fbpx

Kannetaan hyvä pelivire myös Turkuun

Otteluraportin tarjoaa:
TPS
Tappara
la 13.10. klo 18:30

Tapparan peliviikko huipentuu lauantaina Turussa TPS:n vieraana iltaottelussa, joka alkaa vasta klo 18.30. Kulunut viikko on ollut Tapparalta toistaiseksi kauden parasta, alla on kaksi voittoa, ensin CHL:ssä Ruotsissa ja eilen Liigassa Hakametsässä.

Myös turkulaisilla on allaan samanlainen viikko, sillä pienellä erolla, että se pelasi CHL-pelinsä kotona ja sitä seuranneen Liiga-pelinsä Helsingissä. Se voitti merkityksettömässä CHL-pelissään Yunost Minskin 3-1 ja jatkoi siitä voittamaan HIFK:n jatkoajalla 3-2. Liigan puolella TPS:n alkukausi onkin sujunut hyvin ja se on sarjataulukossa kolmantena.

Tappara voitti eilen KooKoon 3-2 ja tiistaina CHL:ssä Djurgårdenin 5-3. Liiga-pelit Tapparalta eivät ole alkukaudella menneet ihan odotetusti, sillä eilinen voitto oli Liigassa vasta kolmas. Se on taulukossa nyt sijalla 11 kymmenen pistettä TPS:ää perässä.


Turkulaislähtöinen pakki Veli-Matti Vittasmäki sai viime viikolla täyteen 500 liigaottelua.

TPS:llä on erittäin terävä hyökkäyskärki, jossa Ilari Filppula on nyt pistepörssin seitsemäntenä tehoin 4+8=12. Torstaina Helsingissä jatkoajalla ratkaissut Oula Palve on koko Liigan ykköstykkinä kahdeksalla maalillaan. Vasta 17-vuotias Kaapo Kakko on hänkin jo yhdeksässä tehopisteessä. Maalivahdi Rasmus Tirronen ja Henrik Haukeland ovat pelanneet suunnilleen puoliksi. Joukkueessa on ollut loukkaantumisongelmia kuten esim. täksi kaudeksi hankitut Lauri Korpikoski ja Topi Jaakola, joista jälkimmäisen epäselvän tilanteen vuoksi puolustukseen hankittiin pelien jo alettua kanadalainen Brandon Gormley.

Eipä Tapparankaan pistekärkeä voi tylsäksi väittää, sillä Tomáš Záborský on pörssin kolmantena pistein 5+8=13. Jarkko Malinen on seuraavana 10 pisteessä ja kahdeksaan pisteen yltää kolme pelaajaa: viiden maalin miehet Niko Ojamäki ja Valtteri Kemiläinen sekä syöttöpisterohmu Jan-Mikael Järvinen. Maalissa Niklas Bäckström on torjunut kummatkin tämän viikon ottelut. Sitä ennen kaikki Liiga-pelit oli startannut Christian Heljanko. Loukkaantuneiden listalla Tapparasta on pitkäaikaispotilas Jere Karjalainen.

Ottelu alkaa siis lauantaille poikkeuksellisesti vasta klo 18.30. Kokoonpanot peliin on lupa julkaista klo 13.

Kuvat: Miikka Jääskeläinen