Perjantai 7.8. 08:45 VS.

Hakametsässä vastakkain 1-Tappara ja 15-Sport

Keskiviikko 23.10. 18:30 VS.

Keskiviikko, kotikaukalo ja kova alkukauden vire muodostavat perustan Tapparan seuraavalle ottelulle. Hakametsässä pelataan ja porskutetaan 14 ottelun pisteputkessa vain yksi voittolaukauskisatappio rasitteena. Tapparan virettä haastamassa keskiviikkona on sarjan viimeiselle sijalle vaipunut Vaasan Sport.

Sport on viimeisellä sijalla 11 sarjapisteellään, mutta se on myös pelannut kaksi ottelua vähemmän kuin moni muu joukkue. Voittoja on alkukauteen mahtunut vain kolme, ja niiden rinnalla yhdeksän tappiota, joista vain kahdessa on irronnut yksi sarjapiste, näyttää rajulta. Viime pelissään perjantaina Sport tosin nousi TPS:ää vastaan peräti neljän maalin takaa tasapeliin ennen voittolaukauskisan tappiota, joten se piste taisi maistua ihan voitolta. Peli päättyi 5-6.

Tapparalla on siis vain yksi vl-kisassa tullut tappio ja sen lisäksi peräti 13 voittoa. Niistä voitoista yksi on tällä kaudella ehtinyt tulla jo Sportiakin vastaan, silloinkin Hakametsässä ja numeroin 5-1. Viimeksi Tappara pelasi lauantaina, jolloin haki täyden pistepotin SaiPalta maalein 4-1.

Vastakkain on siis sarjataulukon ensimmäisellä ja viimeisellä sijalla olevat ääripäät. Tappara on kerännyt 37 pistettä eli 26 enemmän kuin Sport.

Kirvesrinnat vetävät edelleen pistepörssissäkin kolmoisjohdolla. Kristian Kuusela on ykkönen pistein 8+9=17, Charles Bertrand perässä lukemin 9+7=16 ja kolmantena on Tyler Morley saldolla 6+9=15. Lisäksi Valtteri Kemiläinen johtaa pakkien pörssiä pisteillä 1+12=13. Ihan uutena miehenä pisteiden ja maalien tekijöihin lauantaina liitettiin 18-vuotias Hugo Has, joka teki SaiPaa vastaan 1+1, uransa ensimmäiset pinnat. Lappeenrannassa maalissa torjui Liigan torjuntaprosenttiykkönen Michael Garteig, joka on suurinpiirtein vuorotellut Christian Heljangon kanssa.

Sportin paras pistemies ja maalintekijä on 5+5=10 kerännyt Roope Talaja. Juho Liuksialalla on kahdeksan pistettä ja Aleksi Ainalilla sekä pakkiykkösellä Steven Seigolla seitsemän. Viime kauden tehomies Toni Kallela on toistaiseksi tehnyt vain yhden maalin, joten siltä saralta ainakin odotellaan kohennusta. Sport teki viime Tappara-matsin jälkeen peliliikkeenkin ja vaihtoi siinä pelissä maalivahtina torjuneen Mika Järvisen kokonaan ulos joukkueesta hankkien tilalle Niko Hovisen. Hovinen on pelannut neljä viimeisintä Sportin ottelua. Toinen maalivahti on ruotsalainen Stefan Steen.

Sportista kapteeni ja Tappara-tuttu Antti Erkinjuntti oli ainakin vaasalaisten edellisen pelin aikaan loukkaantuneiden listalla. Tapparan pitkäaikaispotilaista Jarkko Malisesta, Olavi Vauhkosesta ja Toni Utusesta viimeksi mainittua odotellaan kaukaloon tällä viikolla, jos takapakkia ei tule. Tuukka Mäntylä istuu pelikieltoaan 2/7.

Kuvat: Saana Hakala


Hakametsässä keskiviikkona

Ottelun alkamisaika:
18:30

Hallin ovet auki:
17:30

Lipunmyynti auki:
17:00

Tapparan toimisto auki:
9-16

Hanki liput ennakkoon Ticketmasterista!

Siipipeli! 12 kpl hotwingsejä hallin Hook-ravintolassa ja istumapaikkalippu E-katsomoon yhteensä 25 euroa! Myynnissä Tapparan toimistolla klo 9-16 ja ennen peliä jäähallin lipunmyynnistä.

Ottelukooste

Lehdistötilaisuus