Finaalipaikka katkolla Tapparalle

Maanantai 9.4. 18:30 VS.

Maanantaina Hakametsässä pelataan neljäs semifinaaliottelu Tapparan ja TPS:n välillä. Kenties jopa vähän yllättäenkin tasaisessa parissa tilanne on se, että se neljäs peli saattaa jo katkaista koko sarjan. Tappara johtaa voitoin 3-0.

Tappara on hakenut kaksi niukkaa vierasvoittoa Turusta ja niiden välissä ottanut vakuuttavan kotivoiton. Ensimmäinen voitto Turussa tuli jatkoerässä, lauantaina otettu toinen voitto ratkesi niukat 15 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua.

Maalit kolmessa pelissä ovat Tapparan eduksi 8-3. Tappara on saanut maaleja suht laajalta rintamalta, se on onnistunut ylivoimalla viidesti ja tehnyt tarvittavat osumat myös tasaviisikoin. TPS on onnistunut erikoistilanteissa vain kerran eikä se ole vielä saanut lainkaan tehoja terävimmiltä syömähampailtaan. TPS on ollut peleissä mukana, mutta ratkaisut ja ratkaisijat ovat löytyneet Tapparasta. Myös maalivahtiosastolla TPS:n Oskari Setänen on ollut kyllä hyvä, mutta Tapparan Dominik Hrachovina vain on ollut parempi pelistä toiseen.

Jälleen kerran maanantain pelin kovimmat kamppailut käydään joukkueiden kollektiivisten päiden sisällä. Tappara ei saa sortua luulemaan, että kyllähän tämä tästä hoituu kun edellisetkin ovat hoituneet, vaan edelleen on lyötävä pöytään parempaa kuin aiemmissa peleissä. TPS:llä on vaarana saada takaraivostaan pintautumaan ajatus, että Tapparan lyöminen neljä kertaa peräkkäin ei vain ole mahdollista. Mutta pystyykö se ajattelemaan vain ja ainoastaan seuraavaa peliä.

TPS löi lauantaina kaiken peliin valtavan kotiyleisönsä edessä, mutta hävisi silti. Pystyykö se vielä parantamaan? Ja jos pystyy, riittääkö se siltikään? Tappara on ollut kivikova.

Tero Aalto (Kuvat: Mika Kylmäniemi)


Hallissa maanantaina: Game 4

Ottelun alkamisaika:
18:30

Hallin ovet auki:
17:00

Lipunmyynti auki:
17:00

Tapparan toimisto auki:
9-16

Hanki liput ennakkoon Ticketmasterista!

Perjantain semifinaalissa Aamulehti valitsi "Pelin päälliköksi" kaikki Tappara-fanit hallissa upeasta kannustuksestaan. Maanantaina on taas päällikön paikkoja tarjolla!