Perjantai 25.9. 17:00 VS.

Kolmas ottelu antaa suuntaa sarjalle

Tiistai 9.4. 18:30 VS.

Tiistaina pelataan kolmas semifinaalipeli Tapparan ja HPK:n välillä. Kumpikin on tähän mennessä voittanut kotiottelunsa, joten nyt haetaan toista voittoa neljästä tarvittavasta. Huomisen jälkeen toinen joukkueista on siis puolimatkassa finaaliin.

Tappara voitti kotiottelunsa niukasti 1-0 yhden ylivoimamaalin turvin. HPK kuittasi seuraavassa pelissä maalein 4-1 tehden maaleistaan kolme päätöserässä, viimeisen tyhjiin.

Ensimmäisenä nuoressa sarjassa pistääkin silmään se, että Tappara on kyennyt tekemään vain yhden maalin kummassakin pelissä. Avauspelin yv-maalin lisäksi toisen pelin maali syntyi tasavajaalla, joten täyden 5-5 -pelin maalit Tapparalta puuttuvat vielä kokonaan. Lauantaina se sai maalia kohti vain 14 laukausta ja laukoi pelissä enemmän ohi maalin kuin sitä kohti tai kenttäpelaajien blokkaamaksi. Siinä on valtaisa parantamisen paikka kirvesrinnoille: laukauksia kohti maalia ja myös maaliin.

HPK voitti siis toisen pelin kolmannen erän selvästi ja oli maalinteon lisäksi tuossa erässä muutenkin parempi. Koko pelatun 120 minuutin ajalta Tappara on ehkä kuitenkin ollut lievästi peliä vievä joukkue, mutta HPK:n maaleistaan saama buusti on ollut todella valtaisa. Lauantaina Tapparalta kesti pitkä tovi saada peli takaisin, kun HPK oli avauserässä tehnyt vähän tapahtumien vastaisestikin johtomaalin. Kun HPK kolmannessa erässä pääsi uudelleen johtoon ja hurmokseen, Tappara ei enää ehtinyt palata pelin päälle, varsinkaan kun HPK teki vielä toisen maalin.

Erikoistilannepelaaminen, jäähymäärät ja sellaiset ovat peleissä olleet suhteellisen tasan. Erot ovat syntyneet ja syntyvät jatkossakin hyvin pienistä asioista vaihtojen sisällä.

Kumpikin joukkue on pelannut sarjan pelit samoilla miehillä, HPK toiseen peliin kokoonpanojaan vähän muuttaen. Kerholta puuttuu vielä tiistaina pelikiellossa oleva Arto Laatikainen.

Tappara kenties lähtee hakemaan lisätehoa jonkinlaisin ketjuvaihdoksin, tai sitten ei lähde, onhan näillä ketjuilla nähty myös onnistumisia. Joka tapauksessa kirvesrinnoilta löytyvät vielä mm. Niko Ojamäki, Juhani Jasu ja kaksi Järvistä, joilla on kevään playoff-maalitili vielä avaamatta. Heidän lisäkseenkin potentiaalia maalinteko-osastolla on paljon nähtyä parempaankin.

Tiistain ottelu alkaa Hakametsässä klo 18.30. Meijoun Playoffs-teltta palvelee jo totutusti klo 16.30 alkaen aina kuuteen saakka kestävän Happy Hourin merkeissä ja siitä eteenpäinkin läpi ottelun ja vielä sen jälkeenkin.

Kuvat: Saana Hakala