Perjantai 7.8. 08:45 VS.

Kuntopuntarin kärkikaksikko Hakametsässä

Tiistai 24.10. 18:30 VS.

Tiistaina Hakametsässä ovat vastakkain Liigan viime viikkojen kaksi kovinta joukkuetta: Tappara ja SaiPa. Sarjataulukossa kaksikko on vasta keskivaiheilla, mutta molemmilla on suunta ollut vahvasti ylöspäin.

SaiPa otti syyskuun viimeisenä päivänä vasta kauden toisen kolmen pisteen voittonsa, kun se kaatoi Lappeenrannassa juuri Tapparan 3-2. Sen jälkeen SaiPa ei olekaan hävinnyt, vaan voittoja on nyt putkeen seitsemän. Tapparan jälkeen kolme seuraavaa voittoa tuli jatkoajalla tai voittolaukauskilpailussa, mutta kolme viimeisintä on täysiä pistepotteja. Näissä kolmessa viime pelissä SaiPa-veskari Frans Tuohimaan taakse on saatu vain kaksi kiekkoa.

Tappara on tuon SaiPa-tappion jälkeen pelannut seitsemän peliä ja pysynyt koko ajan kiinni sarjapisteissä. Neljästi tuloksena on ollut täysi potti, kerran kaksi pistettä ja kahdesti yksi piste. Viime viikonloppuna Tappara löysi hyvin toimineen puolustuspelinsä lisäksi myös maalintekotaitonsa ja teki kahdessa voittopelissä yhteensä 13 maalia.

Sarjataulukossa Tappara on kuudennella sijalla 17 peliä pelanneena ja SaiPa seitsemäntenä pelin vähemmän pelanneena. Piste-eroa joukkueilla on neljä pistettä. Kärkipaikan Kärppiin Tapparalla on matkaa kuusi pistettä.

Kauden ensimmäisessä keskinäisessä kohtaamisessa SaiPa siis voitti kotiottelunsa 3-2. Ahti Oksanen teki silloin kaksi maalia.

Hrachovina ja Tuohimaa kumpikin urakkavahteja

Tappara-kapteeni Jukka Peltola teki viikonloppuna neljä tehopistettä ja hilasi itsensä Liigan pörssissä 10 sakkiin. Koossa on 8+5=13 pistettä. Kristian Kuusela on toisena 11 pisteessä. Joukkueen sisäisen pörssin kolmantena onkin yllätysnimi: 3+6=9 pistettä kerännyt Otto Rauhala. Maalissa Dominik Hrachovina on jatkanut Liiga-urakointiaan ja on pelannut kaikki pelit.

SaiPassa on kaksi 11 pinnan miestä: 5+6 kerännyt David Goodwin ja 4+7 tehoillut Topi Nättinen. Maalissa SaiPalla on jo pitkään pelannut Frans Tuohimaa, kun Jussi Markkanen on ollut loukkaantuneena. Tapparan lailla myös SaiPalla on pelaavan vahdin takana täysin liigakokematon kassari.

Tapparasta loukkaantuneena on ollut Teemu Nurmi. SaiPan lista on pidempi: Markkasen lisäksi sivussa ovat olleet viime peleissä hyökkääjät Anssi Löfman ja Eetu Koski sekä puolustajat Lauri Taipalus ja Markus Kojo. Lisäksi viimeksi Tapparaa vastaan kahdesti osunut Ahti Oksanen on nyt pelikiellossa.

Tero Aalto (Kuvat: Mikko Pylkkö)


Tiistain El Clásico

Ottelun alkamisaika:
18:30

Hallin ovet auki:
17:30

Lipunmyynti auki:
17:00

Tapparan toimisto auki:
9-16

Hanki liput ennakkoon Ticketmasterista!

Tapparan uusi applikaatio julkaistaan tiistaina. Illan pelissä applikaatiosta nähtävissä ennennäkemätöntä älykiekko-dataa!