Tiistai 25.2. 18:30 VS.

Lokakuu menossa – ja playoffit käyntiin!

Kotimaisen Liigan osalta viime viikot ovat olleet hyvää menestystä Tapparalle, joka ei lokakuussa poistunut kaukalosta kertaakaan ilman sarjapisteitä ja on voittanut kuusi viimeisintä peliään. Tiistaina edessä on kuitenkin iso haaste Champions Hockey Leaguen puolella.

Nyt nimittäin käynnistyvät CHL:n pudotuspelit. Alkulohkojen jälkeen jäljellä on 16 parasta eurooppalaista seurajoukkuetta, joista pari kerrallaan karsitaan, kunnes jäljellä viimeisen finaalin jälkeen on enää paras. Ensimmäiselle pudotuspelikierrokselle kohtalon arpa heitti vastakkain ainoat kaksi suomalaista pudotuspeleihin yltänyttä joukkuetta Tapparan ja JYPin.

Tappara voitti oman CHL-alkulohkonsa, jossa se voitti viisi ensimmäistä peliään ennen kuin hävisi viimeisessä merkityksettömässä pelissä. JYP puolestaan tuli oman lohkonsa kakkoseksi menetettyään lohkovoiton viimeisessä lohkopelissä, kun se kävi Valko-Venäjällä häviämässä junioripitoisella miehistöllä.

Pudotuspelisysteemi on kahden ottelun yhteistulos. Huomenna pelataan Jyväskylässä, viikon päästä tiistaina Hakametsässä. Jos kummassakin ottelussa on eri voittaja varsinaisella peliajalla, yhteismaalit ratkaisevat. Jos maalitkin ovat tasan, toisen pelin jälkeen seuraa 10 minuutin jatkoaika, ja jos sekään ei tuota ratkaisua, seuraa vielä voittolaukauskisakin. Huomioitavia seikkoja ovat vielä nekin, että ensimmäinen osaottelu voi päättyä tasankin eikä jatkoaikaa pelata, ja että jalkapallosta tuttua vierasmaalisääntöä ei ole, vain maaliero ratkaisee tasavoitoissa.

Tappara ja JYP ovat kohdanneet toisensa Liigassa alkukaudella kahdesti, viimeisin niistä vain muutama päivä sitten perjantaina. Tappara voitti tämän Jyväskylässä pelatun jälkimmäisen pelin jatkoajalla 5-4. JYP puolestaan voitti alkusyksyllä Hakametsässä varsinaisella peliajalla 4-3.

Kumpikin joukkue pelasi perjantain keskinäisen pelinsä jälkeen vielä lauantainakin. JYP katkaisi siinä viiden ottelun tappioputkensa voittamalla TPS:n Turussa peräti 6-1. Tappara puolestaan otti kuudennen peräkkäisen voittonsa lyömällä Pelicansin Hakametsässä 3-0.

Kokoonpano-osastolla JYPissä on ehtinyt tapahtua perjantain kohtaamisen jälkeen. JYP saa tiistaina kaukaloon viime kauden maalitykkinsä Michal Miklíkin ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Valtteri Hotakainen sen sijaan siirtyi Jukureihin.

Ensimmäisessä osaottelussa tiistaina ei siis ratkea vielä mitään, ja peli voi päättyä 60 minuutin jälkeen myös tasan. Se on kuitenkin täysin selvää, että vaikka mahdollisen tappion voi vielä korjata voittamalla viikon päästä toinen peli, niin maalilukemia tässä ensimmäisessä ottelussa ei saa päästää repsahtamaan. Ottelu alkaa Jyväskylässä klo 19.

Viikon päästä tiistaina Hakametsässä ratkeaa sitten, meneekö Tappara vai JYP kahdeksan parhaaan joukkoon kohtaamaan seuraavalla kierroksella voittajan otteluparista EV Zug – Kometa Brno. Ensi tiistain peliin liput ovat myynnissä Ticketmasterissa. Tuohon Tapparan kotiotteluun pääsee myös kausikortilla!

Tero Aalto (Kuvat: Mikko Pylkkö)