Tiistai 25.2. 18:30 VS.

Jättääkö Tappara Ilveksen ilman voittoa paikallispeleissä?

Perjantai 2.3. 18:30 VS.

Perjantaina Hakametsässä pelataan runkosarjan kuudes ja samalla viimeinen paikallisottelu. Panokset ovat nyt kovat, sillä Ilveksellä on käynnissä kova kisa viimeisestä pudotuspelipaikasta, ja Tapparallakin on kiikarissa vielä nelospaikkaa korkeammat sijat.

Ilves on sarjataulukossa nyt sijalla 11, kun kymmenen parasta jatkaa kauttaan vielä runkosarjan jälkeenkin. Jäljellä sillä on neljö peliä, joissa sen pitäisi ohittaa joko Ässät tai Pelicans, jotka ovat nyt viisi pistettä sitä edellä. Pelicansilla on peli vähemmän pelaamatta. Tappara puolestaan on nyt neljäntenä, kun kolmossija on kolmen pisteen ja kakkossija viiden pisteen päässä. Kirvesrinnoilla on jäljellä vielä viisi ottelua, kun sen kilpailijoilla pelejä on neljä. Tapparan takaa-ajomatkoja on tässä kasvatettu pisteellä sarjataulukon numeroihin verrattuna, sillä tasapisteissä Tappara häviää kummallekin kilpakumppanilleen vähempien kolmen pisteen voittojen takia.

Kumpikin tamperelaisjoukkue palasi olympiatauolta tiistaina voitokkaana. Tappara voitti Sportin Vaasassa maalein 3-2, Ilves puolestaan Hakametsässä Pelicansin 3-0.

Kauden keskinäisissä peleissä Tappara on tähän mennessä ollut murskaavasti parempi: Se on voittanut kaikki viisi aiempaa ottelua, ja vain edellisessä paikallispelissä Ilves on kyennyt saamaan edes yhden sarjapisteen. Jompikumpi joukkue on viimeksi jäänyt ilman paikallispelivoittoa kaudella 1988-89, jolloin Tappara voitti kaksi ja kaksi muuta päättyi tasapeliin.

Tapparalaiset saivat vielä tiistaina odotella viime kauden pistepörssikunkun Henrik Haapalan tulemista kokoonpanoon Pohjois-Amerikasta paluun jälkeen, mutta perjantaina miehen pitäisi olla kaukalossa. Kun Juhani Jasu ja olympiakaksikko Mikko Lehtonen ja Jukka Peltola olivat tiistaina jo mukana, niin sivussa parhaasta kokoonpanosta on enää puolustaja Otso Rantakari.

Kristian Kuusela on Tapparan paras pistemies, 9+29=38. Markus Nenonen avasi tiistaina maalitilinsä Tappara-paidassa ja Sport-maalit mukaan lukien kasassa on nyt 18 osumaa. Puolustajista Mikko Lehtonen teki tiistaina kauden 12. maalinsa. Maalissa torjui Dominik Hrachovina, jolla torjuntavuoroja on jo puolisen tusinaa perätysten.

Ilveksestä löytyy kolme parempaa pistemiestä kuin Tapparasta. Liigan helmikuun tehokkain pelaaja Sami Sandell on jo 45 pisteessä, Ville Meskasella on 43 ja Teemu Rautiaisellakin 41. Meskanen on tehnyt jo 23 maalia, millä ollaan koko Liigassa kolmanneksi kovin maalintekijä. Ilveksen pakit sen sijaan ovat juuri ja juuri kaikki yhteensä päässeet samaan maalimäärään kuin Tapparan Lehtonen. Maalissa nollan tiistaina torjui ja ykkösmolarin viittaa niskaansa sovittelee Riku Helenius.

Tero Aalto (Kuvat: Mikko Pylkkö)


Hallissa perjantaina

Ottelun alkamisaika:
18:30

Hallin ovet auki:
17:30

Lipunmyynti auki:
17:00

Tapparan toimisto auki:
9-16

Hanki liput ennakkoon Ticketmasterista!