Perjantai 7.8. 08:45 VS.

Lauantaina vastassa valmentajaa vaihtanut JYP

Lauantai 19.1. 17:00 VS.

Lauantaina Hakametsässä vastakkain ovat Tappara ja JYP. Jälkimmäinen niistä vaihtoi juuri valmentajaa, kun vanha tuttu Risto Dufva otti Jyväskylässä taas komennon. Hänen johdollaan JYP pelasi ensimmäisen pelinsä perjantaina ja voitti. Myös Tappara voitti perjantaina.

Tappara on kuuden ottelun voittoputkessa eikä ole menettänyt yhtäkään sarjapistettä tämän vuoden puolella pelatuissa peleissään. Perjantaina Lappeenrannassa oli voittovuoro vanhan liiton maalijuhlan kautta, kun SaiPa kaatui 7-4. Voittojensa myötä Tappara on noussut sarjataulukossa kakkoseksi TPS:n edelle kolmella pisteellä.

JYP vaihtoi siis valmentajaa alkuviikosta hävittyään viime lauantain pelinsä. Eilen perjantaina Dufvan alaisuudessa se voitti kotonaan HIFK:n maalein 3-1. Edellisen valmentajan saldot mukaan lukien tuo potkut tuottanut tappio on JYPin ainoa kuuteen viime peliin. Voitoista neljä on tullut varsinaisella peliajalla. Koko kauden menestys Jyväskylässä on ollut kuitenkin heikkoa. Se on nyt sarjataulukossa playoff-paikkojen ulkopuolella viiden pisteen päässä alimmasta viivasta.

Tappara on kuitenkin sopinut vastustajana JYPille tänäkin vuonna. Joukkueet ovat kohdanneet kerran Hakametsässä ja kerran Jyväskylässä, ja kummallakin kerralla JYP on vienyt voiton voittolaukauskisan jälkeen. Kotonaan JYP voitti 4-3, Tampereella 3-2.

Tapparalla oli perjantaina kolme kolmen pisteen pelaajaa. Heistä kolme maalisyöttöä antanut Kristian Kuusela nousi koko Liigan pistepörssiä jo viidenneksi pistein 13+20=33. Kuuselan ketjukavereista Jan-Mikael Järvinen teki 2+1 ja Antti Erkinjuntti 1+2. Niko Ojamäki teki kaksi maalia, joita on nyt yhteensä 18, ja hän on maalipörssissä yhden osuman päässä kärkipaikasta. Pakeista Otso Rantakari nousi pakkipörssin viidenneksi tehoin 5+17=22.

Maalissa Tapparalla jatkoi Christian Heljanko jo neljännentoista ottelunsa peräkkäin. Hiljattain hankittu maalivahti Miroslav Svoboda aloitti perjantaina pelituntuman haun LeKissä voitto-ottelulla ja jatkanee siellä lauantainakin.

JYPin pistekärjessä obat kokeneet Jarkko Immonen (11+20=31) ja Éric Perrin (12+12=24). Perrinin lisäksi myös Robert Rooba on tehnyt 12 maalia. Puolustajista tehokkain on ollut erikoisen saldon kerännyt Mikko Kalteva, jolla ei ole vielä maaleja mutta syöttöpisteitä 15. Eetu Laurikainen on ollut ykkösvahti ja pelasi perjantainakin. Joukkueen toinen maalivahti on Joona Voutilainen.

Tapparan loukkaantuneiden listalla ovat hyökkääjät Jere Karjalainen, Tomáš Záborský ja Jarkko Malinen. Tuukka Mäntylä on pelikiellossa. Perjantaina LeKissä nostettu hyökkääjä Anton Ollikainen jatkaa Tapparan riveissä myös lauantaina.

Tapparan kokoonpano JYPiä vastaan:

74 Antti Erkinjuntti – 44 Jan-Mikael Järvinen – 71 Kristian Kuusela
76 Anton Levtchi – 11 Matti Järvinen – 20 Niko Ojamäki
68 Joona Luoto – 42 Otto Rauhala – 96 Sami Moilanen
70 Matias Lehtonen – 61 Juhani Jasu – 43 Anton Ollikainen

24 Ben Blood – 52 Otso Rantakari
33 Veli-Matti Vittasmäki – 13 Valtteri Kemiläinen
15 Toni Utunen – 23 Aleksi Elorinne
37 Elias Fälth

30 Christian Heljanko
(32 Niklas Bäckström)

Kuvat: Miikka Jääskeläinen


Hakametsässä lauantaina

Ottelun alkamisaika:
17:00

Hallin ovet auki:
16:00

Lipunmyynti auki:
15:30

Tapparan toimisto auki:
12-15

Hanki liput ennakkoon Ticketmasterista!

Pelin jälkeen AC-kulmassa pelaajahaastattelu ja muuta ohjelmaa.

Happy Hour C-päädyn myyntipisteissä ennen peliä ja pelin jälkeen. Pelin jälkeen myös huikeita ruokatarjouksia!