Lauantain vieraana Vaasan Sport

Lauantai 23.9. 17:00 VS.

Tappara on hävinnyt kaksi viikon aiempaa otteluaan, vaikka on niissä esittänyt myös varsin hyviäkin otteita. Viikon kolmannessa pelissä pitää olla tarkkana alusta loppuun saakka. Taas pelataan kotikaukalossa Hakametsässä, nyt vastassa on Vaasan Sport.

Torstaina Tapparalla oli Hakametsässä vastassaan sarjaa johtava JYP. Pelin avauserässä Tappara pelasi aivan huikeaa kiekkoa ja meni parin maalin johtoonkin, mutta ote katosi toisessa erässä ja JYP käänsi pelin voitokseen 4-3. Tiistaina Porissa Tappara hukkasi voittonsa viime sekunneilla alivoimalla tasoitusmaaliin ja hävisi lopulta voittolaukauskisassa.

Sport pelasi perjantaina kotonaan ja tulee nyt siis toiseen peräkkäisen päivän peliin. Perjantain ottelussa se voitti Ässät maalein 4-2 ja nousi sarjataulukossa kymmenenneksi. Tappara on nyt sijalla kahdeksan, yhden pisteen lauantain vastustajaansa Sportia edellä.

Tappara ja Sport kohtasivat tällä kaudella jo harjoituspelissä. Silloin Tappara voitti Vaasassa 6-3.

Kummankin joukkueella kultakypärä puolustajalla

Sportin viime kausi ei ollut mainittava menetys. Siitä joukkueesta ovat nyt poissa puolustajat Markus Nordlund, Otto Honkaheimo ja Aleksi Laakso sekä hyökkääjät Lassi Kokkala, Otto Karvinen, Tomas Kubalik, Matti Lamberg sekä kokeneet Tuomas Vänttinen ja Joonas Vihko.

Uusia sporttilaisia ovat kanadalaishyökkääjät Michael Parks ja Sam Povorozniouk sekä Antti Kalapudas Kärpistä ja puolustajina HPK:sta tullut kaksikko Oskari Manninen ja Joni Tuulola sekä Yhdysvaltojen yliopistosarjasta tullut Niklas Nevalainen.

Tappara ei vieläkään saa kokoonpanoonsa kolmikkoa Niko Mikkola, Jan-Mikael Järvinen ja Joona Luoto. Joukkueen kutakypärä on pieni erikoisuus, sillä ilman ylivoimapeliaikaa operoiva puolustaja Aleksi Salonen painaa lauantaina päähänsä tuon parhaan pistemiehen merkin. Salonen teki torstaina kaksi maalia ja hänellä on nyt yhteispisteinään 3+1. Neljässä pisteessä ovat myös Jukka Peltola (2+2) ja Matti Järvinen (1+3). Maalissa Dominik Hrachovina on CHL-pelit mukaan lukien pelannut nyt 10 ottelua putkeen. Toinen maalivahti Christian Heljanko haki torstaina pelituntumaa LeKin riveistä – pian alkaisi varmaankin olla jo liigadebyytin paikka.

Myös Sportissa kultakypärä on puolustajan päässä: Ari Gröndahl on Salosen lailla joukkueensa paras maalintekijä ja pistemies lukemilla 4+1. Parks on myös viidessä pisteessä (3+2). Ville Viitaluoma sai perjantaina liigauransa 400:nnen tehopisteensä. Maalissa Mika Järvinen on pelannut viisi peliä ja Rasmus Rinne yhden. Pitkää pelikieltoa joukkueesta kärsii Tapparallekin niin tuttu Markus Kankaanperä.

Sportilla jo 14 pelaajaa on avannut kauden maalitilinsä, Tapparasta vasta kahdeksan. Ylivoimatilastossa Tappara on edelleen Liigan alinta alakastia: sillä on vain yksi yv-maali tehtynä ja vähän uskomattomasti myös koko Liigasta vähiten ylivoimatilanteita ja ylivoimapeliaikaa.

Tero Aalto (Kuvat: Mikko Pylkkö ja Mika Kylmäniemi)