Tiistai 25.2. 18:30 VS.

CHL jatkuu – Tapparan vastustaja Slovakiasta

Keskiviikko 4.10. 19:00 VS.

Lokakuu alkaa Tapparan osalta Champions Hockey Leaguen parissa. Jatkopaikkansa jo CHL:n pudotuspeleihin varmistanut Tappara saa vieraita Slovakiasta, maan hallitsevan mestarin HC 05 Banská Bystrican.

Tappara tosiaan on voittanut kaikki tähän mennessä pelaamaansa CHL-ottelua, joissa sillä ovat olleet vastassa Red Bull Salzburg ja Grizzlys Wolfsburg. 12 pisteellään se on jo varmistanut A-lohkon voiton ja jatkopaikan pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle. HC 05 Banská Bystrica on kohdannut samat vastustajat kahdesti ja ottanut yhden voiton kotonaan Salzburgista. Sillä on vielä ohuet mahdollisuudet jatkopaikkaan, mutta se tarkoittaisi ensimmäisenä kahta voittoa Tapparasta ja sen päälle sopivia tuloksia toisesta jäljellä olevasta otteluparista.

Kristian Kuusela ja Tomas Zaborsky ovat olleet tehokkaita CHL:ssä.

Ottelun alkamisaika: 19.00
Hallin ovet auki: 18.00
Lipunmyynti auki 17.30

ERITYISTÄ:

Tapparalaisittain keskiviikon vastustajan mielenkiintoisin pelaaja on totta kai viime keväänä Tapparassa mestaruuden voittanut maalivahti Teemu Lassila. Hän on pelannut kaksi joukkueen neljästä CHL-pelistä ja on toivottavasti tolppien välissä keskiviikkonakin! Banská on tehnyt neljässä pelissä vain kahdeksan maalia, eikä yksikään pelaaja ole onnistunut kahdesti. Joukkueen paras pistemies on 1+2 kerännyt hyökkääjä Patrik Lamper.

Kenties tunnetuin slovakilaispelaaja Banskássa on 36-vuotias Tomáš Surový, jolla on paljon kokemusta NHL:ää, KHL:ää ja maajoukkuetta myöten. Paikalliset vinkkaavat tarkkailemaan myös kovalaukauksista Ivan Datelinkaa, jonka sanotaan olevan yksi maan parhaista puolustajista.

Tappara on siis varmistanut lohkovoiton, mutta lisäpisteillekin on jatkossa käyttöä. Kotietuja pudotuspelikierroksille ratkaistaan aina sen perusteella, kumpi otteluparissa on pelannut siihen mennessä paremmin. Joka tapauksessa lohkovoitto sallii Tapparan myös mahdollisesti lepuuttaa pelaajiaan kovassa otteluruuhkassa. Esimerkiksi maalivahti Dominik Hrachovina on tähän mennessä huhkinut kovasti Liigassa ja CHL:ssä, joten nyt saattaa olla paikka antaa tilaisuus toiselle maalivahdille Christian Heljangolle. Kirvesrintojen rosterista löytyy myös muita leveyspelaajia, jotka saattavat saada tilaisuuden todistaa tasoaan.

Yksi varsin todennäköinen “uusi tulokas” keskiviikon kokoonpanossa on Sebastian Repo, joka palasi Tapparaan viikonloppuna Florida Panthersin miehistöstä. Hän ei ole alkukaudella pelannut vasta kuin yhden ottelun rapakon takana, joten tuskinpa tällaista paikkaa pelituntuman hakemiseksi hukataan.

Neljässä ensimäisessä CHL-pelissä Tapparan parhaat pistemiehet olivat Kristain Kuusela (3+3) ja Jukka Peltola (1+5). Tomáš Záborský on viidessä tehopisteessä, ja Jere Karjalainen on tehnyt kolme maalia.

Ottelu alkaa Hakametsässä CHL-aikaan klo 19. Tämäkin ottelu kuuluu kausikorttiin, joten ei kannata jättää maksettua lippua käyttämättä! Lippuja toki saa Ticketmasterin myyntipisteistä, verkkokaupasta ja hallin lipunmyynnistä. Paikka kuin paikka: aikuiset 15 euroa, nuoret 7-16 v. 7 euroa.

Tero Aalto (Kuvat: Mikko Pylkkö)