Kotiotteluputki jatkuu: nyt vastassa Lukko

Keskiviikko 27.9. 18:30 VS.

Taas mennään kahden kotiottelun viikkoa, sitten syyskuun kotimatsit onkin jo pelattu. Tällä viikolla vieraina Hakametsässä on ensin Lukko, sitten HIFK. Lauantaina käydään vielä Lappeenrannassa. Näistä ensin pelataan Lukkoa vastaan huomenna keskiviikkona päivän ainoassa Liiga-ottelussa.

Tapparan viime viikko ei mennyt nappiin, sillä se hävisi kaksi kolmesta pelistään ja otti ainoan voittonsakin vasta jatkoajalla. Kolme pistettä piti sen kuitenkin mukana taulukon keskivaiheilla, ja kun pelejä on takana vielä niin vähän, niin koko taulukon seuraamisen järkevyyden kanssa on vielä vähän niin ja näin. Mutta toki syksylläkin saalistetut pisteet lasketaan edelleen mukaan myös kevätpuolella.

Vaikka pisteissä vähän vaisu viikko olikin, niin positiivisiakin asioita Tapparalle mukaan mahtui. Paras niistä oli lauantain Sport-pelin loppu, missä vihdoin joukkue sai niitä hyviä onnistumisia, joista on hyvä lähteä rakentamaan. Nousu kahden maalin takaa voittoon, onnistumiset ylivoimalla ja muutaman uuden kaverin pääseminen taas maalintekijätilastoihin ovat kaikki asioita, joita on alkukaudella jouduttu välillä turhaan hakemaan.

Kristian Kuusela ja Mikko Lehtonen viettivät kolmen pisteen iltaa Sportia vastaan, ja Teemu Nurmi ja Tomáš Záborskýkin saivat maalitilinsä auki. Kolme maaleista syntyi ylivoimalla. Aleksi Salonen teki jo neljännen maalinsa ja on joukkueen maalipörssin ykkönen. Pistepörssin kärkisija siirtyi kuitenkin toiselle pakille Lehtoselle, jolla on nyt 1+5=6 pistettä. Salonen, Kuusela ja jatkoaikavoittomaalin tehnyt Jukka Peltola ovat viidessä tehopisteessä. Maalissa Dominik Hrachovina on pelannut kaikki peliminuutit. Christian Heljanko ei ole vielä päässyt tekemään liigadebyyttiään.

Jan-Mikael Järvinen ja Joona Luoto ovat olleet loukkaantuneina sivussa jo jonkin aikaa. Alkukauden ajan poissa on ollut myös puolustaja Niko Mikkola, joka kuitenkin nyt on palannut NHL-leiriltä ja on valmis pelaamaan ensimmäisen liigapelinsä Tapparan paidassa. Hänen tieltään kokoonpanosta aina lainasopimuksella KooKooseen saakka väisti Jere Rouhiainen.

Ville Vahalahti yhden voittomaalin päässä Janne Ojasesta

Viime kaudella epäonnistunut ja playoffeista ulos jäänyt Lukko on aloittanut tämän kauden paremmin. Se on pelannut samat seitsemän peliä kuin Tapparakin ja kerännyt niistä kolme pistettä kirvesrintoja enemmän. Sillä yltää taulukossa kolmannelle sijalle, kun suurin osa muista joukkueista on vieläpä pelannut jo pelin enemmän.

Lukko aloitti neljällä voitolla, mutta viime viikolla se hävisi kaksi kolmesta pelistään, niistä viimeisenä lauantaina KooKoota vastaan vieraissa 2-3.

Sen nimekkäimmät menetykset viime kaudesta olivat Aleksi Saarela, Jesse Virtanen, Steven Seigo ja Sami Lähteenmäki. Uusi valmentaja Pekka Virta toi KalPasta tullessaan hyökkääjät Janne Keräsen ja Arttu Ilomäen, ja muita uusia lukkolaisia ovat ruotsalaset Joakim Hillding ja Jogan Motin sekä KHL:stä Liigaan palannut Damien Fleury.

Tehokkaimmin kauden Lukosta on aloittanut kuitenkin vanha kunnon Ville Vahalahti, jolla on seitsemässä pelissä yhtä monta pistettä (2+5). Samalla Vahalahti on nossut voittomaalitilastossa maalin päähän kärjestä. Janne Ojanen on vielä tilastoykkönen 50 voittomaalillaan, mutta Vahalahti nousee seuraavalla voittomaalillaan tasoihin.

Kuuden tehopisteen miehiä Lukosta ovat Ilomäki ja Janne Niskala. Joukkueen paras maalintekijä on neljä tehnyt Eetu Koivistoinen. Maalissa Kaapo Kähkönen on pelannut vajaata erää lukuun ottamatta kaikki pelit. Joukkueen toinen maalivahti on vankoilta suomalaisjuurilta ponnistava ranskalainen Sebastian Ylönen.

Lukosta sivussa keskiviikkona on ainakin pelikieltoon asetettu Toni Suuronen. Uusista hankinnoista Marttinen ei ole vielä päässyt kauttaan uudessa joukkueessa aloittamaan. Loukkaantuneena on myös Lauri Tukonen. Koesopimuksella tuuraajaksi pestattu Eero Somervuori loukkaantui myös ja koeaika loppui siihen.

Tero Aalto (Kuvat: Mika Kylmäniemi)