Perjantai 7.8. 08:45 VS.

Tappara pitkästä aikaa kaupungin ulkopuolelle

Tapparalla on torstaina edessään tämän kevään pudotuspelien ensimmäinen reissupeli Hakametsän ulkopuolella – vaikka edessä on jo yhdeksäs matsi. Tampereen sisäisten neljännesfinaalien ja välieräavauksen jälkeen nyt on semifinaalien toinen ottelu HIFK:ta vastaan Helsingissä.

Tappara voitti avauspelissä Hakametsässä IFK:n maalein 2-0. Jälkimmäinen maali syntyi lopussa tyhjiin. Tapparalla on nyt kahdeksan ottelun voittoputki viime kevään finaalivastustaan vastaan, niistä viisi tämän kauden puolella.

Avauspeli ei syttynyt oikein menoon tai meininkiin. Tappara hallitsi peliä, IFK tuntui tyytyvän kohtaloonsa eikä oikein edes haastanut voitosta. Torstaina tilanne lienee kuitenkin aivan toisin. HIFK:n on pakko parantaa ja se myös pystyy parantamaan, sen se näytti mm. TPS-neljännesfinaaleissaan.

Tappara veti tiistaina varsin tasapainoisen pelin, jossa sillä ei missään vaiheessa ollut oikein hätää. Siihen se ei kuitenkaan voi tuudittautua, vaan sen täytyy varautua ensimmäisestä vaihdosta lähtien täysin erilaiseen vastustajaan.

IFK pystyy vaihtamaan kokoonpanoaan pelistä toiseen, sillä on kentällisen verran pelikelpoista liigatason vakiomiestä katsomon puolella koko ajan. Taatusti torstaina kaukalossa nähdään tuoreen asenteen lisäksi myös tuoreita jalkoja.

Tappara joutuu pakkovaihtamaan kokoonpanoaan, kun Juhani Jasu loukkaantui avauspelissä Kai Kantolan rajussa taklauksessa. Kirvesrintojen reservihyökkääjistö on Joona Luoto, Manu Honkanen ja Anton Levtchi, ja pakkipuolelta löytyy Tapio Sammalkangas, jos vaikka Aleksi Salonen jatkaisi hyökkääjänä kuten ensimmäisen pelin lopun.

Ensitunnustelu joukkueiden välillä on siis hapuiltu, torstaina Helsingissä ruvetaan suunnittelemaan, millaisin ottein vastustajaa jatkopeleissä pyritään kääntämään selälleen mattoon.

Tero Aalto (Kuvat: Mikko Pylkkö)