Perjantai 7.8. 08:45 VS.

Kaupungin herruus on yhä jaossa

Perjantai 1.2. 18:30 VS.

Pitkään aikaan Tampereen paikallisherruus ei olekaan ollut edelleen kahden kauppa, kun ollaan päästy jo helmikuulle saakka. Tällä kaudella Tappara ei ole päässyt pyyhkimään Ilveksellä jäätä ilta toisensa jälkeen, mutta perjantaina on taas uusi mahdollisuus!

Neljän pelatun paikallispelin jälkeen voitot ovat 2-2. Toinen Ilveksen voitoista tuli voittolaukauskilpailun jälkeen, joten kerätyissä pisteissä Tappara on edellä 7-5. Perjantain pelin jälkeen on jäljellä vielä yksi paikallinen tällä kaudella, joten tilanne on vielä täysin auki.

Tapparan voitot ovat tulleet maalein 4-2 ja 3-1, Ilveksen voitot 2-1 ja 3-2 (vl). Kumpikin on voittanut yhden kotiottelunsa ja yhden vierasottelunsa.

Noin yleisemmin koko Liigan tasolla Tappara on sarjassa toisella sijalla. Ykköspaikka on jo karannut, kakkospaikassa se on kiinni parin pisteen verran. Tappara on vahvassa kunnossa. Tammikuun kymmenestä pelistään se otti yhdeksän kertaa täyden pistepotin. Kolmessa viime pelissään se on päästänyt vain yhden maalin, kahteen peliin ei maaliakaan. Viimeksi keskiviikkona kaatui Ässät Porissa 5-0.

Ilveksellä on mennyt vaihtelevammin, voitot ja tappiot ovat vuorotelleet. Viimeksi keskiviikkona tuli Vaasassa tappio 1-6. Sarjassa Ilves on yhdeksännellä sijalla. Sillä on hiukan vähemmän matkaa kuuden joukkoon ja suoraan puolivälieräpaikkaan kuin yhdenteentoista sijaan ja kokonaan pudotuspeleist pois putoamiseen.

Keskiviikkona kolme pistettä kerännyt Kristian Kuusela jatkaa Tapparan parhaana pistemiehenä ja jahtaa viiden pisteen päässä myös koko Liigan pistepörssin kärkeä. Hänellä on kasassa 15+25=40 pistettä ja yhtäkkiä eroa sisäisen pörssin kakkoseen Niko Ojamäkeen on tullut jo 11 pistettä. Ojamäen 18 maalia on joukkueen paras lukema. Otso Rantakarilla on pakkina 23 pistettä, mutta Valtteri Kemiläinen nousi keskiviikon tehoillaan jo pisteen päähän. Maalissa Niklas Bäckström torjui nollapelin keskiviikkona ja Christian Heljanko sitä edeltäneessä pelissä. Pari viikkoa sitten hankittu Miroslav Svoboda on saanut tyytyä Mestis-peleihin.

Ilveksen piste- ja maalikärki on Arttu Ruotsalainen, 16+17=33. Teemu Lepaus on 30 pisteessä. Pakeista A-maajoukkueeseenkin nostettu tulokas Oskari Laaksonen on ollut tehokkain, 18 pistettä. Joku aika sitten Ilves kävi Porin marketista hankkimassa takalinjoilleen Niko Peltolan. Maalivahdeista Riku Helenius ja Antti Lehtonen ovat vuorotelleet. Keskiviikkoisen ryöpytyksen Vaasassa joutui ottamaan niskaansa Lehtonen.

Poissaolijoiden listalla Tapparasta keskiviikkona olivat hyökkääjistä Jarkko Malinen, Jere Karjalainen ja Sami Moilanen ja pakeista Veli-Matti Vittasmäki, Elias Fälth ja Juho Rautanen. Ilves sai keskiviikoksi sairastupaansa tyhjäksi, sivussa oli vain Panu Mieho.

Ainakin ennen peliä paikallispelin juhlituin on päätuomari Timo Favorin, jolle tulee 1000 ottelua täyteen Liigan tuomarina!

Kuvat: Mika Kylmäniemi


Hakametsässä perjantaina

Ottelun alkamisaika:
18:30

Hallin ovet auki:
17:30

Lipunmyynti auki:
17:00

Tapparan toimisto auki:
9-16

Hanki liput ennakkoon Ticketmasterista!

Restelin Happy Hour ennen peliä C-päädyssä. Pelin jälkeen toinen Happy Hour ja myös ruokatarjouksia. AC-kulmassa pelaajahaastattelu ja muuta ohjelmaa!

Hallin AD-kulma on suljettu yksityistilaisuuden vuoksi. Hallin kiertäminen kokonaan ympäri sisäkäytävää pitkin ei perjantaina onnistu.