Happy Hour ja pregame Aulan Taproomissa klo 17:00–18:00

Jälkipelit ottelun jälkeen Aulan Taproomissa

CHL jatkuu torstaina todellisella huippukohtaamisella - saksalainen Adler Mannheim vastassa Nokia Arenalla

Tappara jatkaa voitokkaasti alkanutta CHL-kauttaan torstaina, kun saksalainen Adler Mannheim saapuu vierailemaan Nokia Arenalla. Joukkueet ovat kohdanneet edellisen kerran kaudella 2016-17.

Tappara saa torstaina vastaansa saksalaisen Adler Mannheimin Nokia Arenalla CHL-kauden kolmannessa ottelussa. Kumpikin joukkue avasi viime viikolla uuden kauden kahdella voitolla. Joukkueet ovat kohdanneet viimeksi kuusi vuotta sitten, jolloin voitot jakautuivat tasan 1–1 molempien voitettua omat kotiottelunsa CHL:n lohkovaiheessa.

Mannheim osallistuu CHL:ään seitsemättä kertaa seurahistoriassaan. Joukkue on yltänyt turnauksessa parhaimmillaan 16 parhaan joukkoon vuosina 2018, 2020 sekä 2022. Kotkapaidat avasivat oman CHL-urakkansa viime viikolla kahdella voitolla HC Bolzanoa sekä Red Bull Salzburgia vastaan. Mannheim sijoittui viime kaudella DEL:n runkosarjassa kolmanneksi kerättyään 56 ottelusta 99 pistettä, mutta matka päättyi ERC Ingolstadtin käsittelyssä semifinaaleissa 4–2 -tappioon. Millaisia otteita joukkue esittää Tampereella?

Mannheimin parhaan pistemiehen tittelin jakavat saksalaishyökkääjät David Wolf ja Matthias Plachta sekä suomalaispuolustaja Jyrki Jokipakka kahden ottelun pisteillä 1+1=2.

Tappara avasi Mannheimin tapaan CHL-kautensa kahdella voitolla kaatamalla ensin Tanskassa Aalborg Piratesin jatkoajalla maalein 1–2 ja tämän jälkeen kotikaukalossa Belfast Giantsin peräti lukemin 6–0. Kumpaakaan joukkuetta ei kuitenkaan voi pitää kirvesrinnoille aivan parhaana tasonmittarina, mutta nyt vastus nousee tuntuvasti. Joukkueella oli viime viikolla ongelmia puolustuspelaamisen kanssa, mutta erityisesti lauantaisessa Belfast-ottelussa sinioranssien pelaaminen oli erittäin hyvällä tasolla. Tason on pysyttävä korkealla myös torstaina, kun vastaan saapuu yksi Euroopan parhaista joukkueista.

Tapparan paras pistemies CHL:ssä on kahdessa ensimmäisessä ottelussa huimat yhteistehot 3+1=4 kerännyt kanadalaishyökkääjä Nick Baptiste.

Ottelu käynnistyy Nokia Arenalla kello 18:30, areenan ovet avautuvat yleisölle puolitoista tuntia aiemmin kello 17:00. Liput kaikkiin Tapparan kotiotteluihin hankit kätevästi Tapparan verkkokaupasta sekä joukkueen toimistolta osoitteesta Kansikatu 1 T3.

3722

Kolmas perättäinen voitto pitkän kaavan mukaan - Adler Mannheim kaatui voittolaukauskilpailussa numeroin 2–1!

Tappara saalisti torstaina kolmannen perättäisen voittonsa CHL:ssä kaatamalla saksalaisen Adler Mannheimin Nokia Arenalla voittolaukauskilpailun jälkeen numeroin 2–1. Kirvesrintojen maaleista vastasivat varsinaisella peliajalla Petteri Puhakka sekä voittolaukauskilpailussa Nick Baptiste.

Tappara oli terästä jälleen torstaina, kun joukkue nappasi kolmannen perättäisen voittonsa CHL:ssä kaadettuaan saksalaisen Adler Mannheimin voittolaukauskilpailussa lukemin 2–1. Kirvesrintojen arvokkaimman pelaajan viittaa kantoi maalivahti Christian Heljanko, joka torjui ottelussa peräti 40 laukausta. Tapparan maaleista vastasivat varsinaisella peliajalla Petteri Puhakka sekä voittolaukauskilpailussa Nick Baptiste.

Tappara tuli otteluun sisään erittäin energisellä ilmeellä. Kirvesrinnat tuottivat Mannheimin puolustajille harmaita hiuksia kovan vauhtinsa ja taidokkaan kiekonkäsittelynsä ansiosta. Vierailla puolestaan oli hankaluuksia nousta hyökkäysalueelle erän ensimmäisellä puoliskolla, mutta tämän jälkeen joukkue alkoi saada enemmän otetta pelistään. Christian Heljanko torjui avauserässä kymmenen laukausta, toisessa päädyssä Arno Tiefensee otti kiinni kahdeksan kiekkoa.

Mannheimille avautui ottelun ensimmäinen ylivoimatilaisuus ainoastaan 48 sekunnin pelin jälkeen, kun Veli-Matti Savinaisen maila osui kamppailutilanteessa Kris Bennetin päähän. Sinioranssit pelasivat kuitenkin väkevän alivoiman, eivätkä vieraat onnistuneet maalinteossa.

Alivoiman jälkeen alkoi Tapparan avauserän paras vaihe. Kirvesrinnat onnistuivat murtamaan Mannheimin puolustuksen rohkealla pelillään, eivätkä kotkapaidat onnistuneet vastaamaan kovaan paineeseen. Samaan aikaan vierailla oli suuria vaikeuksia omalta alueeltaan ulos, hyökkäysten loistaessa poissaolollaan.

Sinioranssit saivat loistavan tilaisuuden ottelun avausmaalin iskemiselle Tyler Gaudetin koukauttua Anton Levtchiä kaksiminuuttisen arvoisesti. Tapparan ylivoimapeli toimi erittäin hyvin, mutta loistavista maalipaikoista huolimatta kiekko ei päätynyt Tiefenseen selän taakse.

Mannheim pääsi kokeilemaan ylivoimaansa uudelleen erän puolivälin ylityttyä, kun Veli-Matti Savinainen otti illan toisen kaksiminuuttisensa Markus Hännikäiseen kohdistuneesta estämisestä. Vieraiden pakkopeli sai hyvän startin, mutta yritys kuivui totaalisesti kasaan joukkueen otettua rangaistuksen väärän vaihdon vuoksi. Rangaistuksen kärsi hyökkäjä Daniel Fischbuch. Tasavajaalla Tappara otti jälleen otetta kenttätapahtumista, mutta erikoistilanteet eivät johtaneet maaliin.

Vieraat lisäsivät fyysisyyttään pelin viimeisillä minuuteilla. Sinioranssit jäivät pahasti jälkeen omalla alueellaan hurjassa paineessa, mutta joukkue kesti vyörytyksen hienosti maalivahti Heljangon johdolla. Mannheimin maalipaikat olivat todella vaarallisia, mutta CHL:n viime kauden arvokkain pelaaja onnistui pitämään joukkueen mukana pelissä.

18. peliminuutin kohdalla vieraat ottivat illan kolmannen jäähynsä Jordan Murrayn ajettua kovalla vauhdilla Heljangon niskaan. Tapparan ylivoimapeli toimi pirteästi, mutta reilun minuutin ylivoima ei tuottanut tulosta.

Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa 0–0.

Toinen erä jatkui pitkälti samoilla askelmerkeillä kuin ensimmäinen päättyi. Mannheim oli jälleen erittäin fyysinen, mutta Tappara löysi lääkkeet pelitavan tylsyttämiseen, jolloin tapahtumat kentällä tasoittuivat huomattavasti. Erä oli kaikenkaikkiaan todella tasainen. Christian Heljanko joutui hurjaan kiekkosateeseen torjuttuaan peräti 18 kertaa toisen erän aikana, toisessa päädyssä Arno Tiefensee selviytyi yhdeksällä torjunnalla.

Tappara ei onnistunut hyödyntämään erän alun ylivoimatilaisuuttaan. Ottelu jatkui tasaisena, mutta joukkueiden pelitavoissa oli huomattavia eroavaisuuksia. Kirvesrinnat onnisutivat tylsyttämään Mannheimin hallinnan kovalla luistelunopeudella, jonka jälkeen tapahtumat tasoittuivat entisestään.

Ottelun ensimmäinen maali näki päivänvalon ajassa 26:07. Nick Halloran karkasi Petteri Puhakan kanssa nopeaan 2–1 -hyökkäykseen, joka päättyi, kun Puhakka onnistui siirtämään Halloranin paluukiekon nopealla vedolla Tiefenseen selän taakse. Osuma oli Puhakan CHL-kauden toinen.

Vieraat saivat tuhannen taalan tilaisuuden punttien tasoittamiselle kuusi minuuttia myöhemmin, kun Joni Tuulola koukkasi läpiajoon karkaamassa ollutta Tyler Gaudetia rangaistuslaukauksen arvoisesti. Laukausta tuli suorittamaan Gaudet itse, mutta Heljanko torjui yrityksen eleettömästi patjallaan. Tilanteesta tuomittiin Tuulolalle lisäksi kahden minuutin rangaistus.

Mannheimin ylivoimayritys kuivui kuitenkin kasaan reilun minuutin kuluttua, kun Tom Kühnhackl otti kaksiminuuttisen kiinnipidettyään kovalla vauhdilla hyökkäysalueelel noussutta Philip Granathia. Erikoistilanne sujui tasaisissa merkeissä, eivätkä joukkueet onnistuneet maalinteossa.

Erän lopulla vieraat saivat aikaan pitkän hyökkäysalueen pyörityksen. Tappara kuitenkin selvisi tilanteesta pääasiallisesti maalivahti Heljangon johdolla. 26-vuotias huippuvahti venyi useampaan huipputorjuntaan pitäen kirvesrinnat pelissä mukana.

40 minuutin jälkeen Tappara johti ottelua lukemin 1–0.

Ottelun päätöserä alkoi tasaisissa tunnelmissa. Mannheim sai aikaan Tapparaa parempia maalipaikkoja, mutta kirvesrintojen puolustus oli hyvin hereillä vieraiden paineessa. Kirvesrinnat puolestaan saivat runsaasti tilaa hyökkäysalueella, mutta pelaaminen vastustajan kenttäpäädyssä oli hivenen passiivista, eivätkä maalipaikat olleet laadukkaimmasta päästä.

Tappara sai erän ensimmäisen ylivoimansa reilun minuutin peliajan jälkeen, kun Mannheimin kapteeni Denis Reul otti kaksiminuuttisen Nick Baptisten estämisestä. Kirvesrintojen pakkopeli ei kuitenkaan ottanut tuulta siipiensä alle, eikä vierailla ollut vaikeuksia purkaa tilannetta.

Kolme minuuttia Reulin vapautumisen jälkeen oli uuden pakkopeliyrityksen vuoro Korbinian Holzerin suljettua kiekon käteensä aloituksen jälkeen. Tälläkin kertaa yritys oli kuitenkin hapuileva, eikä maalia syntynyt.

Päätöserän jäähyilyt jatkuivat 51. peliminuutilla, kun Heikki Liedes komennettiin rangaistusaitioon Jordan Murrayn kiinnipitämisestä. Ylivoima tuli kuitenkin jälleen päätökseensä ennenaikaisesti Jordan Szwarzin kampitettua Philip Granathin kaksiminuuttisen arvoisesti. Erikoistilanne oli tasainen, eikä se tuottanut etua kummallekkaan joukkueelle.

Mannheim onnistui kauan jahtaamassaan tasoituksessa ajassa 55:17. Jordan Murray lähetti kovan laukauksen viivasta maalille, ja Korbinian Holzer onnistui siirtämään paluukiekon maalin perukoille.

Kirvesrinnat ottivat illan viidennen rangaistuksensa reilua minuuttia myöhemmin Mattias Bäckmanin otettua rangaistuksen koukkaamisesta. Tappara suoritti alivoimansa vahvasti loppuun saakka, eivätkä vieraat onnistuneet siirtymään johtoon.

Varsinainen peliaika päättyi tasatilanteeeseen 1–1, ja ratkaisua siirryttiin hakemaan jatkoajalta.

Tappara pääsi pelaamaan lisäajalla runsaasti Mannheimia enemmän kiekollisena, mutta varsinaiset vaaranpaikat syntyivät vieraiden nopeista nousuista hyökkäysalueelle. Anton Levtchi sai loistotilaisuuden ottelun ratkaisemiseen hänen karattuaan läpiajoon, mutta Tiefensee torjui yrityksen.

Mannheim joutui alivoimaiseksi reilua minuuttia ennen jatkoajan päättymistä, kun Jordan Szwarz kampitti hyökkäysalueellaan Veli-Matti Savinaisen. Tappara käytti vihellyksen jälkeen aikalisänsä hioakseen pelikuvioitaan. Yritys oli hyvä, mutta ratkaisevaa laukausta ei syntynyt.

65 minuutin pelin jälkeen tilanne oli edelleen 1–1, ja ottelu eteni voittolaukauskilpailuun.

Voittolaukauskilpailun ainut onnistuja löytyi toisesta vuoroparista. Kolmantena laukojana ratkaisua yrittämään päässyt Nick Baptiste onnistui ohittamaan Tiefenseen napakalla rannelaukauksella, eikä maaleja nähty tämän jälkeen.

Tappara voitti ottelun lopulta maalein 2–1. Voitto oli kirvesrintojen kolmas perättäinen.

Ottelua seurasi paikan päällä Nokia Arenalla 3722 katsojaa, lämmin kiitos kaikille mukana olleille!

Tappara jatkaa tappioitta alkanutta CHL-kauttaan ylihuomenna lauantaina, kun ruotsalainen Skellefteå AIK saapuu vierailemaan Nokia Arenalla. Ottelu käynnistyy kello 17:00, areenan ovet avautuvat yleisölle puolitoista tuntia aiemmin kello 15:30. Liput kaikkiin Tapparan kotiotteluihin hankit kätevästi Tapparan verkkokaupasta sekä joukkueen toimistolta osoitteesta Kansikatu 1 T3.