Perjantai 7.8. 08:45 VS.

Hakametsässä Lasten Lauantai ja vastassa SaiPa

Lauantai 21.9. 17:00 VS.

Liiga jatkaa tiiviissä tahdissa, kun perjantain pelien päälle pelataan heti lauantaina. Tappara pelaa nyt kotiottelun, jossa sillä on vastassa SaiPa. Ihan viralliseksi El Clásicoksi ei tätä ilkeä kutsua, koska lauantai ei kuitenkaan ole ihan tiistai.

Kumpikin joukkue pelasi perjantaina voitokkaasti. SaiPa otti kotivoiton Sportista maalein 4-1 ja on sarjataulukossa nyt viidennellä sijalla kuudella pisteellään. Tapparalla pisteitä on 11 ja sijoitus ykkönen. Kirvesrinnat ovat voittaneet kaikki neljä ensimmäistä peliään, perjantaina viimeksi Raumalla lukemin 4-1.

Viime kaudella Tappara voitti SaiPan kolme kertaa neljästä pelistä. Hakametsässä numerot olivat kummallakin kerralla selvät: 5-1 ja 5-0.

Tämän kauden SaiPa on saanut mielenkiintoisia vahvistuksia, näin tapparalaisittain tietysti ennen kaikkea Tomáš Záborskýn. Teemu Ramstedt piti välivuoden mutta on tehnyt nyt paluun SaiPa-paidassa. John Persson on uusi ruotsalaishyökkääjä ja puolustusta vahvivastat uusina niminä KHL:stä tullut slovakkipakki Mario Grman sekä Lukosta tullut Simo-Pekka Riikola.

SaiPan neljästä pelistä kaksi on päättynyt voittoon ja kaksi tappioon. Kumpikin voitto on tullut kotihallissa, vastustajina KooKoo ja Sport. Vierastappiot ovat tulleet HPK:lle ja KooKoolle.

Pistetilastoissa uudet hankinnat ovat aloittaneet hyvin: Záborskýllä on 2+2, Perssonilla 2+1 ja Ramstedtilla 0+3. Väliin kiilaa vielä Santeri Virtanen, jolla on 1+2. Maalissa Niclas Westerholm on kantanut päävastuun. Toinen vahti Karolus Kaarlehto on pelannut vajaan ottelun verran.

Tappara on siis kaatanut järjestyksessä Ilveksen, JYPin, Ässät ja Lukon. JYP onnistui viemään yhden pisteen jatkoajan myötä, mutta tappioita ei vielä ole koettu. Kun Champions Hockey Leaguen pelit lasketaan mukaan, niin Tappara on pelannut syyskuussa nyt kuusi peliä ja voittanut ne kaikki.

Kristian Kuusela ei jaksanut katsella kultakypärää muiden päässä kuin yhden pelin ajan; hän nousi perjantain kahdella maalillaan joukkueen ja koko Liigan pistepörssin ykköseksi yhteistehoin 4+2. Tavallisestihan Kuusela on aloittanut Liigan melko hitaalla pistetahdilla, mutta ei tänä vuonna. Liigan pistepörssi on hyvin Tappara-painotteinen, sillä Kuuselan jälkeen seuraavina koko sarjassa ovat Niko Ojamäki (2+4), Anton Levtchi (1+5) ja Valtteri Kemiläinen (1+5). Tyler Morley ja Charles Bertrand ovat pörssin seitsemäs ja kahdeksas, kummallakin 2+3. Pistepörssikärjen kahdeksasta pelaajasta siis kuusi on kirvesrintoja.

Maalissa Christian Heljanko on pelannut kolme peliä, mukaan lukien perjantain Lukko-peli. Michael Garteigilla on yksi torjuttu ottelu.

Jarkko Malinen, Olavi Vauhkonen ja Toni Utunen ovat edelleen poissa kokoonpanosta.

Hakametsän ovet aukeavat lauantaina jo klo 15:30, sillä nyt on Lasten Lauantai ja Tapsun 10-vuotisjuhlat! Muumit esiintyvät BD-kulmassa klo 16 ja muutenkin löytyy vaikka mitä mukavaa tekemistä perheen pienimmillekin. Itse ottelu alkaa klo 17. Ihan premium-paikoille voi olla vaikeaa löytää lippuja enää, mutta halliin ainakin pääsee, kun hankkii nopeasti lipun Ticketmasterista – eli tästä!

Kuvat: Saana Hakala


Hakametsässä Lasten Lauantaina

Ottelun alkamisaika:
17:00

Hallin ovet auki:
15:30

Lipunmyynti auki:
15:00

Tapparan toimisto auki:
12-15

Hanki liput ennakkoon Ticketmasterista!

Lasten Lauantai! Tapsu 10-v.! Muumit esiintyvät BD-kulmassa klo 16!

Ennen peliä C-päädyssä Restelin Happy Hour. Samoin pelin jälkeen C-päädyn kulmassa uusi Happy Hour ja Restelin ruokatarjouksia!

Ottelukooste

Lehdistötilaisuus