JYP alavireessä, Tappara nousussa – miten perjantaina?

Perjantai 27.10. 18:30 VS.

Tappara lähtee jälleen uuteen viikonlopun tuplapeliin perjantaina Jyväskylässä JYPiä vastaan. Joukkueiden viime aikojen suorituskäärät ovat täysin päinvastaiset. Myös sarjataulukossa Tappara on ohittanut jyväskyläläiset.

Jos Liigan kuntopuntariin valitaan seitsemän viimeisimmän ottelun otos, Tappara löytyy puntarin parhaan joukkueen paikalta ja JYP yllättäen kaikkein huonoimmalta viimeiseltä sijalta. Viimeisistä seitsemästä ottelustaan JYP on kerännyt vain kolme pistettä, kun Tapparalla niitä on 18.

JYP on voittanut seitsemästä viime pelistään yhden, kuudesta muusta se on jäänyt tyystin nollille. Tappioita on putkessa nyt neljä. Sarjataulukossa se on pudonnut sijalle kuusi, mutta kärkeen on vain yhdeksän pistettä. Viimeksi JYP pelasi tiistaina, jolloin se hävisi Raumalla Lukolle 2-3.

Tappara on JYPiä kolme pistettä edellä neljäntenä. Kirvesrinnoilla voittoja on nyt neljä peräkkäin, kolme niistä täysillä pistepoteilla. Viimeksi Tappara on jäänyt ilman sarjapisteitä syyskuun puolella kahdeksan peliä sitten. Viimeisin voitto tuli tiistaina Hakametsässä SaiPasta lukemin 4-2.

JYP kuitenkin on voittanut näiden joukkueiden ainoan keskinäisen kohtaamisen tällä kaudella. Se voitti kauden kuudennella ottelukierroksella Tapparan Hakametsässä maalein 4-3.

Lisää jännitettä JYPin ja Tapparan välille tuo edessä oleva kohtaaminen Champions Hockey Leaguen playoffeissa. Niiden pelien ensimmäinen osaottelu pelataan jo ensi tiistaina, silloinkin Jyväskylässä.

Kuusela pisteen päässä 500 pisteen rajasta

JYPiin tälle kaudelle palannut Jarkko Immonen on Liigan pistepörssin neljäntenä teholukemin 4+13=17. Juuso Puustisella on kahdeksan maalia ja yhteensä 15 pistettä, Antti Suomela on pisteen Puustisen takana. Puolustajista tehokkain on ollut Mikko Mäenpää, jolla on 2+7=9. Maalivahdit Eetu Laurikainen ja Jussi Olkinuora ovat pelanneet pelit käytännössä tasan puoliksi, eroa molarien välillä on vain muutama minuutti. Tapparaa vastaan viimeksi pelasi Olkinuora. Laurikainen oli tolppien välissä viime pelissä tiistaina.

Tapparan paras pistemies on Jukka Peltola, joka on myös joukkueen paras maalintekijä lukemin 8+5=13. Kristian Kuuselalla on piste vähemmän. Yllätysmies Otto Rauhala on 10 tehopisteellään joukkueen kolmanneksi paras pistemies. Pakeista ykkönen on Mikko Lehtonen, 2+7=9. Maalivahdeista Dominik Hrachovina on pelannut kaikki minuutit Liigassa, kakkosvahti Christian Heljangolla on torjuntavuoroja ollut vain CHL:ssä ja Mestiksessä.

JYPIstä tiistaina sivussa oli Jani Tuppurainen, Tapparasta sivussa on ollut parin pelin ajan Teemu Nurmi.

Kristian Kuusela on lähellä kovaa tasasatasten rajaa. Hän on vuonna 2002 alkaneella Liiga-urallaan tehnyt nyt 206 runkosarjamaalia ja antanut 293 maalisyöttöä, tehopisteitä on siis yhteensä 499. Seuraava tehomerkintä on upea viissatanen. Pelejä Kuusela on Liigassa pelannut 789.

Tero Aalto (Kuvat: Mika Kylmäniemi)