Kuopiossa kärkikamppailussa KalPa ja kirvesrinnat

Lauantai 19.11. 17:00 VS.

Sarjaohjelman oikun vuoksi Tappara ja KalPa eivät ole vielä toisiaan kohdanneet, vaikka runkosarjaa on pelattu jo kolmasosa. Pelillisten oikkujen vuoksi niiden kohtaaminen nyt on samalla Liigan aito kärkikamppailu ykkösen ja kakkosen välillä!

Tapparalla on viime peleissään ollut jonkinlaisia latautumisvaikeuksia, mistä kertovat heikot pelien alut ja voitoista huolimatta muutenkin vähän vajaiksi jääneet peliesitykset. Tärkeintä totta kai on se, että keskinkertaisillakin peleillä pistepussi on koko ajan karttunut.

Lauantaina ei vastustaja tarjoa kuitenkaan minkäänlaista henkistä takaporttia, mikä antaisi luvan yrittää oikaista: KalPa on kärkijoukkue sarjataulukossa ja viime pelien kuntopuntarissa, se pelaa mainiota kiekkoa, ei alisuorita millään osastolla millään tavalla, ei ole kokoonpanoltaan erityisen vajavainen eikä ties mitä muita hyvien asioiden vastakohtia pelaajan mieli saattaa esiin kaivaa. Nyt Tapparan on pistettävä parasta pöytään heti alusta lähtien.

KalPa on voittanut kuusi ottelua peräkkäin, hävinnyt koko kaudella varsinaisella peliajalla vain kolmesti ja on sarjataulukossa toisena kolme pistettä Tapparan perässä. Sillä on siis mahdollisuus nousta tasapistein kärkeen – saman tien edelle menemiseen se tarvitsisi vähintään kolmen maalin voiton. Korjaus: KalPa ei pysty ohittamaan Tapparaa millään, sillä tasapisteissä ensimmäisenä ratkaisuna on kolmen pisteen voitot, joita Tapparalla on tämän illan jälkeen joka tapauksessa enemmän.

Tapparallakin on viiden voiton putki. Sillä on lauantaina mahdollisuus karata kärjessä jo kuuden pisteen keulille.

Kilpeläisen loukkaantumisella ei ole ollut vaikutusta KalPan esityksiin

Tappara ja KalPa miehittävät myös pistepörssin kärkeä. Kirvesrintojen Henrik Haapala on ykkösenä 27 pisteellään (7+20) ja kolme pinnaa hänen perässään on joukkuetoveri Veli-Matti Savinainen (15+9=24), jonka maalimäärä on selkeä kärkisija maalipörssissä. Kolmantena pisteissä on Savinaisesta viiden pisteen päässä oleva KalPan Jesse Mankinen (9+10=19). Kuopiolaisten Jaakko Rissanen on pörssissä kahdeksantena (5+11=16).

Kärkipistemiehet ovat olleet nimenomaan viime aikoina erittäin kuumina. KalPan Mankinen on kuudessa viime pelissä nakuttanut 5+5, pistepörssissä sijalla 15 oleva Matias Myttynen seitsemässä viime pelissä 4+7. Tapparan tehokaksikko on ollut liekessä jo vielä pidempään, viimeisissä yhdeksässä pelissä Haapala on tehnyt peräti 4+10 ja Savinainen 9+4.

KalPa on paperilla lievissä maalivahtiongelmissa, kun sen ykkösvahti Eero Kilpeläinen loukkaantui, mutta käytönnössä ainakaan vielä mitään hätää ei ole ollut. Slovakialaisen Denis Godlan johdolla KalPa on voittanut nyt viisi peliä putkeen. Varamieheksi Kilpeläisen poissaolon ajaksi hankittiin kokenut Niko Hovinen.

Tappara on mennyt viime pelit peluuttamalla maalivahtejaan Teemu Lassilaa ja Dominik Hrachovinaa suunnilleen vuorotellen, mutta sekään ei ole vaikuttanut esityksiin, voittoja on napsunut.

Maaottelutauon jälkeisistä peleistä Tapparalta on puuttunut koko ajan kolme puolustajaa, Valtteri Kemiläinen, Tapio Sammalkangas ja Niko Tuhkanen.

Peli on jatkumoa Tapparan pitkälle juhlaputkelle tällä kaudella. Nyt se on mukana KalPan 87-vuotisjuhlissa.

Tero Aalto (Kuva: Miikka Jääskeläinen)