Tule Liiga-Alumnin mukaan rakentamaan suomalaista jääkiekkokulttuuria

Tavoitteemme ja missiomme tunnemme yhteiskuntavastuumme pitämällä huolen omistamme ja tukemalla lasten ja nuorten liikuntaharrastuksia.
  • Tavoitteemme on koota yhteen kaikki ylimmällä sarjatasolla toimineet entiset, liigapelaajat, entiset liigatuomarit ja naisten liigassa pelanneet pelaajat ja ylläpitää kiekkouran aikana solmittuja ystävyyssuhteita. Järjestymällä parannamme peliuran jälkeistä mahdollisuutta työllistyä, kouluttautua ja saada muita kiinnostavia oven avauksia keskeisten jääkiekon parissa toimivien tahojen kanssa. Liiga Alumnilla on perustettuna omat paikallisalumnit kaikkien liigaseurojen entisille pelaajille ja lisäksi erilliset paikallisalumnit kaikille liigaerotuomareille, sekä naisten liigassa pelanneille entisille naiskiekkoilijoille.

  • Missiomme on edistää erilaisia tukitoimintoja kiekkoalumneille, heidän sopeutumiseksi kiekkouran jälkeiseen toiseen työuraan. Näitä tukitoimenpiteitä kehitämme yhteistyössä Liigan ja sen seurojen, Suomen Jääkiekkoliiton ja Suomen Jääkiekkoilijat ry:n (Pelaajayhdistys) kanssa. Lisäksi meillä on hoitoonohjaussopimus Avominne-klinikan ja koulutussopimus Haaga-Helian kanssa Kiekkoilijoiden opintopolusta.

  • Haluamme myös maksaa takaisin tuleville polville siitä hyvästä, mitä itse olemme kiekkoilulta saaneet. Tämän vuoksi järjestämme erilaisia tapahtumia joilla keräämme varoja tuotteistamisen keinoin oman toimintamme ylläpitämiseksi sekä hyväntekeväisyyteen vähävaraisten lasten ja liikuntaharrastusten mahdollistamiseksi.

  • ​​​​​​Tukikummiemme avulla pystymme tukemaan kiekkoilijoita edistämällä heidän kaksoisuraansa. Olemme rakentaneet yhdessä Haaga-Helian kanssa Kiekkoilijan opintopolkua, jolloin kiekkoilijalla on mahdollisuus pitkäjänteiseen opiskeluun jääkiekkoilijan ammatin ohessa ja yritystutustumisiin tukikummi-yrityksissä.


ARVOMME

Arvomme tuovat esille ja tukevat niitä asioita joista kiekkokulttuuri parhaimmillaan muodostuu ja joiden kautta entiset kiekkoilijat rakentavat pohjaa nykyisille ja tuleville kiekkoilijoille ja koko laji tulevaisuudelle

  • Välittämäninen - ”Kaveria ei jätetä” on Alumnin arvoista tärkein. Päämääränä on auttaa pelaajia sopeutumaan aktiiviuran jälkeiseen elämään mahdollisimman joustavasti. Koulutuksen tukeminen jo peliuran aikana ja tuki kriisin kohdatessa kuuluu perinteeseemme.

  • Kiekkoilu kuuluu kaikille: Olemme myös hyväntekeväisyysjärjestö, jonka toiminnan toinen jalka on yhteiskuntavastuussa. Oman Alumnin Tukisäätiön kautta mahdollistamme vähävaraisten lasten ja nuorten liikunnan harrastamisen painottaen erityisesti jääkiekkoa, mistä saamaamme hyvää haluamme maksaa tuleville polville.

  • Respect-kulttuurin edistäminen toteutuu siten, että tuomme esille ja suuren yleisön tietoisuuteen suomalaisten jääkiekkoilijoiden saavutuksia ja nostamme heidän arvostustaan myös lajin sisällä.

Visiomme

Vuoteen 2025 mennessä valtaosa pelaajista on mukana kaksoisuralla ja hyödyntää heille rakennetut opiskelumahdollisuudet peliuran jälkeistä aikaa varten. Lisäksi kaikilla liigapaikkakunnilla toimii omat tukikummiklubit, jotka mahdollistavat yritystuen koulutukseen ja ovat mukana Alumnin Tukisäätiön hyväntekeväisyystoiminnassa sen rahastojen kautta auttaen mahdollistamaan lasten ja nuorten liikuntaharrastusten toteutumista.

Toimintamme

Meillä on jo pitkä historia järjestää monipuolisia ja näyttäviä yleisötapahtumia.
Liiga Alumni luo mahdollisuuksia nähdä ja kokea kiekkokulttuuria parhaimmillaan.
Merkittävin yleisötapahtuma on vuosittain järjestettävä Alumni All Star- tapahtuma, jossa pelaavat maamme eturivin NHL-tähdet ja legendat. Tapahtuma on myös Liiga Alumnin tärkein varainkeruutapahtuma.

Vuosittainen Liiga Alumni Hockey Golf kerää puolestaan lähes kaksisataa entistä ja nykyistä NHL- ja liigakiekkoilijaa ja kumppaniamme yhteen juhannusviikolla suositun harrastuksen piiriin.

Liiga Alumni on julkaissut jo kahdeksan kertaa vuotuisen Legendat-julkaisun jossa on esitelty lukematon määrä kiekkoilumme legendoja ja erilaisia teemoja kiekkoperinteestä.

Alumnien tukisäätiö

Alumnien tukisäätiö on läheisessä yhteistyössä Liiga Alumnin kanssa ja sillä on tavoitteena saada omat rahastot kaikille liigapaikkakunnille, jolloin paikalliset alumnit pystyvät jakamaan varoja rahaston lähialueiden vähävaraisille lapsille ja nuorille heidän kiekkoharrastuksen mahdollistamiseksi.

Liiga Alumnin koko hyväntekeväisyystoiminnan varojen hoito ja jakaminen tapahtuu Alumnin Tukisäätiön ja sen rahastojen kautta. Säätiöllä on myös Urheilijarahasto, johon pelaajat voivat rahastoida osan palkkatuloistaan, myöhempää varojen käyttöä varten.

Paikallisalumnit

Paikallisalumnit tuovat yhteistyötason seurojen ja kiekkoilijoiden välille, sekä vaikuttavat merkittävästi myös Alumnin jäsenmäärän kasvuun ja paikallisatoiminnan aktiivisuuteen. Kaikilla nykyisillä liigajoukkueilla ja muutamalla entisellä liigajoukkueella on oma paikallisalumninsa.

Liiga-erotuomarit ja naisten entiset liigapelaajat ovat myös järjestäytyneet mukaan omilla paikallisalumneillaan. Paikallisalumnien toimintaan Tukikummiklubit antavat lisää uusia mahdollisuuksia kehittää myös yhteistyötä liigaseurojen kanssa.

Oletko entinen Tapparan -pelaaja tai erotuomari ja haluaisit liittyä Tappara -alumniin? Ota yhteyttä!

Sami Venäläinen
040 504 0014
samiv38@hotmail.com
Atte Pentikäinen
050 359 5787
attepentik@hotmail.com


Rekisteröidy tästä


Alumnien omat nettisivut löytyvät osoitteesta liiga-alumni.fi
Ottelukalenteri

Koti Vieras
Ma
Ti
Ke
To
Pe
La
Su