Kalavelat maksuun KooKoolle

Perjantai 12.10. 18:30 VS.

Voitokkaan CHL-matkan jälkeen Tapparalla on taas edessä Liigan perussarjaa, kun se saa perjantaina Hakametsässä vastaansa KooKoon. On muuten vähän takaisin makseltavaakin tässä pelissä.

KooKoo nimittäin suorastaan murskasi Tapparan Liigan alkukierroksilla Kouvolassa peräti maalein 8-3. Se oli sellainen ryöpytys, jollaista Tappara ei ole vuosikausiin kokenut. Sen luulisi myös toimivan luontaisena sytykkeenä peliin perjantaina.

Perjantai-iltaan lähdetään sarjataulukon alapään sijoituksista, joissa Tappara on sijalla 14 ja KooKoo yhtä pykälää ylempänä yhden pisteen enemmän tienanneena ja yhden pelin enemmän pelanneena. KooKoo on hävinnyt neljä kertaa peräkkäin, viimeksi keskiviikkona kotonaan Lukolle 1-4. Tappara pelasi tällä viikolla tiistaina Tukholmassa CHL:ää ja voitti Djurgårdenin 5-3. Liigassa viimeisin peli on viime lauantailta, kun se hävisi Jyväskylässä JYPille voittolaukauskilpailun jälkeen 3-4.

Vaikka joukkueet kokonaisuutena eivät ole alkukaudella pistejahdissa onnistuneet, niin tästä kaksikosta löytyy kuitenkin erinomaisesti onnistuneita yksilöitä. KooKoon Malte Strömwall johtaa Liigan maali- ja pistepörssiä seitsemällä osumalla ja yhteensä 13 tehopisteellä. Tapparan Tomáš Záborský ja KooKoon Miikka Pitkänen ovat pistepörssissä kolmas ja neljäs tehoin 5+7=12. Lisäksi Tapparan Valtteri Kemiläinen on pakkien pörssikärjessä viidellä maalillaan ja yhteensä kahdeksalla pisteellään.

Maalivahdeista Tapparalla Christian Heljanko on pelannut kaikki Liiga-ottelut. Tiistaina CHL:ssä torjunut Niklas Bäckström on saanut Liigassa peliaikaa vain puolisen peliä viimeksi juuri KooKoota vastaan. Kouvolalaisista Juha Järvenpäällä on matseja alla kahdeksan, Samu Perhosella kolme.

Tämän viikon edellisestä pelistään kirvesrintojen kokoonpanosta puuttuivat Tuukka Mäntylä, Jere Karjalainen ja Záborský.

Tero Aalto

 


Hakametsässä perjantaina

Ottelun alkamisaika:
18:30

Hallin ovet auki:
17:30

Lipunmyynti auki:
17:00

Tapparan toimisto auki:
9-16

Hanki liput ennakkoon Ticketmasterista!