Perjantai 7.8. 08:45 VS.

KooKoo ja Tappara hakevat ensimmäistä voittoa

Keskiviikko 19.9. 18:30 VS.

Kahden kierroksen jälkeen ilman voittoa vielä oleva Tappara matkustaa keskiviikkona Kouvolaan, jossa vastassa on KooKoo – toinen vielä voitoton joukkue. Lisää mielenkiintoa tapparalaisittain peliin antaa uuden pakkihankinnan Joonas Järvisen mahdollinen pelaaminen.

Sekä KooKoolla että Tapparalla molemmilla on allaan tappio varsinaisella peliajalla ja voittolaukauskilpailun jälkeen. KooKoolla vastassa on kummallakin kerralla ollut SaiPa, Tapparan vastuksina Ilves ja HPK. Eroa joukkuella on siinä, että KooKoo on sekä tehnyt että päästänyt paljon maaleja, Tapparalla kumpaankin suuntaan on ollut hanat tukossa.

KooKoo on tehnyt kahdeksan maalia mutta päästänyt samalla peräti 13. Anrei Hakulinen on kerännyt jo neljä tehopistettä (1+3), Miikka Pitkänen ja Kimi Koivisto ovat osuneet kahdesti tolppien väliin. Maalissa Samu Perhonen on pelannut molemmat pelit. Tapparalaisittain kiinnostavin KooKoon uusista miehistä on kirvesrintojen tuplamestari Alexander Bonsaksen. Muita uusia nimiä Kouvolassa ovat puolustajat Martin Berger (TPS), Ed Wittchow (AHL)  ja Kalle Valtola (TUTO) sekä hyökkääjät Juha-Pekka Haataja (HIFK), Kimi Koivisto (Pelicans), Toni Suuronen (Lukko), Brendan O’Donnell (KHL), Erik Karlsson (Allsvenskan) ja Kasperi Ojantakanen (USA yliopisto).

Tapparalla on mennyt siis toistaiseksi huomattavasti vähemmin maalein. Varsinaisen peliajan ja jatkoajan puitteissa Christian Heljangon taakse on mennyt vain kolme kiekkoa, mutta pistepussi ei siitä huolimatta ole karttunut, kun toiseen päätyynkään ei ole syntynyt kuin kaksi osumaa. Otso Rantakari ja Kristian Kuusela ovat tehneet maalit.

Loukkaantuneina sivussa Tapparalta ovat olleet Jere Karjalainen ja Tuukka Mäntylä. Jälkimmäisen poissaolon myötä joukkueen pakisto on ollut melko ohut, ja Tapparassa reagoitiinkin hankkimalla väliaikaisella sopimuksella Mäntylän tuuraajaksi kokenut ja tasokas Joonas Järvinen.

Hyökkäyspelin parantaminen mutta ei liikaa puolustuspelin kustannuksella, siinä Tapparalle sopiva teema keskiviikoksi.

Tero Aalto (Kuvat: Miikka Jääskeläinen)