Perjantai 25.9. 17:00 VS.

JYPiä ei olla tällä kaudella vielä voitettu

Perjantai 1.3. 18:30 VS.

Huonon keskiviikon jälkeen Tappara lähtee perjantaina Jyväskylään palaamaan tasolleen. Hyvällä tasolla pitääkin pelata, sillä kotijoukkue JYP on valmentajanvaihtonsa jälkeen päässyt kovaan vireeseen. Joukkueiden viimeksi kohdatessa JYP katkaisi Tapparan pitkän voittoputken.

Vaikka JYP on sarjataulukossa sijalla 10 eli viimeisellä pudotuspelipaikalla, se on niinkin pitkällä kuin 20 pelin otannalla ollut sarjan kolmanneksi paras joukkue edellään vain Kärpät ja Tappara. Sijoituksen ja kuntopuntarin suhde kertoo, että alkukausi meni penkin alle. Nyt kuitenkin näyttää ihan kohtuulliselta tuon viimeisen playoff-paikan suhteen, sillä takaa-ajaja Sportiin on matkaa viisi pistettä.

Tappara on kolmantena. Sille on mahdollista nousta toiseksikin, mutta kenties sitä tärkeämpääkin olisi pitää tuo kolmossija. Pelicans ja Lukko uhittelevat kuitenkin vielä takana eivätkä anna mahdollisuutta löysätä.

Tappara on JYPiä 18 pistettä edellä, mutta siitä kiitos ei todellakaan kuulu keskinäisille otteluille. JYP on voittanut kaikki kauden kolme keskinäistä peliä, ensin kahdesti voittolaukauskisoissa 4-3 ja 3-2, ja viimeksi Tampereella lukemin 4-2 kuuden minuutin ja kolmen maalin alkušokkinsa ansiosta.

Kumpikin joukkue on pelannut tällä viikolla yhden pelin ja hävinnyt kotonaan. JYP hävisi tiistaina Lukolle 3-6, Tappara JYPin pahimmalle kilpakumppanille Sportille 2-4.

JYPissä konkari Jarkko Immonen on joukkueen kultakypärä. Hänellä on pisteitä 15+28=43 ja Liigan pistepörssissä sija 11. Seuraavina sisäisessä pörssissä ovat 30 pisteen rajan ylittäneen Jani Tuppurainen ja David Tomasek. Joukkueen paras maalintekijä on 16 kertaa osunut Robert Rooba, ja pakeista paras pistemies puolestaan Mikko Kalteva 18 tehopisteellä.

Tapparan Kristian Kuusela saavutti keskiviikkona 50 tehopistettä ja jakaa nyt Liigan pistepörssin kärkipaikan Teemu Turusen ja Ville Leskisen kanssa. Yli 30 pinnan miehiä ovat Jan-Mikael Järvinen sekä joukkueen paras maalintekijä Niko Ojamäki, jonka pisteistä 20 on maaleja. Pakkien tehokkain on Valtteri Kemiläinen, jolla on 29 tehopistettä.

Kummallakin joukkueella on suunnilleen sama tilanne maalivahtipeluutuksessa: JYPin Eetu Laurikainen ja Tapparan Christian Heljanko ovat pelanneet jopa kolme neljäosaa joukkueen peleistä, Joona Voutilainen ja Niklas Bäckström sitten vähemmän. Tapparassa viime viikkoina peliaika molarien kesken on tosin jakautunut tasaisemmin; keskiviikkonakin torjui Bäckström.

JYPillä oli tiistaina sivussa Éric Perrin. Tapparan loukkaantumislistalla ovat Otso Rantakari ja Matias Lehtonen.

Kuvat: Miikka Jääskeläinen