Ensimmäinen vierasreissu vie Hämeenlinnaan

Lauantai 15.9. 17:00 VS.

Liiga saatiin käyntiin perjantaina, mutta Tapparalla oli vielä suuret käynnistysvaikeudet. Starttinappulaa painetaan tänään uudelleen Hämeenlinnassa ja yritetään saada moottoriin paremmat kierrokset. Vastassa oleva HPK hävisi myös avausottelunsa.

Illan kotijoukkue HPK meni kuitenkin tässä vielä vasta hyvin nupullaan olevassa sarjataulukossa Tapparan edelle, sillä sen tappio TPS:lle tuli vasta jatkoajalla maalein 1-2. Samoin lukemin Tappara hävisi Ilvekselle, mutta jo varsinaisen peliajan puitteissa.

HPK:n ainoa maalintekijä tässä vaiheessa kautta on Tapparassakin piipahtanut Markus Nenonen, Tapparalla puolestaan Otso Rantakari. Maaleja yhdistää se, että molemmat syntyivät ylivoimalla. Maalivahtivalinnat joukkueilla avauspeliin olivat Emil Larmi ja Christian Heljanko.

Viime kaudella HPK jäi playoffien ulkopuolelle, mutta pettymyksestä huolimatta jatkaa edelleen Antti Pennasen valmennuksessa. Rosterista poistuivat nimekkäimpinä puolustajat Joonas Lehtivuori ja Mathias Porseland, ja ylipäätään vaihtuvuus on ollut yksi vähäisimmistä liigaseuroissa. Uusia pakkeja ovat slovakialainen Jan Brejcak sekä kaiken kokenut Arto Laatikainen. Hyökkäykseen palaa jokin aika sitten joukkueessa jo ollut Philippe Cornet sekä Vaasasta omien loppukauden kiertoteidensä kautta Hämeenlinnaan päätyneet Markus Nenonen ja Filip Riska.

Ennen Liigan alkua HPK pelasi seitsemän harjoitusottelua, joista voitti viisi. Itse asiassa se hävisi harkkapeleissään ainoastaan Ilvekselle.

Tappara siis aloitti Liigan häviämällä ensimmäisen kerran Ilvekselle kymmenen peräkkäisen voiton jälkeen. Tappara oli perjantaina hyökkäyspelissään sanalla sanoen vaaraton. Se ei kyennyt haastamaan vastustajaa montaakaan kertaa ja pääsemään todellisiin maalipaikkoihin. Vähän jo vakiintuneeksi muodostuneen tavan mukaan vastustajan maalivahti ei pelissä kohdannut edes kahtakymmentä laukausta. Vanhan sanonnan mukaan laukaus on usein ensimmäinen askel maalien tekemiseen.

Kokoonpanostaan Tapparalta puuttuivat eilen Tuukka Mäntylä ja Jere Karjalainen, HPK:lta ainakin Ville Viitaluoma. Tämän päivän kokoonpanot julkaistaan klo 13.

Tänään Tapparalla on edessään muuten sama mahdollinen sudenkuoppa kuin eilenkin. Ilvestä vastaan Tapparalla oli pitkä voittoputki, joka nyt katkesi. HPK:n Tappara on puolestaan voittanut ihan runkosarjapeleissä nyt yhdeksän kertaa peräkkäin eikä ole menettänyt yhtä ainutta pistettä.

Tero Aalto (Kuvat: Miikka Jääskeläinen)