Kovan viikon päätös Helsingissä

Lauantai 25.11. 17:00 VS.

Jos Tapparalla on ollut vaikeuksia TPS:n kanssa viime vuosina ja varsinkin Hakametsässä, niin tänään lauantaina HIFK:n kanssa tilanne on toinen. Helsingissä on hävitty harvoin.

Runkosarjassa Tappara on voittanut IFK:n Nordenskiöldinkadun hallissa viisi kertaa peräkkäin ja kaikki vielä varsinaisella peliajalla. Kahdella viime kauden playoff-sarjoissakin Tappara johtaa Helsingin-pelien voittoja 3-2.

Viimeisen viiden ja puolen kauden aikana runkosarjavoitot keskinäisissä peleissä ovat Tapparalle peräti 17-4. Tämän kauden ainoassa pelissä Tappara voitti Hakametsässä 2-1.

Historia on välillä hauskaakin, mutta yhtään noista voitoista Tappara ei saa mukaansa, kun se tänään matkustaa HIFK:n vieraaksi. IFK on voittanut neljä viidestä viime pelistään, viimeisimpänä HPK:n perjantaina vieraissa 3-1. Se on myös ollut Liigan parhaita kotijoukkueita yhdeksällä voitolla yhdessätoista kotipelissä. Kahdeksan niistä voitoista on tullut peräkkäin.

Tapparalla on ollut kärkipelien viikko, jossa se on kohdannut ykkösen Kärpät sekä eilen kolmossijalta kakkoseksi nousseen TPS:n. Kummallekin se on hävinnyt niukasti, eilen TPS:lle Hakametsässä 2-3. Näitä kahta tappiota ennen Tapparalla oli kymmenen voittopeliä putkeen.

Kotijoukkue HIFK:n paras pistemies ja maalintekijä on 8+11=19 kerännyt Juhani Tyrväinen. Erik Thorell on samassa yhteispistemäärässä parilla maalilla vähemmän. Erittäin mainittavia tehomiehiä ovat nuori puolustaja Miro Heiskanen, joka on pelannut vain 14 peliä mutta tehnyt jo 7+4, ja samassa pelimäärässä 5+6 kerännyt Vili Sopanen. Maalivahdeista Atte Engren on pelannut 23 peliä, Nicklas Bäckström neljä.

Tapparasta Kristian Kuusela on samoin 19 pisteessä (5+14). Jukka Peltola on maalikärki yhdeksällä maalilla. Pakkien tehokkain on 4+9 tehnyt Otso Rantakari. Dominik Hrachovina on pelannut kahta vaille kaikki pelit. Christian Heljanko pelaa tänään kolmannen Liiga-pelinsä.

Tapparasta loukkaantuneena on Veli-Matti Vittasmäki, IFK:lta vähän pidempi lista Kevin Lankinen, Joe Finley, Panu Miehi, Teemu Eronen, Miihkali Teppo, Juusi Salmi, Lauri Kulmala ja Henri Tamminen.

Edellisen keskinäisen pelin jälkeen Tapparalla on sisään tullut Sebastian Repo ja rosterista poistuneet Tyler Redenbach ja Jarno Kärki. HIFK on luopunut puolustaja Teemu Laaksosta ja hankkinut hyökkääjä Vili Sopasen.

Tapparan kokoonpanossa eiliseen verrattuna vaihtuu pelaava maalivahti, ja hyökkäysketjuissa on tehty pieniä viilauksia.

Tapparan kokoonpano Helsingissä:

92 Sebastian Repo – 44 Jan-Mikael Järvinen – 81 Jukka Peltola
67 Tomáš Záborský – 61 Juhani Jasu – 71 Kristian Kuusela
20 Niko Ojamäki – 42 Otto Rauhala – 26 Jere Karjalainen
68 Joona Luoto – 11 Matti Järvinen – 17 Teemu Nurmi

4 Mikko Lehtonen – 52 Otso Rantakari
78 Niko Mikkola – 13 Valtteri Kemiläinen
23 Aleksi Elorinne – 9 Aleksi Salonen
15 Toni Utunen

30 Christian Heljanko
(49 Dominik Hrachovina)

Tero Aalto (Kuvat: Mika Kylmäniemi)