Kärkikamppailu: ykkönen vs. kakkonen!

Tiistai 21.11. 18:30 VS.

Tiistaina Oulussa nähdään herkkua: Liigan sarjataulukon kärjessä oleva kotijoukkue Kärpät saa vastaansa taulukossa toisensa olevan hallitsevan mestarin Tapparan. Nyt on kyse todellisesta kärkikamppailusta!

Eroa näillä kahdella on neljä sarjapistettä. Kotivoitolla Kärpät siis lähes tuplaisi eronsa kirvesrintoihin, jotka taas vierasvoitollaan nousisivat hönkimään ihan suoraan oululaisten niskaan. Tämän vuoksi näitä pelejä kutsutaan kuuden pisteen matseiksi!

Kärpät on ollut sarjan kovin kotijoukkue. Se ei ole hävinnyt Oulussa kertaakaan varsinaisella peliajalla, ja ainoa tappio voittolaukauskisankin jälkeen on tullut kauden ensimmäisessä kotipelissä HPK:ta vastaan. Sen jälkeen on tullut peräkkäin 10 kolmen pisteen voittoa ja viimeksi perjantaina kahden pisteen voittolaukauskisavoitto HIFK:sta 3-2. Kaikkiaan Kärpillä on kuusi voittoa putkeen.

Tapparalla peräkkäisiä voittoja on jo 10, millä se sivuaa vuonna 1999 tekemäänsä seuraennätystä. Samaan 10 peräkkäisvoittoon kirvesrinnat ylsivät noin vuosi sittenkin, mutta ei saanut yhdettätoista. Viimeisin voitto Tapparalla on lauantailta, kun HPK kaatui 4-0. Viimeksi Tappara on jäänyt ilman sarjapisteitä syyskuun viimeisenä päivänä 14 ottelua sitten.

Kirvesrintojen 10 matsin voittoputkeen edellinen Kärppä-peli ei mahdu, mutta tuohon 14 pelin pisteputkeen kylläkin. 12 peliä sitten Tappara kaatoi Kärpät Hakametsässä niukasti 2-1.

Junttila-Ruohomaa-Bertrand Liigan paras ketju

Kärpät on tehnyt eniten maaleja Liigassa, 81. Sen huomaa pistepörssissäkin, jota oululaiset hallitsevat. Ykkösenä on Julius Junttila (5+25=30), kakkosena ja maalipörssin kärjessä Charles Bertrand (16+10=26), Mikael Ruohomaa on pistepörssin seitsemäntenä (8+13=21), ja yhdeksäntenä on puolustajien pistekärki Miika Koivisto (6+14=20).

Vasta tuon nelikon takaa pörssistä löytyvät ensimmäiset tapparat: Kristian Kuusela on noussut sijalle 16 tehoin 5+13=18, Jukka Peltola on lukemin 9+7=16 myös Top20 koko Liigassa ja maalipörssissä jaetulla viidennellä sijalla. Tapparan tehokkaimmilla pakeilla Otso Rantakarilla ja Mikko Lehtosella, on 11 pistettä.

Kärppä-maalissa Veini Vehviläinen on pelannut 15 peliä ja Jussi Rynnäs 10. Vehviläinen on pelannut kolme viimeisintä peliä; Tapparaa vastaan viimeksi torjui Rynnäs. Tapparassa Christian Heljanko on pelannut Liigassa kaksi peliä ja pitänyt molemmissa nollan. Ykkösvahti on kuitenkin Dominik Hrachovina.

Tero Aalto (Kuvat: Mika Kylmäniemi)