Perjantai 25.9. 17:00 VS.

Kumpi ottaa ratkaisupaikan torstaille?

Finaalisarjan ratkaisuhetket lähestyvät, kyse on enää maksimissaan neljästä päivästä! Tappara on noussut kahdella peräkkäisellä voitolla sarjassa tasoihin, ja tänään Hakametsässä voittaja pääsee yhden voiton päähän mestaruudesta.

Sebastian Revon videoennakko ennen viidettä peliä. Teksti jatkuu videon alla.


Video: Eero Katajamäki

Lyhyenä sarjakertauksena KalPa voitti sarjan kaksi ensimmäistä ottelua kummatkin maalein 3-2, ensin Tampereella ja sitten Kuopiossa. Tappara sai voittotilinsä auki lauantaina kotonaan 2-1 ja eilen Kuopiossa se otti tasoittavan voiton maalein 5-2.

Tänään siis pelataan toisena peräkkäisenä päivänä. Mediakertomusten mukaan KalPan saldo peräkkäisten pelien jälkimmäisistä otteluista kevään pudotuspeleissä on huono, mutta sellaisella tilastolla ei ole mitään merkitystä yksittäisessä ottelussa. Tappara harjoitteli tämänkin kauden aikana monesti pelaamaan kahta peliä peräkkäin, usein vielä levännyttä vastustajaa vastaan.

Myös Tapparan nousu tasoihin kahden voiton takaa haluaa varmasti ennakoinneissa kääntää vaakakuppia kirvesrintojen suuntaan, mutta täytyy muistaa KalPan olleen samassa tilanteessa välieräsarjassaankin, jossa se kahden voiton aseman menetettyään pelasi viidennessä pelissä siihen asti parhaan pelinsä ja voitti.

Tappara oli Kuopiossa erinomaisen hyvä, mutta se ei voi yhtään tuudittautua, että sama tahti jatkuu automaattisesti kotihallissakin. Itse asiassa tilastollisesti Tappara on keväällä ollut enemmän ongelmissa kotonaan kuin vieraissa.

Eilisessä pelissä KalPalta puuttui Alexander Ruuttu, mutta se oli saanyt Balasz Sebokin takaisin kokoonpanoon. Tänään KalPalla on sama miehitys, mutta hyökkäysketjuja on vaihdeltu. Tähän mennessä pudotuspelien ykköstähtenä loistanut maalivahti Eero Kilpeläinen pommitettiin eilen vaihtoon jo toisessa erässä, mutta hän palaa tänään tolppien väliin varmasti entistä terävämpänä.

Tappara sai eiliseen peliin takaisin pelikiellosta vapautuneen Veli-Matti Savinaisen, mutta joutui pelaamaan ilman kultakypäräänsä Henrik Haapalaa. Tänään kokoonpanossa ovat sekä Savinainen että Haapala. Tilaa kokoonpanoon on tehnyt Joona Luoto.

Ottelun panos on siis selkeä: Tämän ottelun voittajalla on mahdollisuus voittaa Suomen mestaruus torstaina Kuopiossa.

Tapparan kokoonpano viidennessä finaalipelissä:

19 Veli-Matti Savinainen – 24 Jani Lajunen – 26 Jere Karjalainen
71 Kristian Kuusela – 44 Jan-Mikael Järvinen – 81 Jukka Peltola
25 Henrik Haapala – 42 Otto Rauhala – 92 Sebastian Repo
27 Martin Røymark – 61 Juhani Jasu – 17 Teemu Nurmi

23 Aleksi Elorinne – 13 Valtteri Kemiläinen
47 Alexander Bonsaksen – 55 Blake Parlett
9 Aleksi Salonen – 52 Otso Rantakari
6 Pekka Saravo

49 Dominik Hrachovina
(35 Teemu Lassila)

Tero Aalto (Kuvat: Mika Kylmäniemi)