdessa, ja liput ovat voimassa koko alueella. Otteluliput ovat voimassa myös Valkeakosken Nysse-liikenteessä, jossa on käytössä Nyssen lippujärjestelmä.

Tampereen paikallisliikenteen busseilla on useita pysäkkejä Nokia arenan lähistöllä. Lähimmät pysäkit sijaitsevat LInja-autoasemalla, rautatieasemalla, Sorin aukiolla ja Tampere-talolla.

Ratikalla areenalle pääsee kahdella eri linjalla. Linjalla 1 saavuttaessa areenaa lähin pysäkki on Sorin aukio, joka sijaitsee Hatanpään valtatiellä. Linjalla 3 saavuttaessa lähin pysäkki on Tulli, joka sijaistee Itsenäisyydenkadulla. Lähin raitiovaunupysäkki on Sorin aukiolla, josta kävelee areenalle muutamassa minuutissa areenalle.

Kaukoliikenteen linja-autot pysähtyvät Tampereen linja-autoasemalla, joka sijaitsee 600 metrin päässä areenasta. Linja-autoasemalta areenalle kävelee noin 5 minuutissa.

Saapuminen autolla

​​​​​​​Nokia Arenalle autolla saapuessasi voit hyödyntää lähiympäristön pysäköintihalleja auton pysäköintiin. Moovyn kautta on mahdollista hankkia myös pysäköintipaketti kaudelle 2023-2024, lisätietoja löydät täältä.

 • Aimo Park Areena
 • Aimo Park Postitalo Tampere
 • Aimo Park Stockmann
 • Aimo Park Tammelanpuistokatu 21
 • Aimo Park Valtatie30
 • Finnpark Hämppi A
 • Finnpark Technopolis
 • Finnpark Tullintori
 • Finnpark Koskikeskus
 • P-Hämeenpuisto
 • P-Ratina (kauppakeskus)
 • P-Sokos

Moovy on laatinut kaupunkiin etelästä, idästä ja lännestä ajaville areenavieraille kartan, josta löytyvät tulosuunnasta suositellut pysäköintihallit.

https://moovy.fi/autoilijoille/saapuminen-kansiareenalle/

Saapuminen tilausajolla

Tilausliikenteen linja-autot voivat käyttää kahta pysäköintialuetta areenan läheisyydessä:

 • Salhojankadun länsipuolella, välillä Lähteenkatu ja Viinikankatu on vain linja-autoille sallittuja 6 tunnin kiekkorajoitettuja paikkoja klo 10-​22 välillä. Öisin pysäköinti on linja-​autoille rajoittamaton.
 • Kalevantien eteläpuolella välillä Hautausmaankatu ja Salhojankatu pysäköinti on vain linja-autoille sallittu arkisin klo 17-​24 sekä lauantaisin ja pyhäpäivinä klo 12-​24. Muuna aikana pysäköinti on kaikilta ajoneuvoilta kielletty.


Saapuminen taksilla

Saapumisen aikana Sorinkatu on läpiajettavissa. Invataksit tuovat asiakkaat Sorinkadulle, josta on esteetön kulku areenalle. Invataksit pystyvät tekemään U-käännöksen ja poistumaan Sorinkadun eteläpäästä.

Muut taksit käyttävät lähimpiä taksiasemia, jotka sijaitsevat linja-autoaseman itä- ja länsipuolella, Rautatieasemalla, Koskipuistossa, Suvantokadulla ja Tampere-talolla.

Saapuminen junalla

Tampereen päärautatieasema sijaitsee noin 600 metrin päässä areenasta. Junalaitureilta kävelee areenan pääoville noin 5 minuutissa.

Saapuminen lentäen

Tampere-Pirkkalan lentoasemalta on matkaa areenalle noin 16 kilometriä. Lentoasemalta pääsee areenalle omalla autolla, taksilla tai Tampereen joukkoliikenteen bussilla.

Pohjakartat ja palvelut

Nokia Arena ulkoa

Aula

Pääkatsomokerros

Yläkatsomokerros

Aitiokerros

Sky Lounge

Ottelutapahtuma

Tahdomme tarjota katsojillemme parhaan mahdollisen kokemuksen ottelutapahtumistamme, otathan alla olevat asiat huomioon kun saavut Nokia arenalle Tapparan ottelutapahtumaan.

 • Areenan ovet avataan 1,5 h ennen ottelun alkua. Paikallisotteluissa ja juhlaotteluissa ovet aukeavat 2 tuntia ennen ottelun alkua.
 • Suosittelemme varaamaan aikaa areenalle saapumiseen ja ottelun jälkeen sieltä poistumiseen.
 • Areena on meille kaikille uusi, joten toivomme kärsivällisyyttä!
 • Pre-Game -show alkaa noin 15 minuuttia ennen ottelun alkua, joten suosittelemme lämpimästi siirtymään katsomoon ajoissa.
 • Areena on NoHon ruoka- ja ravintolapalveluiden osalta käteisetön. Käteistä voi vaihtaa NoHon lahjakorttiin mikä käy areenalla maksuvälineenä. Vaihtopisteet sijaitsevat aluan Casino Taproom -ravintolassa sekä areenan kolmannessa kerroksessa pääkatsomotasolla.
 • Nokia Arenalta löydät 22 eri NoHon ravintolaa. Palveluista löydät lisätietoa Nokia arenan kotisivuilta.


Esteettömyys

Esteettömyys on huomioitu Nokia Arenalla ympäristön suunnittelussa.

 • Esteetön sisäänkäynti sijaitsee pääovien A ja B välissä, Sorinkadun ja Sorinsillan kulmassa, korkeiden tornitalojen takana. Nokia Arenan kaikkiin kerroksiin pääsee hissillä
 • Katsomoissa on yhteensä 26 pyörätuolipaikkaa, jotka sijaitsevat monitoimiareenan parhailla paikoilla, sekä permantotasolla lohkoissa A1, A2, B1 ja B2. Saattajien paikat sijaitsevat pyörätuolipaikkojen vieressä.
 • Esteettömyys on huomioitu myös myyntipisteiden tarjoiluissa. Myyntipisteet sijaitsevat katsomolohkojen välittömässä läheisyydessä sekä B9 lohkon kohdalla faniravintolassa.
 • Invataksin saattoliikenne tapahtuu Sorinkadulta. Sorinkadulla sijaitsee kolme maksutonta esteetöntä pysäköintipaikkaa. Maksullisia esteettömiä parkkipaikkoja löytyy Aimo Park Areenan pysäköintitiloista.

Lasten hoitopöydät

1020 1. kerros Taproomin vieressä
1094 1. kerros Eventumissa
3004 3, kerros Mansesterin vieressä, myös invanostin
3043 3. kerros Löfbergsin vieressä
4075 4. kerros Stefans
4195 4. kerros Finlandia

Poistuminen ottelutapahtumasta

Areenan tapahtumien aikaan on käytössä liikennevalo-ohjauksen ohjelma, joka varmistaa tapahtumakävijöiden sujuvan poistumisen areenalta pidentämällä jalankulkijoiden vihreää valoa valo-ohjatuilla suojateillä areenan lähistöllä.

Loppuunmyydyissä suurtapahtumissa areenan lähikadut suljetaan kokonaan autoliikenteeltä liikenteenohjaajien ja pollareiden avulla, ja liikenteenohjaajat avustavat poikkeustilanteen aikana. Liikenne uudelleen reititetään dynaamisten opasteiden avulla.

Invatakseja lukuun ottamatta taksit käyttävät linja-autoaseman, Koskikeskuksen ja Tampere-talon taksiasemia.

Ottelukalenteri

Koti Vieras
Ma
Ti
Ke
To
Pe
La
Su