Kolmasosa runkosarjasta täyttyy lauantaina!

Lauantai 28.10. 17:00 VS.

Tiivis tahti jatkuu Tapparan osalta, kun se taas pukee pelikamppeet päälleen toisena pelipäivänä peräkkäin. Tällä kertaa pelataan Hakametsässä, ja vastassa on tiistaista asti tähän peliin valmistautunut Pelicans.

Ihan mukavista asetelmista peliin lähdetään sarjataulukollisestikin, sillä Tappara nousi perjantaina kolmanneksi ja Pelicans on viidentenä vain kolme pistettä Tapparaa perässä ja yhden ottelun vähemmän pelanneena.

Tappara nousi pykälän taulukossa, kun se voitti perjantaina JYPin Jyväskylässä jatkoajalla 5-4. Voitto oli Tapparalle jo viides peräkkäinen. Pelicans puolestaan on hävinnyt kaksi peliä kolmesta viimeisestään. Viimeksi tiistaina se hävisi Ässille kotonaan 1-4.

Tapparan ja Pelicansin välisessä kauden ensimmäisessä pelissä lahtelaiset olivat silloin kotihallissaan parempia voittolaukauskisan jälkeen 2-1.

Kristian Kuusela teki perjantaina liigauransa 500:nnen runkosarjapisteensä. Hän on kirvesrintojen sisäisessä pörssissä toisena saldolla 2+11=13 edellään vain 8+5=13 kerännyt Jukka Peltola. Otto Rauhala on kolmantena 10 tehopisteellä, joissa ei ole mukana perjantain syötöpiste, joka ainakin toistaiseksi vielä puuttuu hänen tililtään Liigan tilastoista. Kun se hänelle vaihdetaan, kasassa on kuuteen viime pelin tehot 2+6=8! Jere Karjalainen puolestaan on samoissa kuudessa pelissä tehnyt peräti kuusi maalia.

Pelicansin kultakypärä on 3+10=13 tehnyt Aleksi Rekonen takanaan kahden pisteen päässä Iikka Kangasniemi. Joukkueen paras maalintekijä on seitsemän osumaa tehnyt Miska Siikonen. Vasta hetki sitten joukkueeseen liittynyt hyökkääjä Jesse Saarinen on tehnyt kuudessa pelissä seitsemän pistettä ja puolustaja Libor Šulák taas neljässä pelissä viisi pistettä.

Saarisen ja Šulákin lisäksi Pelicans on vahvistanut rivejään Jesse Mankisella, joka ei vielä ole uudessa joukkueessaan pelannut. Ulospäin joukkueesta lähti Borna Rrndulic, joka löysi paikan KHL:stä.

Maalivahtiosastolla vastakkain on taas eri tyylien edustajat. Dominik Hrachovina on edelleen pelannut kaikki mahdolliset minuutit Liigassa, Pelicansilla puolestaan Janne Juvonen ja Joona Voutilainen ovat pelanneet lähes puoliksi. Enemmän pelannut Juvonen pelasi myös Tapparaa vastaan viimeksi.

Tapparan sairaslista on tyhjä. Pelicansilla sillä listalla tiistaina olivat hyökkääjät Hannes Björninen, Joonas Alanne, ja Aleksi Mustonen sekä pakit Mikko Kousa ja Casimir Jürgens. Tässä on kuitenkin ollut pitkä aika listan päivittymisen jälkeen.

Tapparalla on huomenna kauden 20:s runkosarjapeli – se on jo kolmasosa runkosarjasta!

Tero Aalto (Kuvat: Mikko Pylkkö)


Hallissa lauantaina

Ottelun alkamisaika:
17:00

Hallin ovet auki:
16:00

Lipunmyynti auki:
15:30

Tapparan toimisto auki:
12-15

Hanki liput ennakkoon Ticketmasterista!