Tiistai 25.2. 18:30 VS.

HIFK ja Tappara pikauusinnassa klo 15

Lauantai 27.1. 15:00 VS.

Tappara ja HIFK pelasivat vastakkain perjantaina Hakametsässä, ja tänään, vain 18 tuntia edellisen pelin päättymisen jälkeen, joukkueet kohtaavat uudelleen, nyt Helsingissä. Syynä klo 15 alkamisaikaan on Tapparan fanimatkailu Tallinnaan vielä pelin jälkeen.

Perjantaina Hakametsässä nähtiin hyvä jääkiekko-ottelu, jossa oli dramaattinen loppu. Draaman iloisemmalle puolelle jäi IFK, joka tasoitti ilman maalivahtia pelaten minuutti ennen loppua ja onnistui onnekkaassa voittomaalissakin vielä puoli minuuttia ennen loppua. Numerot IFK:lle Hakametsässä 4-3.

Kauden kolme keskinäistä peliä ovat päättyneet kaikki maalin erolla, kaksi niistä on voittanut IFK. Se on ollut harvinaista herkkua viime vuosina. Keskinäisten otteluiden kummatkin IFK-voitot on ratkaissut joukkueen 18-vuotias superlahjakkuus Miro Heiskanen, joka eilenkin teki kaksi maalia.

Tänään Helsingissä Tapparalla on siis revanssin paikka. Kokoonpanon puolella Tapparalla tuskin muuttaa paljoakaan. Ketjujen sekoittaminen on ollut maltillista, eikä tällä hetkellä Juhani Jasun ja Joona Luodon ollessa loukkaantuneina ole pelaajavaihtojenkaan suhteen paljoa tehtävissä. Pelaava maalivahti vaihtuu, kuten peräkkäispäivinä on ollut tapana. Nyt on siis Dominik Hrachovinan vuoro.

HIFK:lla on myös heittää tolppien väliin tuore huippuvahti, sillä eilen Kevin Lankisen varamiehenä toimi Atte Engren. Helsinkiläisilläkin tosin taitaa tilanne olla Ville Varakkaan pelikiellon ja loukkaantumisten takia se, ettei tuoreita jalkoja ainakaan merkittävässä määrin reservistä ole kaivattavissa. Eilen kiekon kurkkuunsa sai ja pelin kesken jätti puolustajista Elias Ulander.

Tero Aalto (Kuvat: Mikko Pylkkö)